K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Ammattilaisen tuotetesti: Snickersin huomiotalvitakki & stretch-housut

Päivitetty 28.04.2022

Ammattilaiset testaavat K-Raudan työvälineet tositoimissa. Tällä kertaa Kare pääsi kokeilemaan Snickersin työvaatteita työkohteissa. Katso Karen huomiot vaatteista!

Koeaikani osui marras-joulukuuhun 2021, jolloin työmaitani olivat keittiöremontti ja terassityö ja ikkunapellien asentamista.

Kokemukseni Snickers-huomiotalvitakista

tuotetesti-snickers-huomiotalvitakki-ja-strech-housut-krauta-takki1

Takki tuntui aluksi huomattavan väljältä, vaikka olin tilannut omaa normaalia kokoani. (En päässyt etukäteen sovittamaan kokoa liikkeessä.) Käytössä takki tuntui kuitenkin juuri sopivalta. Väljyyttä oli sopivasti ulkona työskentelyyn. Jos olisi ollut pakkasta enemmän, alle olisi mahtunut myös lämpövaatekertaa.

Takki oli itsessään kuitenkin lämmin. Se on täysin sateen ja tuulen kestävää 100% ja siinä on vuorissa ohut vanu. Takin helmassa kireyden säätämistä varten joustava nyörinauha. Hihojen ranteissa on tuulen ja lumensuoja rannekkeet, joissa peukaloa varten aukko, mikä mahdollistaa työskentelyn ilman, että hiha nousee ylös tai että tuuli pääsee puhaltamaan hihoista sisään.

tuotetesti-snickers-huomiotalvitakki-ja-strech-housut-krauta-takki2

Takin materiaali oli kevyttä ja taipuisaa, mikä helpotti työskentelyä. Kuitenkin materiaali oli tukevaa ja varmaan kulutusta kestävää pidemmässäkin käytössä. Lautojen ja työkalujen kantaminen oli helppoa, kun takki ei ollut mitenkään tönkkö, vaan helposti taipuisaa materiaalia.

Snickers-huomiotakissa on kiitettävästi taskuja: normitaskut kaksi kappaletta vetoketjulla, verokorttitasku ja sisäpuolella vuorissa kynille kaksi kappaletta, kännykälle sopiva vetoketjullinen povitasku sekä kiitettävän iso ”asiakirjatasku”, johon mahtuu A4-kokoinen asiakirja/materiaalia. Taskuja oli riittävästi ja ne olivat sopivankokoisia ja monikäyttöisiä.

tuotetesti-snickers-huomiotalvitakki-ja-strech-housut-krauta-takki3-taskut

Huomioheijastinpintaa oli todella runsaasti ja siten turvallisuusasiat ovat tolallaan.

Takin kaulus oli miellyttävää materiaalia sisäpinnaltaan ja suojasi hyvin niskan ja kaulan. Se on muotoiltu niskasta korkeammaksi ja laskee leuasta matalammaksi, jolloin se ei ole tiellä päätä taivuttaessa.

Takki puhdistui pesussa hyvin, muun muassa punainen tussijälki lähti hyvin pois. Takki myös kuivui nopeasti, mikä on huomionarvoisaa sekin.

Takki oli mielestäni erinomainen enkä löytänyt siinä mitään moitittavaa. Mutta kun jotain kehitettävää siihen mietin, niin ehdotan irrotettavaa huppua, joka olisi neppareilla tai vetoketjulla kiinnitettävä ja nyörit hupun reunoille kiristystä varten. Joissakin olosuhteissa huppu on hyödyllinen, esimerkiksi saaristossa ja rannikolla.

Voin suositella lämpimästi lämmintä ja käyttöystävällistä Snickers-huomiotalvitakkia kaikille.

Kokemukseni stretch-housuista

tuotetesti-snickers-huomiotalvitakki-ja-strech-housut-krauta-housut

Snickersin stretch-housut tuntuivat ensin tiukoilta, koska malli oli ”hoikka”, mutta käytössä luonnistuivat jalkaan hyvin. Pesun jälkeenkään ei tiukkuutta ollut koettavissa.

Housujen stretch-kangasta on takareisissä ja muuten kangas tuntuu olevan hyvin kulutusta kestävää puuvilla-polyestersekoitekangasta, elastaania 5%. Polvissa tai etureisissä ei ollut stretch-kangasta, vaan polviin oli ommeltu tilaa muotolaskoksin. Yllättävästi polvissa tuo jousto riitti polvillaan oloon. Kehitettävää tähän voisi olla tehdä taskut polvisuojille vaikkakin nykyään on saatavissa irrallisia tarroin kiinnitettäviä pintapolvisuojia. Stretchiä voisi olla hieman enemmän.

Taskuja oli riittävästi, eri kokoisia ja erilaisille työkaluille. Kehitettävää: Vyötärölle voisi kehittää esim. naulapyssyä tai porakonetta kantamista varten lenkin tai vastaavan ”taskun”, jotta tikkaille kiivetessä tai telineillä työskennellessä kädet voisi vapautua välillä muuhun tarvittavaan tekemiseen.

Teen kaikenlaisia rakennushommia niin sisällä kuin ulkona. Työvaatteissani tärkeää on jousto oikeissa paikoissa, koska joudun paljon laskeutumaan polvilleni ja taas nousemaan. Tikkaille nouseminen jatkuvasta esim. tapetointityössä vaatii stretchiä housuihin ja taskuja takataskuja. Naulapyssy pitää esim. katon paneloinnissa laskea käsistään johonkin lähelle paneelin asennuksen ajaksi ja saada pikaisesti taas käsiinsä. Siksi tuo kiinnityslenkki on hyvin tärkeä housuissa.

Testaaja: Kare Koskinen, Karen Remontti ja Rakennus

Osta Snickersin työvaatteet K-Raudasta 

Tilaa ammattilaisten uutiskirje

Hyötyä ja tietoa uutuuksista – uutiskirjeen tilaaminen kannattaa

k-rauta-pro-kuva-tyomies-pakettiautossa

SAAT TIETOA:

  • Uutuuksista ja ajankohtaisista tuotteista
  • Työtä helpottavia asiantuntijavinkkejä
  • Tietoa uusista työvälinetesteistä
  • Myös muuta hyödyllistä ammattiasiaa
Tilaa veloituksetta sähköpostiisi