K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

TV:n kiinnitys seinälle akkuporakoneen avulla

Päivitetty 29.09.2021

TV:n kiinnitys seinälle kannattaa. Kun kiinnität TV:n seinälle, saat säädettyä paremmin katselukorkeutta ja säästät tilaa. Katso yksinkertaiset TV:n kiinnitysvinkit sekä tarvittavat työvälineet. Esimerkiksi kipsilevyseinään kiinnität TV-telineen kätevästi akkuporakonetta hyödyntäen.

TV:n kiinnitys oikealle korkeudelle

Tiesitkö, että taulutelevision alareunan tulisi olla 50–60 cm:n korkeudella lattiasta? Monia saattaa huolettaa TV:n kiinnitys seinälle, sillä seinällä oleva TV myös paljastaa johdot eri tavalla kuin TV-tasolla oleva televisio.

Näkyvät johdot eivät onneksi ole mikään ongelma, sillä monet televisiokiinnikkeet tarjoavat mahdollisuuden piilottaa johdot kauniisti. Lisäksi valittavana on erilaisia telinejärjestelmiä, joista osa on kiinteitä ja osa säädettäviä. Aloita siis valitsemalla sopiva teline televisiollesi.

tvn-kiinnitys-seinalle-k-rauta-Artikkeli

Näin TV:n kiinnitys seinälle onnistuu

Selvitä seinämateriaali ennen TV:n kiinnittämistä seinään. Seinän materiaalista saa selvyyttä sitä koputtelemalla. Yleisin seinämateriaali on kipsilevy ja siitä kuuluu usein ontto ääni koputeltaessa. Seinää voi myös kokeilla painaa pienellä naulalla, jos neula uppoaa on seinä lähes varmasti kipsilevyä. Seinä voi myös olla materiaaliltaan lastulevystä, tiilestä tai betonista.

1. Mieti kuinka paljon taulu-TV painaa. Valitse kiinnikkeiden määrä sen mukaan.

2. Mieti taulu TV:n paikka seinässä ja merkitse kiinnikkeen paikka seinään lyijykynällä.

3. Kiinnitä, muista mahdollinen tulppa ruuvikiinnityksessä!

4. Tarkista TV:n suoruus vatupassilla.

Työvälineet, joilla TV:n kiinnitys onnistuu

Hyvä tietää TV:n kiinnityksessä

Kipsilevyseinä ei välttämättä suoraan kestä taulu TV:n painoa. Suosittelemme asentamaan TV:n koolausten varaan.

Tiili- ja betoniseinässä tarvitaan proppuja ja ruuveja sekä isku- ja akkuporakone, lastulevyn kanssa selviää ruuvimeisselilläkin. Muista valita poranterät ja kiinnikkeet aina porattavan materiaalin mukaan, K-Raudan myyjä auttaa sinua tässä mielellään. Tutustu myös K-Raudan kiinnitysoppaaseen täältä.

Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-kuva-k-rauta-artikkeli

Jos haluat saada parhaat tarjoukset sekä ideat ja ohjeet suoraan sähköpostiin, käy tilaamassa K-Raudan uutiskirje.

Tilaa uutiskirje