K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Tuotetesti: Kärcher SC4 Easyfix höyrypuhdistin

Päivitetty 28.04.2022

Jos haluat siivota ilman kemikaaleja, niin lue pidemmälle. Kuluttaja testasi Kärcherin höyrypuhdistinta ja sen suulakkeita kotona erilaisille pinnoille ja puhdasta tuli ilman pesuaineita. Katso, millaisen arvion tuote sai! Tämän ja muut höyrypesurit löydät K-Raudan valikoimista.

Höyrypesurin käyttöönotto:

Itse Kärcherin höyrypesurin kokoaminen oli erittäin helppoa ja vaivatonta, osat menivät mutkattomasti paikoilleen ja ovat myös helposti muunneltavissa eri tarpeisiin. Käyttöohjeissa oli melko kattavasti kuvattu eri käyttökohteet, suulakkeiden funktiot sekä rajoitukset käytön suhteen.

Käyttökokemukset:

Ensimmäisenä testissä oli täsmäsuulake harjan kanssa, jota testasin vanhan hellan keittolevyjen reunoihin.

tuotetestin-tulos-karcher-SC4-easyfix-hoyrypesuri-hellan-puhdistus-k-rauta-c

Laitteen teho yllätti positiivisesti, samoin kuin ylijäämäveden vähäinen määrä. Keittolevyjen irtolika lähti yhdellä kierroksella ja pinttyneempikin lika sai kyytiä hieman intensiivisemmällä käsittelyllä. Soveltuu myös erinomaisesti kaakelisaumoille. Ahtaisiin paikkoihin pääsee käsiksi vaivatta ja pesun laatu on erinomainen.

Seuraavana vuorossa oli leveä lattiasuulake. Ensimmäiseksi testikohteeksi valikoitui olohuoneen laminaattilattia, testi aloitettu varovasti matalimmalla teholla. Ohjeissa jo sanottiin, että ensimmäisillä käyttökerroilla lattia voi jäädä raitaiseksi kemikaalijäämien takia ja näin myös kävi. Lattia jäi liinasta huolimatta silmin nähden märäksi alimmalla höyrytysteholla. Korkeampaa tehoa ei kokeiltu laminaattiin. Käytössä sujuva ja kääntyy hyvin ahtaisiin väleihin.

tuotetestin-tulos-karcher-SC4-easyfix-hoyrypesuri-puhdistettu-lattia-k-rauta-c

Testin viimeisenä osana oli tekstiilien elvyttäminen (käyttöohjeiden termi), ns mattosuulaketta testattiin sohvaan ja mattoon. Tekstiileistä tuli aistinvaraisesti arvioiden raikkaamman oloisia ja niistä irtosi myös pientä likaa, pinttyneemmät tahrat jäivät paikalleen, mutta kyseessä ei olekaan varsinainen tekstiilipesuri.

tuotetestin-tulos-karcher-SC4-easyfix-hoyrypesuri-sohvan-ja-kaakeleiden-puhdistus-k-rauta-c

Tekstiileistä tuli raikkaamman oloisia ja laattojen pystysauma näytti tältä höyrypuhdistuksen jälkeen. Ero vaakasaumaan on merkittävä!

Huomiot tuotteesta:

Muoviset osat kuumenivat jonkin verran käytössä. Itse höyryletkua piti hieman tämän takia varoa, mutta kahvaosa lämpeni vain hieman. Kokonaisuudessaan käyttökokemus oli positiivinen ja lunastaa ohjeissakin annetut lupaukset.

Yksi tankillinen vettä riitti hyvin suhteellisen isoon urakkaan ja se lämpeni käyttövalmiiksi muutamassa minuutissa.

Säilytystilaa tämä __Kärcherin höyrypesuri __vie vähän ja on mukava siirreltävä.

Katso lisää Kärcherin tuotevalikoimaa ja myös muut höyrypesurit.

Tutustu myös, miten teet joulusiivouksen nopeasti ilman kemikaaleja.