K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Takan valinta

Päivitetty 19.09.2023

Upeat ja monikäyttöiset Panadero-takat ovat nyt myynnissä K-Raudassa. Valitsetko tyylikkään designtakan vai uunilla varustetun lämmönlähteen? Katso vinkit ja tee onnistunut takan valinta.

Moderni tehopesä: Panadero Gourmet Eco Design

takan-valinta-artikkeli-1

Monikäyttöisen takan erikoisuus on tulipesän päällä oleva uuni, jossa on mahdollista valmistaa ruokaa. Uuni saavuttaa jopa 200 asteen maksimilämpötilan, joten se sopii hyvin esimerkiksi ruuan hauduttamiseen. Isompaankin tilaan sopivassa yhdistelmätakassa on erinomainen lämmöntuotanto. Polttopuille on oma tila tulipesän alla. Tutustu Panadero Gourmet Eco Design -takkaan.

Katseenvangitsija: Panadero Iris Eco Design

takan-valinta-artikkeli-2

Pyöreämpilinjainen takka on kaunis yksityiskohta esimerkiksi oleskelutilassa. Suuret lasipinnat maksimoivat tunnelman ja tulta voi ihailla kolmelta sivulta. Takan alaosassa on kätevä säilytystila polttopuille. Tehokas kaksinkertainen palamistekniikka maksimoi lämmöntuotannon ja minimoi haitalliset päästöt. Tutustu Panadero Iris Eco Design -takkaan.

Ylellinen kaunotar: Panadero Tigru

takan-valinta-artikkeli-3

Upea luksustakka tekee vaikutuksen. Uudenlainen muotoilu ja suuaukko mahdollistaa puiden asettamisen tulipesään pitkittäin ja kummalta puolelta takkaa tahansa, mikä parantaa takan käytettävyyttä. Espanjalaiset designtakat valmistetaan perheyrityksessä. Ne käyvät läpi tarkan viisikohtaisen laadunvalvontaprosessin valmistusvaiheittain. Tutustu Panadero Tigru -takkaan.

Maksimoi hyöty, polta puuta oikein

takan-valinta-artikkeli-puun-polttaminen

Monissa moderneissa takoissa on konventionaalisen lämmityksen mahdollistava kaksoisseinämä, jonka kuoren sisällä ilma kiertää nostaen lämmityksen hyötysuhdetta. Uudet takat ovat myös vähäpäästöisiä kaksin- tai kolminkertaisen polton takia, mutta niillä täytyy osata polttaa puuta oikein.

Tärkeintä on, ettei tulipesää tungeta täyteen puita. Täydellä roihulla palaessaan puu ei ehdi luovuttaa lämpöä ja energia pakenee piipusta ulos.

Sytytä tuli pilkkeellä ja polta 2–3 puuta kerrallaan lämmöntuotannon optimoimiseksi. Palamisnopeutta voi säädellä myös ilmansäätövivulla. Parhaiten lämpöä luovuttaa puhdas puu, jonka kosteusprosentti on 17–23. Aseta puut takkaan, älä heitä tai työnnä niitä luukun avulla, jotta takka ei vaurioidu.

Remppatili: Isommat hankinnat kuukausimaksulla

K-Raudan Remppatili on edullinen rahoitusratkaisu isompiin yksittäisiin hankintoihin tai remontointiprojekteihin. Hae rahoitusta kätevästi verkosta aina 20 000 € asti ilman takaajia, vakuuksia tai avausmaksua. Lue lisää Remppatilistä ja kokeile lainalaskuria vaikka heti.

Tuo kotiisi tulta ja tunnelmaa: 

K-Rauta-hero-banner

K-Raudasta löydät laadukkaat tuotteet ja ratkaisut lämmitykseen

Oikein valitut kodin lämmitysratkaisut lisäävät asumisviihtyvyyttä ja parantavat kodin energiatehokkuutta.

K-Rauta-hero-banner

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin