K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Laattojen ladonta – 5 helppoa ja kekseliästä ladontaa

Päivitetty 01.03.2023

Jo tuttu tiililadonta antaa peruslaatalle aivan uuden ilmeen, vinoruuduista tai kalanruoto­ladonnasta puhumattakaan. Katso 5 erilaista ladontaideaa!

1. Pystyladonta

Laatan asemoiminen pystyyn on kuin taikatemppu: tila näyttää korkeammalta kuin se onkaan. Pysty tiililadonta on aina tyylikäs.

laattojen-ladonta-k-rauta-pystylaatoitus-a

2. Väkkärä

Vuorottelemalla laattojen ladonnassa saman laatan kahta tai kolmea eri kokoa saat kauniin eläväpintaisen kokonaisuuden.

laattojen-ladonta-vakkara-k-rauta-a

3. Vinoruudut

Näin yksinkertaisella kikalla tuttu 10x10-laatta saa aivan uuden ilmeen. Lisätwistiä luot kahden värin shakkiruudutuksella.

laattojen-ladonta-k-rauta-vinoruudut-a

4. Kalanruoto

Yksi kaikkien aikojen klassikoista on parketeista tuttu kalanruotoladonta, joka antaa tilalle tyylikkään ilmeen.

laattojen-ladonta-k-rauta-kalanruoto-a

5. Tiililadonta

Tämä laattojen ladonta on klassinen ja tuttu suurkaupunkien metrotunneleista. Tiililadonnan voi toteuttaa myös tällaisena kaksikerrosvariaationa.

laattojen-ladonta-k-rauta-tiili-a

Korosta tai häivytä saumavärillä

Laattojen ladonnan lisäksi saumauslaastin väri vaikuttaa oleellisesti lopputulokseen. Mitä pienempi laatta on (esimerkiksi mosaiikit), sitä merkityksellisempi saumavärin sävy on kokonaisuuden kannalta.

Valitse mahdollisimman lähellä laattaa oleva saumalaastin väri, niin häivytät saumoja ja saat aikaan yhtenäisen näköisen kokonaisuuden.

Selvästi laatoista poikkeava saumausväri taas korostaa saumoja, mikä on kiinnostava valinta etenkin erikoisemmissa ladonnoissa.

Hyvin vaaleita lasittamattomia pintoja ei kannata saumata kovin värikkäällä laastilla, sillä niiden putsaus saumauksen jälkeen on hankalaa. Sama koskee karheapintaisia laattoja.

Lue, mikä laatoittajia useimmiten askarruttaa: Useimmin kysytyt kysymykset kylpyhuoneeseen ja laatoitukseen liittyen – K-Raudan asiantuntija vastaa.

Tutustu laattojen valikoimaan!

Kysy mitä vain remontoinnista tai varaa aika K-Raudan kylpyhuoneasiantuntijalle ja aloita kylpyhuoneremontin suunnittelu.

Katso kylpyhuoneen laattatrendit.

Katso ohjeet laattojen samaukseen.

Lisää asiaa kylpyhuoneen remontoinnista!

Liity K-Raudan remonttiasiakkaaksi ja hyödynnä palveluedut

k-raudan-remonttiasiakkuus-artikkelikuva

K-Raudan remonttiasiakkaana saat kaiken kokoisia remontteja helpottavia palveluita käyttöösi. Autamme sinua tarvittaessa suunnittelusta remonttijätteen kierrätykseen saakka.

Katso lisää ja liity remonttiasiakkaaksi
K-Rauta-hero-banner

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin