K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Ammattilaisen tuotetesti: Kestomagneettiruuvipenkki Fein VersaMAG

Päivitetty 04.03.2024

Fein VersaMAG -kestomagneettiruuvipenkki pääsi kokeiluun ammattilaisen käsissä rahtilaivan haastaviin olosuhteisiin. Katso, kuinka ruuvipenkki selviytyi testistä. Tuotteen löydät K-Raudan valikoimista.

ammattilaisen-tuotetesti-fein-versamag-kestomagneettiruuvipenkki-krauta-ak-ruuvipenkki-kuvassa

Testausaika: noin 2 viikkoa

Tuotteena oli Fein Versamag -ruuvipenkki ja testauspaikkana rahtilaiva.

Olen ollut merialalla noin 20 vuotta ja kokemusta on niin kansi- kuin konepuolen töistä. Olen tällä hetkellä konekorjausmiehenä ja työnkuvaan kuuluu monenmoista askaretta niin matkustajahyttien kuin erilaisista metallitöistä joko sitten hitsausta taikka sorvausta ja kaikkea mitä niiden välistä löytyy.

Aluksi tuli kuva Fein-ruuvipenkistä, että on hieman heppoinen lelu, mutta yllätti käytössä positiivisesti ja varmasti saa paljonkin käyttöä.

Eniten tuote oli käytössä hitsaustöissä joissa kappaleen sai nopeasti pyöräytettyä pöydällä haluttuun asentoon ilman että kappaletta tarvitsi irrottaa ja uudelleen kiinnittää. Magneetti on tehokas ja tulihan se testattua, että saako puhtaalta metallipöydältä sen repäistyä käsivoimin irti ja saahan sen, mutta voimaa tarvitaan.

Monikäyttöinen laite

Käyttökohteita oli useita, joko ihan töihin liittyviä tai sitten vapaa-ajan puuhasteluun. Monikäyttöinen laite kaikin puolin, joka on helppo ottaa mukaan työmaalle. Tuli testattua höyryputkien hitsailu työmaalla, jossa sai putken kätevästi mallailtua paikoilleen, mutta myös ”lukkosepän” töissä. Lukon pesän sai tukevasti, mutta hellästi kiinni ilman jälkiä lukkopesään. Toimi myös kiinnityspisteenä kun piti saada metallilevyä vedettyä asentaessa. Magneetti toimi tässä tilanteessa hyvin eikä tarvinnut alkaa erillistä kiinnityslenkkiä hitsailemaan kanteen joka olisi pitänyt jälkikäteen rälläköidä pois.

Jos jotain lisäosaa magneettikiinnitykseen haluaisin, niin se olisi mahdollisuus kiinnittää porakone jalkaan. Eli silloin ei erilliselle magneettiporakoneelle olisi tarvetta.

Ainut suurempi miinuspuoli on leukojen syvyys, joka on vain 40 mm, mutta jyrsin alumiinista hieman korkeammat.

ammattilaisen-tuotetesti-fein-versamag-kestomagneettiruuvipenkki-krauta-ak-laite-kaytossa

Sitten loppuun vielä nuo hyödyt ja haitat. Testaus aika oli suht lyhyt, mutta käyttöä tälle tulee tulevaisuudessakin:

Plussat:

  • Tarpeeksi kevyt ja silti tukeva ottaa mukaan
  • Magneetin voimakkuus
  • Kiinnitysmahdollisuudet varsinkin omassa työssäni

Miinukset:

  • Suurin miinuspuoli on leukojen syvyys ja koska täällä työskennellessä ei ole mahdollista hakea saatavilla olevia suurempia leukoja, jyrsin sellaiset alumiinista (liitteenä olevassa kuvassa vielä kesken).

Testaaja: Marko Mäkelä, Finnlines

Hanki ruuvipenkki omaksi K-Raudasta: