K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Ammattilaisen tuotetesti: PROF-työvaatteet takki, housut, huppari

Päivitetty 28.04.2022

Maanviljelijä Peter testasi luomutilalla Myrskylässä K-Raudan oman PROF-merkin työvaatteita: talvitakkia, -housuja, työhousuja sekä hupparia. Sääolosuhteet olivat testiajalla vaihtelevat. Katso testaajan mielipide vaatteista.

prof-tyovaatteiden-testaus-k-rauta-tuotekuvat

Testaajalla oli testissä kuvan PROF-vaatteet. Vasemmalta lähtien talvitakki, mustat housut, talvihousut ja neulottu huppari.

Keltainen väri on iloinen, mutta arka. Tässä ajassa ei ehditty testaamaan pesemistä, tahrojen irtoamista pesussa ja materiaalien toimivuutta esim. vedenpitävyyden säilyminen kankaan pinnalla pesun jälkeen. Hienoa, että housut ovat mustat.

Testiaika osui sääolosuhteisiin, missä mentiin räntäsateesta runsaiden lumisateiden kautta paukkupakkasiin.

Erityiskiitos näkyvistä heijastimista. Näkyvyyteen ei voi tarpeeksi kiinnittää huomiota erityisesti maaseudulla, kun maanviljelijä joutuu tekemään töitään pimeässä eri paikoissa ja olosuhteissa. Huppu ei välttämättä ole maanviljelijän töihin paras apu, se toimii kuin ämpärinä vedelle ja lumelle, mutta sen saikin helposti pois, jos sitä ei tarvitse ja talvitakin kaulukset olivat silti tarpeeksi korkeat ja suojaavat.

prof-tyovatteet-tuotetesti-k-rauta-kuva

PROF-työhousuissa irrotettavat taskut

Housujen irrotettavat taskut saavat isännältä kiitosta, hyvä systeemi! Leikkaus vaatteissa kerrankin pitkälle ja pitkäraajaiselle miehelle sopiva. Joustavat materiaalit ovat tärkeitä, kun työskentelee eri olosuhteissa ja erilaisissa asennoissa, monia erilaisia töitä tehden. Kevyemmät housut olivat miltei niin tyylikkäät, irrotettavine taskuineen, että niillä saattoi lähteä Helsinkiin pyörähtämään.

Housujen takaosa on tarpeeksi pitkä, pitkäselkäinen pysyy lämpimänä ja kuivana, vaikka kyykistelee tai tekee eri asennoissa töitään paukkupakkasessakin. Vedenpitävyys oli suoranainen yllätys. Vaate oli päällä, kun isäntä pesi pitkään ja hartaasti suojasäällä kuljetusautoaan painepesurilla, mistä tunnetusti roiskuu ja vaatteet on märkänä. Mutta eipä tällä kertaa! Isäntä ja vaatteet pysyivät kuivana, pinta hylki vettä ja kosteutta.

Fleece on normaalivartaloiselle miehelle vatsan kohdalta ehkä aavistuksen liian tiukka, sen mitoitusta voisi helpottaa niin, että olisi enemmän joustava sivuosa. Muutoin mitoitus on kerrankin tarpeeksi pitkä ja hyvin toimiva vaate piti erinomaisesti tuulta ja lämpöä. Alla ei tarvinnut olla kovillakaan pakkasilla kovin paljon vaatetta lisänä.

PROF-vaatteiden mitoituksesta erityiskiitokset

Pitkä mies joutuu yleensä valitsemaan vaatteista joko liian suuret, että lahjetta ja hihaa riittää, mutta tässä sopi kokovalikoima juuri napilleen. Lahkeessa oleva, lasketteluvaatteista tuttu ”lumilukko” osoitti tarpeellisuutensa tämän tammi-helmikuun lumenajossa. Kokonaisuutena tuntui, että vaatteiden toimivuuteen oli otettu oppia onnistuneesti juuri lasketteluvaatteista. Tuuli, kosteus ja vesi pysyivät hyvin vaatteiden ulkopuolella.

Kiitos, yllättävän toimivat ja kokonsa puolesta mainiot vaatetukset! Suunnittelijoille erityiskiitokset mitoituksesta ja toimivuudesta. Kannatti ryhtyä testaamaan.

Testaaja: maanviljelijä Peter Holmberg Gobbaksen luomutilalta Myrskylästä

Tutustu PROF-työvaatteiden valikoimaan verkkokaupassa ja osta omaksi!

Katso lisää asiaa työvaatteista ja suojaimista

k-rauta-pro-prof-tyovaatteet-hommiin-tyohousut-musta

PROF-työvaatteet tekevät työnteosta joustavaa ja mukavaa

Asiaa suojaimista ja talven varusteista

Tilaa K-Rauta PRO:n ammattilaisten uutiskirje!

SAAT TIETOA:

  • uutuuksista ja ajankohtaisista tuotteista
  • työtä helpottavia asiantuntijavinkkejä
  • tietoa uusista työvälinetesteistä
  • myös muuta hyödyllistä ammattiasiaa

Tilaa tästä veloituksetta sähköpostiisi.