K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Helppokäyttöinen älykoti Wiserin avulla

Päivitetty 08.11.2021

Älykotiratkaisut – valvonnasta valaistuksen ohjaukseen – tuovat mielenrauhaa, turvaa ja helpotusta jokaisen arkeen. Älykodin avulla säästät myös aikaa ja rahaa. Talouden älypuhelimet toimivat kodin hallintapaneeleina, joiden avulla kotia ja sen laitteita voidaan ohjata kotona ja etänä mistä tahansa. Pakettiratkaisu löytyy nyt K-Raudassa myynnissä olevista Wiser-älykotituotteista. Kodinlaitteita ohjataan ilmaisen ja helppokäyttöisen Wiser by SE -sovelluksen avulla.

Helpompaa arkea ja säästöä sähkölaskuissa

Kuinka älykoti toimii kokonaisuudessaan? Todellinen kodin automaatio on sitä, että kotisi osaa toimia itsenäisesti. Luomalla esiasetettuja toimintoja sovellusta hyödyntäen vältyt miettimästä esimerkiksi ilmastoinnin kytkemistä pois päältä ikkunoiden avaamisen jälkeen. Voit myös asettaa valot sammumaan, kun huoneessa ei havaita liikettä esiasetettuna aikana. Tai miksipä et asettaisi valoja mukavan hämärälle leffa-tilanteella, kun on aika köllähtää sohvalle? Kätevyyden lisäksi tämä säästää rahaa, sillä sähkölasku pienenee kodin fiksun ohjaamisen ansioista.

Vinkki! Älykotituotteet kannattaa hankkia samalta merkiltä, jotta kaikki toimivat sulavasti yhteen ja voit hallita kotia vain yhdellä sovelluksella.

alykoti-kaikille-wiser-keittion-valosaatimet-krauta-iloinen-perhe

Kodin valaistuksen ja pistorasioiden ohjaus

Kodin muuntautuminen älykodiksi onnistuu erilaisten älykkäiden sähkökalusteiden ja laitteiden avulla, joiden sydän on Wiser-keskusyksikkö. Ohjaat kotia sillä kätevästi myös etänä. Älykkäät Wiser-sähkökalusteet ovat Exxact-sarjaa, jotka ovat tuttuja monesta kodista. Asennus hoituu kätevästi, sillä Wiserin himmentimet ja pistorasiat asennetaan sähköasentajan kanssa samoin kuin normaalitkin sähkökalusteet, eikä järjestelmä vaadi erikoisjärjestelyjä kaapeloinnin tai muun sähkösuunnittelun suhteen. Kodin sähkökalusteet voidaan siis vaihtaa älykkäiksi helposti myös remontoinnin yhteydessä.

alykoti-kaikille-wiser-keittion-valosaatimet-krauta

Ajantasaista tietoa kotoa

Wiserin avulla saat kodin tapahtumista ilmoituksen puhelimeesi. Tätä varten ovat langattomat sensorit, jotka voidaan asentaa helposti itse sopiviin paikkoihin. Sensorit voidaan ohjelmoida muun muassa lähettämään ilmoituksia tiettyyn aikaan päivästä tai asettaa valaistus sammumaan kun liiketunnistin tunnistaa päivänvalon.

Tutustu älykkäisiin laitteisiin:

  • Liiketunnistin tunnistaa liikkeen ja valaistuksen tason. Esimerkki: Valot voidaan asettaa syttymään pimeällä tai tunnistimen havaitessa liikettä.

  • Vesivuotosensori tunnistaa kosteuden. Esimerkki: Laita sensori astianpesukoneen alle ja ehdit reagoida mahdollisiin putkirikkoihin ennen suurempaa vahinkoa.

  • Lämpötilatunnistin tunnistaa lämpötilan ja kosteuden. Esimerkki: Voit asettaa tuulettimen käynnistymään lämpötilan ylittäessä 25 astetta.

  • Ovi- ja ikkunatunnistin tunnistaa kun ovet ja ikkunat avautuvat. Esimerkki: Voit asettaa tunnistimen lähettämään ilmoituksen avautuvasta ovesta klo 14-16 välillä tarkoittaen, että lapset ovat saapuneet koulusta kotiin.

  • Pistorasiaplugi tekee normaalista pistorasiasta älykkään ja mittaa laitteen energiankulutusta. Esimerkki: Voit ohjata lattialampun esim. äänikomennolla päälle lukuhetkeä varten.

  • Langattomat painikkeet aktivoivat tilanteita ja automaatioita. Esimerkki: Voit sijoittaa langattoman painikkeen eteisen pöydälle ja asettaa siihen Poissa-tilanteen, jolloin kaikki valot sammuvat.

alykoti-kaikille-wiser-keittion-valosaatimet-krauta-poytatuuletin

Kameroilla näkö- ja puheyhteys kotiin

IP-kameran avulla voit seurata lisävalvontaa vaativia tiloja, kuten eteistä tai autotallia, poissa ollessasi. Mikäli kamera havaitsee liikettä, saat siitä heti valokuvan puhelimeesi. Kamera tarjoaa myös kaksisuuntaisen puheyhteyden kotiin. Voit jutella vaikkapa lemmikillesi kesken työpäivän.

alykoti-kaikille-wiser-keittion-valosaatimet-krauta-sisakamera

Tuleeko aamuisin joskus kiire? Katso videolta, kuinka Wiser helpottaa arkea.

Osta Wiser-älykodin tuotteet K-Raudasta 

Tyyliä kodin sähkökalusteisiin

tyylikkaita-pistorasioita-ja-valokatkaisimia-schneider-k-rauta-tuotekuva

Schneider Electriciltä löydät innovaatioita kotitoimistoon sekä tyylikkäät valokytkimet ja pistorasiat. Tutustu valikoimaan!

Vinkkejä kodin remontointiin

tyokalukoulu-logo-tyokalukuvassa-3-krauta

Ota haltuun kodin perustyökalut. Tutustu Työkalukoulun vinkkeihin!

Kysy mitä vain remontointiin liittyen! Lähetä kysymys tai soita K-Raudan Remonttineuvontaan.

Katso lisää kodin remontointiohjeita ja ideoita.

Tutustu valaistusvinkkeihin sekä valaisinten ja sähkötuotteiden valikoimaamme!

Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-kuva-k-rauta-artikkeli

Jos haluat saada parhaat tarjoukset sekä ideat ja ohjeet suoraan sähköpostiin, käy tilaamassa K-Raudan uutiskirje.

Tilaa uutiskirje