K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Tuotetesti: Viimeistelynaulainsetti PROF 18G/3,6l

Kuluttajat testaavat kuukausittain K-Raudan työvälineitä. Tällä kertaa tuotetestaukseen pääsi omakotitalon remonttityömaalle PROF Viimeistelynaulainsetti. Katso testaajan havainnot koneesta!

Aiemmin palvellut vanhempi Sencon kompressori sekä halvemman mallin viimeistelynaulain saivat jäädä hetkeksi taka-alalle, kun vuorossa oli lattia- ja seinälistojen asennus.

tuotetesti-viimeistelynaulainsetti-prof-18g-k-rauta-tuotekuva

PROF Viimeistelynaulainsetti sisältää pienen 0,3 kW:n kompressorin, magnesiumrunkoisen viimeistelynaulaimen, 10 metrin pvc-letkun, suojalasit sekä ohjekirjat.

Alkuun tuli tietenkin tutustua laitteiden käyttöohjeisiin, joista paljastuikin pieniä ”käännöskukkasia” sieltä täältä. Vaikka käyttöohjeiden tekstejä voisikin tarkastella hieman kriittisellä silmällä, niin asiasisältö ei jäänyt kuitenkaan epäselväksi.

tuotetesti-viimeistelynaulainsetti-prof-18g-k-rauta-tuotekuva2

Viimeistelynaulainsettiin kuuluva kompressori on 0,3 kW:n (0,5 hp) tehoinen ja tuottaa ilmaa 6,2 bar:n paineella 17 litraa minuutissa. Kompressori on käsituntumalta hieman painavamman oloinen, kuin aiemmin palvellut kompressori, mutta ei kuitenkaan merkittävästi. Ensi vilkaisulla kompressorista uupui varoventtiilin veto-/laukaisurengas. Käyttöohjeiden mukaan rengas kuitenkin kuuluisi varoventtiilissä olla, joten ei ole relevanttia huomioida tuota laitteiston yleiseksi huonoudeksi. Muuten kompressori antoi ulkoisesti laadukkaan vaikutelman. Huomio valmistajalta: varoventtiili on erilainen kuin ohjekirjassa ja siinä ei ole enää vetorengasta, vaan varoventtiilin toimivuutta voi testata kiertämällä.

Kompressorin käyttöönotto oli vaivaton prosessi

Piti ainoastaan voitelun varmistamiseksi antaa kompressorin käydä 20-30 minuuttia, jonka jälkeen se oli valmis käyttöön. Myös käyttölaitteet ja säätimet olivat selkeät ja helppokäyttöisiä ja mm. paineensäätö tuntui toimivan tarkasti. Äänitasoksi kompressorille luvataan teknisissä tiedoissa 70 dB(A). Verrattuna vanhempaan lähes vastaavalla ilmantuotolla varustettuun kompressoriin, on PROF kompressori ääneltään miellyttävämpi ja ehkä jopa hieman vaimeampi, vaikka tässä tapauksessa verrokkina käytetylle kompressorille luvataan sen teknisissä tiedoissa matalampaa äänitasoa.

tuotetesti-viimeistelynaulainsetti-prof-18g-k-rauta-tuotekuva3

Viimeistelynaulaimessa on ensikokeilulla hyvä tuntuma

ainakin omaan käteen ja naulain tuntuu myös suhteellisen kevyeltä, mikä on pidemmän käytön kannalta hyvä. Naulain on varustettu kerta- sekä kosketuslaukaisutoiminnoilla, joista jälkimmäinen ei ainakaan tälle kotinikkaroijalle välttämättä ihan heti tule tarpeelliseksi. Naulamakasiini oli hieman ”heppoisen” oloinen ja muutaman kerran testijakson aikana makasiinin sulkemisessa oli pientä takkuamista. Tämä oli kuitenkin vältettävissä makasiinin rauhallisella käytöllä. Naulaimessa on myös pikasalvalla varustettu luukku, juuttuneiden naulojen poistamista varten (kuva 3). Tämä vaikutti myös fiksulta ratkaisulta, vaikka testijakson aikana ei yhtään naulaa ollut tarvetta poistaa.

