K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Ruohonleikkurin terän hiominen - työvälineenä kulmahiomakone

Päivitetty 11.08.2022

Onko kulmahiomakone sinulle tuttu työkalu? Kyseinen kone on passeli laite niin metallin teroittamiseen kuin hiontaankin. Esimerkiksi ruohonleikkurin terä on hyvä teroittaa vuosittain, ja teroittaminen hoituu oikeilla välineillä kätevästi itse. Katso videolta, kuinka helposti koneen käyttö onnistuu ensikertalaiselta. Kaiken tarvittavan hiontaan löydät K-Raudasta.

Kulmahiomakonetta on hyvin yksinkertainen käyttää. Paina turvakytkin alas ja paina sen jälkeen napista, niin kone lähtee käyntiin. Terän vaihtaminen koneeseen on helppoa. K-Raudan henkilökunta auttaa sinua tarpeisiisi sopivan terän valinnassa.

Työväline: kulmahiomakone

Suojavarusteet: suojalasit, kuulosuojaimet ja työhanskat

Tee näin:

1. Katso missä kulmassa nykyisen ruohonleikkurin terä on ja jäljittele samaa kulmaa hiomisessa, jotta ruohonleikkuun leikkuujälki pysyy siistinä.

2. Muista suojavarusteet: suojavisiiri tai -lasit, kuulosuojaimet ja työhanskat.

3. Huomioi, että kulmahiomakoneen terän osuessa metalliseen ruohonleikkurin terään kipinöitä todennäköisesti lentää, joten työskentele ulkotiloissa palamattomalla alustalla (esimerkiksi asfaltilla tai laatta-alustalla), jotta kipinät eivät aiheuta tulipaloriskiä.

Mihin kulmahiomakonetta voi käyttää?

kulmahiomakone-k-rauta-kuva

Kulmahiomakone, jota myös rälläkäksi kutsutaan, sopii useiden materiaalien (esimerkiksi teräs, laatta, betoni, puu) hiontaan, sahaamiseen, leikkaamiseen ja kiillottamiseen. Koneella voi myös poistaa maalin metallipinnalta.

Katso kulmahiomakoneiden valikoimaa

Tällä homma onnistuu: 

Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-kuva-k-rauta-artikkeli

Jos haluat saada parhaat tarjoukset sekä ideat ja ohjeet suoraan sähköpostiin, käy tilaamassa K-Raudan uutiskirje.

Tilaa uutiskirje