K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Välioven maalaus: Katso ohjeet ja toteuta väliovien maalaus helposti

Päivitetty 04.12.2023

Välioven maalaus on helppoa. Kun kunnostat vanhan viiluoven maalaamalla, siitä kehkeytyy upea katseenvangitsija. Katso ohjeet ja toteuta välioven maalaus nopeasti.

1. Suojaa

Levitä lattialle suojapaperi oven alle sille puolelle, jonne ovi aukeaa. Teippaa saranat ja karmi saranan puolelta. Jos haluat pelata varman päälle, teippaa karmi ympäriinsä, niin maalista kostea ovi ei vahingossa heilahtaessaan sotke karmeja.

valioven-maalaus-k-rauta-artikkeli-tyovaihe-1-ja-2

2. Puhdista

Irrota ovenkahvat ja halutessasi myös lukkopesät. Puhdista ovet hyvin. Suihkuta maalipesuaine oveen, pyyhi ja anna kuivua noin 15 minuuttia. Toista tarvittaessa. Ole huolellinen erityisesti kahvojen ympärystöjä puhdistaessasi.

3. Hio kevyesti

Hio oven pinta kauttaaltaan puun suuntaisesti. Helläkätinen, nopea karhennus riittää. Jäljestä tulee yhtenäinen, kun hiot pitkin, kevyin vedoin. Pyyhi irtonainen pöly veteen kostutetulla, nukkaamattomalla ja puhtaalla rievulla. Anna kuivua.

valioven-maalaus-k-rauta-artikkeli-tyovaihe-4

4. Pohjamaalaa

Maalaa ensin oven reunat siveltimellä. Telaa sitten maali oven toiselle puolelle ensin ylä-, sitten alaosaan. Anna maalin kuivahtaa himmeäksi, maalaa toinen puoli ja anna kuivua. Tasoita kolot kalustekitillä, anna kuivua, hio ja maalaa.

5. Pintamaalaa

Maalaa siveltimellä reunat ja telalla isot pinnat. Tee viimeiset vedot samaan suuntaan, jotta pinnasta tulee tasainen. Jos käytät kiiltävää maalia, viimeistele telatut pinnat siveltimellä. Anna kuivua.

valioven-maalaus-k-rauta-artikkeli-tyovaihe-5

6. Viimeistele

Maalaa toinen kerros, vaikka ensimmäinen näyttäisi täysin peittävältä. Näin lopputuloksesta tulee kestävä. Aloita vasta sitten, kun edellinen on aivan kuiva. Ruuvaa kahvat paikoilleen kuivaan oveen.

valioven-maalaus-k-rauta-artikkeli-lopputulos

Löydä täydellinen väri välioveen: Tutustu Cellon Sävyoppaaseen

savyopas-syksy-2022

Jos uusi välioven väri kiinnostaa, mutta sävy mietityttää, voit aloittaa täydellisen maalisävyn etsimisen tutustumalla Cellon Sävyoppaaseen.

maalatut-ovet-krauta-ak

Valitse sävyksi suosikkivärisi tai jokin yllättävä väri. Oven maaliksi voit valita minkä vain kiiltoasteen kiiltävästä mattaan.

Maalaa samalla myös kalusteet

futura-aqua-5-kalustemaali-ak-tuoli-ja-poyta-maalattu-maalilla-krauta

Hyödynnä oven maalauksesta ylijäänyt maali vaikka kalusteiden maalaukseen! Sävytettävällä Futura Aqua 5 -kalustemaalilla maalaat samalla myös asunnon puu- ja metallipintaiset kalusteet, kuten pöydät, tuolit, lipastot sekä kaapistot ja lämpöpatterit. Soveltuu myös listoihin, ikkunapuitteisiin ja paneeleihin sekä paneelikattoihin. Maali on hajuton ja maalattu pinta on erittäin kestävä ja helposti puhdistettava.

Näillä välioven maalaus onnistuu 

Saatavilla useita pakkauskokoja ja kiiltoasteita: 

Katso lisää pintaremontoinnin vinkkejä

Maalausvinkit ja maalin valinta

Tutustu

Ideat ja ohjeet pintaremonttioppaasta

Hommiin nyt

Liity K-Raudan remonttiasiakkaaksi ja hyödynnä palveluedut

k-raudan-remonttiasiakkuus-artikkelikuva

K-Raudan remonttiasiakkaana saat kaiken kokoisia remontteja helpottavia palveluita käyttöösi. Autamme sinua tarvittaessa suunnittelusta remonttijätteen kierrätykseen saakka.

Katso lisää ja liity remonttiasiakkaaksi
K-Rauta-hero-banner

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin