K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Naulakon kiinnittäminen betoniseinään – työvälineenä iskuporakone

Päivitetty 29.09.2021

Betoniin poraaminen käy käden käänteessä, kun työvälineet ovat kunnossa! Tämä Työkalukoulun video todistaa, että naulakon kiinnittäminen betoniseinään on helppoa. Tekosyitä ei siis ole! Ammattilaisen PRO-vinkki nikkarointiin: muista kytkeä iskuporaustoiminto pois päältä, kun poraat puuhun, tiileen tai kaakeleihin. K-Raudasta löydät työvälineet ja tarvikkeet, joilla onnistut.

Työväline: iskuporakone

Tarvikkeet:

Tee näin:

1. Katso naulakolle sopiva paikka seinässä. Vinkki: Helpota ja nopeuta kiinnitystä ristilinjalaserilla, saat naulakon helpommin juuri oikeaan paikkaan ja varmuudella vaakasuoraan seinässä.

2. Merkitse naulakon kiinnityspaikka seinään kynällä.

3. Helpottaaksesi porausta käytä betonia tai tiiltä poratessa iskuporaustoimintoa.

4. Merkitse porattavan reiän syvyys maalarinteipillä terään. Porauksessa reikä porataan pari milliä tulppaa syvemmäksi. Aseta ennen poraamista tulppa terän viereen ja vedä tussilla tai teipillä merkki poranterään sopivaan kohtaan. Näin saat porattua reiästä helposti sopivan syvyisen. Käynnistä kone liipaisimesta, säädä pyörimissuunta oikeaksi ja varmista koneesta, että iskuporaustoiminto on päällä.

5. Ota koneesta tukeva ote ja toisella kädellä kiinni koneen kahvasta. Laita koneen terä merkkaamaasi kohtaan seinässä. Katso, että terä on suorassa, aloita poraaminen pienimmällä nopeudella, niin että seinään tulee pieni reikä ja lisää sen jälkeen voimaa sekä kierroksia koneeseen porataksesi reiän loppuun.

6. Aseta tulppa reikään ja hakkaa se seinään vasaralla.

7. Vaihda koneeseen ruuvaukseen sopiva terä ja kiinnitä naulakko ruuvaamalla koneella ruuvit tulppiin kiinni ilman koneen iskuporaustoimintoa. Kun ruuvi väännetään tulpan sisään, se levittää ja lukitsee tulpan kiinni seinärakenteeseen.

Terän paksuus riippuu propun koosta. Terän valintaan vaikuttaa myös seinän materiaali. Mikäli mahdollista, kannattaa verrata terää ja proppua, jotta löydät kerralla sopivat. Lue lisää vinkkejä kiinnitysoppaastamme.

Mihin iskuporakonetta voi käyttää?

iskuporakone-k-rauta-kuva

Iskuporakoneen iskutoiminnon ansiosta voit porata reiät kovaan materiaaliin. Käytä iskuporaustoimintoa betonia tai tiiltä poratessasi. Kytke iskuporaustoiminto pois päältä, kun poraat puuta, kaakeleita tai metallia. Kone sopii myös maalin ja laastin sekoittamiseen, kunhan siinä käyttää vispiläpäätä.

Katso iskuporakoneiden valikoimaa ja tutustu myös muihin työkaluihin.

Katso lisää betoniseinään kiinnittämisestä sekä lue vinkit esineiden seinään kiinnittämisestä kiinnitysoppaastamme.

Näillä tuotteilla homma onnistuu: 

Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-kuva-k-rauta-artikkeli

Jos haluat saada parhaat tarjoukset sekä ideat ja ohjeet suoraan sähköpostiin, käy tilaamassa K-Raudan uutiskirje.

Tilaa uutiskirje