Settiin kuului myös 10 metrin paineilmaletku. Letkun pikaliittimet toimivat moitteetta ja pituus oli ainakin omassa käytössä riittävä. Itse olen tosin mieltynyt ehkä enemmän helppokäyttöiseen spiraaliletkuun, mutta spiraaliletku ei välttämättä sovellu kaiken tyyppisiin töihin. Tämä taitaakin olla enemmän mieltymyskysymys, eikä niinkään arvosteltava ominaisuus.

Ennen varsinaista työvaihetta tuli naulainta testailtua erinäisiin testipalikoihin

tuotetesti-viimeistelynaulainsetti-prof-18g-k-rauta-kuva4

Kerta- ja kosketuslaukaisutoiminnot toimivat niin kuin niiden pitikin toimia. Kosketuslaukaisutoiminnolla vain saattaa naulausjälki helposti kärsiä, kun nopeutta tulee lisää. Tosin kyseisen toiminnon käyttö ei olekaan ehkä tarkoituksenmukaista töissä, joissa haetaan täysin viimeisteltyä naulausjälkeä. Viimeistelynaulaimessa on myös syvyydensäätötoiminto, joka toimi mielestäni erittäin hyvin. Säädöllä oli mahdollista hakea sopiva naulaussyvyys, millä oli mahdollista saavuttaa siisti naulausjälki.

tuotetesti-viimeistelynaulainsetti-prof-18g-k-rauta-kuva5

Oheisessa kuvassa on syvyydensäätöä testattu 6 bar:n paineella, vasemmalla säätimestä säädettynä suurin mahdollinen syvyys ja oikealla pienin mahdollinen syvyys. Kuten aiemmin totesin, niin kertaakaan ei testijakson aikana jäänyt nauloja jumiin eikä nauloja jäänyt myöskään syöttämättä laukaistessa. Toimintavarmuudesta testijakson aikana saa naulain plussaa.

Kaiken kaikkiaan on viimeistelynaulainsetti mielestäni hintalaatusuhteeltaan erittäin kannattava hankinta ja soveltuu varmasti jokaiselle kotinikkaroijalle ja satunnaisesti naulainta tarvitsevalle. Miksei setti voisi soveltua myös jopa sitä ahkerammin käyttävillekin. Kompressorin tarkan ja toimivan säädön sekä helppokäyttöisyyden vuoksi se palvelee käyttäjiänsä varmasti myös monissa muissa tarpeissa, minkä vuoksi kyseinen setti on myös sen kannalta kannattava hankinta. Tämän testijakson perusteella PROF viimeistelynaulainsetti pääseekin kaverikseni myös omakotitalomme seuraavaan remonttikohteeseen, eli saunapanelointiin.

Plussat:

  • helppokäyttöisyys
  • kompressorin ääni/äänitaso
  • kompressorin säätöjen sekä käyttölaitteiden toiminta
  • edullisuus
  • naulaimen toimintavarmuus
  • naulaimen syvyydensäätö

Kehitettävää/Miinukset:

  • käyttöohjeet
  • naulaimen makasiinin heppoisuus
  • settiin kuuluvien suojalasien ergonomisuus
  • kompressori hieman kilpailijoitaan painavampi

Osta omaksi!

Lisää kuluttajien testaamia tuotteita sekä työkaluvinkkejä

tyokalukoulu-logo-tyokalukuvassa-2-krauta

Kiinnostaako perustyövälineiden käytön opettelu? Tutustu K-Raudan Työkalukouluun!

Katso ohjeet taulujen, hyllyjen ja muiden esineiden kiinnittämiseen seinälle.

Remontoijan ja harrastajan ehdoton työväline on hyvä peräkärry! Katso testaajan kokemukset Muuli 1500L -peräkärrystä ja Juncar-kuomusta.

Kaikki työkaluvinkit löydät täältä!

Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-kuva-k-rauta-artikkeli

Jos haluat saada parhaat tarjoukset sekä ideat ja ohjeet suoraan sähköpostiin, käy tilaamassa K-Raudan uutiskirje.

Tilaa uutiskirje