K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Ammattilaisen tuotetesti: Painepesuri Kärcher HD 6/15 MXA Plus

Päivitetty 23.06.2022

Pihatöiden parissa työskentelevä Kim testasi K-Raudassa myynnissä olevan Kärcherin ammattikäyttöön tarkoitetun painepesurin. Katso testaajan huomiot koneesta!

Sain testiin kyseisen Kärcherin painepesurin. Tarkoitus oli testata konetta hieman vaativimpiin pesuihin, kuten työkoneiden pesuun, normaaleiden auto, vene, pihakiveyksen pesun lisäksi. Mainostetaanhan tätä konetta ammattimallina. Työkoneet kun ovat välillä todella likaisia ja savi yms. on todella tiukassa. Kaikkein pahimpiin likoihinhan kuumavesipesuri on ainoa oikea, mutta niissä hinta, koko, paino ja muut tekijät rajoittavat koneen käyttöä tietyissä paikoissa. Erilaisten ja erimerkkisten pesureiden kanssa vuosikausia pelanneena odotukset olivat korkealla kun lueskelin tietoja tästä koneesta: ammattikäyttöön suunniteltu, jousitoiminen automaattinen letkukela, 3-mäntäinen aksiaalipumppu rosterimännillä, messinkipääty jne.

Kone vaikutti hyvältä ja kompaktilta paketilta, joka kokonsa puolesta olisi myös helppo liikuteltava ja jota voisi käyttää pysty- ja vaaka-asennossa. Kaikki vaikutti siis hyvältä.

Ensivaikutelma koneesta, kun sain sen käsiini:

Pienoinen yllätys oli, että koneen pesukahva oli osaksi todella halvanoloista kovamuovia. Heti nousi mieleen ajatus että näinköhän nämä kestävät ammattikäytössä tai kun kahvaa lasketaan esim. kivipihalla maahan. Pidempiaikainen kesto selviää koneen ostajalle vain ajan kanssa. Sivukahvaa pesuvarteen olisi myös kaivannut toiselle kädelle (paljon pesseenä on ainakin itselleni paljon kätevämpi kuin varresta kiinni pitäminen). Pesuvarsi oli myös aika pitkä (monessa isommassa pesurissa näin on) ja kun päähän laittaa rotosuuttimen, niin painopiste ei ole ideaali. Pesuvarren kiinnipitoalue saisi olla pidempi. Jousikuormitteinen letkukela vaikutti pätevältä ja käytössä tuli todettua, että sitä se todella oli.

Koneen käyttö:

ammattilaisen-tuotetesti-painepesuri-karcher-hd-6-15-mxa-plus-k-rauta-kaytossa

Normaalista perusliasta kone selvisi hyvin ja rotosuutin tuntui parantavan pesutulosta.(esim. video trailerin pesusta). Pesuviuhkan säätöä olisin todella kaivannut. Kyllä sellainen pitäisi tämän hintaluokan koneessa olla, ammattimalliksikin mainostetaan. Tiukemmasta saviliasta työkoneissa kone ei oikein selvinnyt, tuntui että painetta ja vesimäärää ei vain ole tarpeeksi.

Normaalit autonpesut, veneenpesut jne. sujuivat kuitenkin hyvin, niihin hommiin kone tuntuu riittävän, tosin niin kyllä riittävät monet edullisemmatkin koneet joten hinta/laatusuhde hieman mietitytti. Jokainen tekee tietysti omat päätelmänsä.

Kuten yllä totesin, jousikuormitettu automaattikela pesuletkulle oli todella hyvä, letkun sai todella helposti kelattua ulos ja sisään. Lisäksi hyvä asia oli letkun pituus, 15 m on jo todella hyvä pituus ja siitä iso plussa. Monesti letkut ovat 5-8 m, joissakin koneissa 10 m, mutta 15 m letku on jo vakiona harvinaisempi.

Koneen liikuttelu oli helppoa suurten pyörien, sekä ei niin suuren omapainon ansiosta jopa ”maastossakin”.

Yhteenveto koneesta:

Kärcher HD 6/15 MXA Plus painepesuri ajaa asiansa peruspesuissa puutteistakin huolimatta ja siinä on myös paljon hyvää. Itse pitäisinkin konetta ehkä hieman parempana harrastelijapesurina esim. omakotiasujalle, en niinkään varsinaisena ammattikoneena, vaikka sitä sellaisena mainostetaan. Ammattikoneeksi kone on vain liian ”kesy”. Kone on kyllä varmasti tekniikan puolesta kestävä rosterimäntineen ja messinkipäätyisine pumppuineen, mutta paine ja vesimäärä eivät vain oikein riitä ammattimaisempaan käyttöön ja työkoneiden savilikaan. Halvanoloisen kovamuovin kestoa voi vain lyhyen testin perusteella arvailla.

Plussat:

 • Isot pyörät liikutteluun
 • Pysyy hyvin pystyssä
 • Automaattikela letkulle
 • Varmasti kestävä teknisesti
 • Pitkä 15 m pesuletku
 • Rotosuutin vakiona mukana

Miinukset:

 • Paine ja vesimäärä eivät riitä työkoneiden savilikaan
 • Osaksi halvan oloiset kovamuovi-osat, joiden kesto epäilyttää
 • Sivukahvan puute pesuvarressa
 • Rotosuutin on aika iso ja painava ja tekee pesukahvasta etupainoisen, jolloin pidempiaikainen työskentely on raskaampaa
 • Liian lyhyt virtajohto, saisi olla 10 m
 • Melko hinnakas ominaisuuksiinsa nähden

Testaaja: Kim Jäntti, Pihapilotit Oy

Osta painepesuri omaksi K-Raudasta 

Ammattilaisten palvelut K-Raudasta

k-rauta-pro-myymalan-yritysmyyja

K-Rauta PRO:sta löydät palvelut ja valikoimat, jotka on rakennettu palvelemaan yritysasiakkaitamme. Tutustu tarkemmin!

Lisää tuotetestejä löydät täältä

Tilaa ammattilaisten uutiskirje

Hyötyä ja tietoa uutuuksista – uutiskirjeen tilaaminen kannattaa

k-rauta-pro-kuva-tyomies-pakettiautossa

SAAT TIETOA:

 • Uutuuksista ja ajankohtaisista tuotteista
 • Työtä helpottavia asiantuntijavinkkejä
 • Tietoa uusista työvälinetesteistä
 • Myös muuta hyödyllistä ammattiasiaa
Tilaa veloituksetta sähköpostiisi