K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Ammattilaisen tuotetesti: Akkumonitoimikone Fein AMM 700 Max Top

Päivitetty 23.01.2023

Ammattilaiset testaavat K-Raudan uusia työvälineitä. Tällä kertaa Seppo kokeili Feinin uutta akkumonitoimikonetta ja kertoo havainnoistaan muun muassa seuraavaa: "kone ei tärise kädessä paljoakaan työskennellessä". Katso Sepon muut huomiot!

ammattilaisen-tuotetesti-akkumonitoimikone-fein-amm-700-max-top-tarvikkeilla-krauta-lahikuvassa-monitoimikone

Sain K-Raudalta sähköpostia että minut on valittu tuotetestaajaksi, ja kyseessä oli akkumonitoimikone FEIN AMM 700 Max Top AmpShare 2x4,0Ah tarvikkeilla. Ja tämähän tuli tarpeeseen, kun uutta olen juuri harkinnut ostaa!

Käytän paljon monitoimikonetta työmailla, aina purkuvaiheesta viimeistelyyn. Käytössäni on ollut kolmen eri merkin monitoimikoneita, joista yhdeltä merkiltä sekä valovirta- että akkukäyttöinen malli. Akkukäyttöinen on helppo pitää mukana ja akkujen kestohan on jo ollut jonkin aikaa täysin riittävä tällaisille laitteille.

Fein on keksinyt jo 1967 värähtelyliikettä käyttävän sähkötyökalun, eli kokemusta monitoimityökalun valmistamisesta on ja ei ihme että kyseessä on laadukas laite, jolla on hyvä maine.

Fein AMM 700 Max Top on jämäkkä laite

Edelliseen akkukäyttöiseen käytössäni olleeseen monitoimikoneeseen verrattuna AMM 700 Max on lyhyempi, mikä on hyvä asia. Ote koneesta isolle kädelle on hyvä, mutta pienelle kädelle kone voi tuntua vähän hankalalta käyttää. Laitteen tasapaino on hyvä. Kone ei tärise kädessä paljoakaan työskennellessä. Useamman minuutin käytössä kone ei kuumene läheskään niin paljoa kuin kilpailijansa. QuickIN-pikakiinnitys on kätevä ja toimiva, esimerkiksi kuuman terän voi helposti tiputtaa jäähtymään, koskematta terään. Monessa akkutyökoneessa olen tottunut pieneen led-työvaloon, tämän puuttuminen on pieni miinus.

Pakettiin kuuluu paljon lisäosia

ammattilaisen-tuotetesti-akkumonitoimikone-fein-amm-700-max-top-tarvikkeilla-krauta-tuotekuva

Imusuulake on hyvä ja toimiva, suulake ei kurista imuilmaa liikaa ja imuteho saa olla imurista täysillä, käytössä oli Bosch GAS 35 -imuri. StarlockMax-työkalukiinnityksen etuus on että teriä, kaapimia jne. on saatavilla paljon ja monesta eri liikkeestä. StarlockMax on yhteensopiva alaspäin eli Starlock ja Starlock Plus -teriä sekä -tarvikkeita voi myös käyttää tällä koneella.

Yhteensopivuus 18 V:n AMPShare / Bosch Professional -akkujen kanssa ja laatikon yhteensopivuus Bosch L-BOXX järjestelmän kanssa on plussaa. Laturi lataa 4Ah -vakioakun täyteen 35 minuutissa (80%:iin 25 min) ja Bosch ProCore 4Ah -akun täyteen noin tunnissa testattaessa. Kaksi mukana tulevaa 4Ah -akkua siis varmasti riittävät monessa tapauksessa, kiitos pikalatauksen, mutta jos vaikka lataaminen on unohtunut, toimii AMM700Max myös Bosch 18V ProCore -akuilla, jos näitä sattuu jo työkalupakeista löytymään.

ammattilaisen-tuotetesti-akkumonitoimikone-fein-amm-700-max-top-tarvikkeilla-krauta-akkukuva

Fein AMM 700 Max on kyllä hyvä laite ja pakettikokonaisuus on kaikkine lisäosineen hyvä. Hintaa on, mutta paljon tulee tarvikkeita mukana ja kyseessä on ammattikäyttöön tehty laatupeli, joka ei varmasti aivan heti kovassakaan käytössä hajoa käsiin.

ammattilaisen-tuotetesti-akkumonitoimikone-fein-amm-700-max-top-tarvikkeilla-krauta-lahikuvassa-monitoimikone-2

ammattilaisen-tuotetesti-akkumonitoimikone-fein-amm-700-max-top-tarvikkeilla-krauta-tyossa

Plussat:

  • StarlockMax
  • Tärinänvaimennusjärjestelmä on toimiva
  • Mukana tulevan akun latausnopeus 35 min
  • Yhteistyö Boschin kanssa
  • Kierrosluvun säätö
  • Kompakti koko

Miinukset:

  • Led-työvalon puute
  • Pienikätiselle vähän hankala käyttää

Testaaja: Seppo Lehtinen, Aseman Timpuri Oy, @asemantimpuri

Osta akkumonitoimikone omaksi K-Raudasta