TEKNOS

PIHA PUNAMAALI 10L

Tuotenumero: 500201556

EAN: 6414620320884

Piha-punamaali on perinteinen täyshimmeä ulkomaali maalaamattomille ja aiemmin punamultamaalilla maalatuille puupinnoille. Säänkestävä ja edullinen Piha on oiva valinta esimerkiksi talousrakennusten maalaamiseen. Pellavaöljypohjainen...

heti saatavissa verkkokauppavarastosta
Tuote heti saatavilla kaupasta
 Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus muista kaupoista

Katso saatavuus kaupoista

Syötä paikkakunta tai kaupan nimi hakeaksesi kauppoja

Piha-punamaali on perinteinen täyshimmeä ulkomaali maalaamattomille ja aiemmin punamultamaalilla maalatuille puupinnoille. Säänkestävä ja edullinen Piha on oiva valinta esimerkiksi talousrakennusten maalaamiseen.

Pellavaöljypohjainen vesiohenteinen Piha-punamaali sopii maalaamattomien sahalautapintojen ja karkeiden hirsipintojen sekä aiemmin punamultamaalilla maalattujen puupintojen ulkomaalaukseen. Piha kestää erittäin hyvin sään vaikutuksia – maali muodostaa hengittävän pinnan, joka ei hilseile eikä halkeile vaan kuluu kauniisti vähitellen ajan myötä. Piha-punamaali sopii hyvin talous- ja piharakennusten kuten vajojen, aittojen, navettojen ja latojen maalaamiseen mutta ei höylättyjen tai muilla maalityypeillä maalattujen pintojen käsittelyyn.

• väri: punamultasävy
• täyshimmeä (kiiltoryhmä 6)
• riittoisuus: sahalautapinnat ja karkeat hirsipinnat 4–6 m²/l
• kuiva-ainepitoisuus: n. 20 tilavuusprosenttia
• tiheys 1,2 g/ml
• EU VOC raja-arvo (kat A/d): 130 g/l 2010. Tuotteen VOC: maks. 130 g/l.

Maalipinta on kosketuskuiva 4 tunnin kuluttua ja päällemaalattavissa 1 vuorokauden kuluttua maalaamisesta. Pese työvälineet heti käytön jälkeen lämpimällä vedellä ja pesuaineella. Maalaustyön keskeytyessä välineet kannattaa upottaa veteen.

PINNAN ESIKÄSITTELY

Esikäsittely tekee lopputuloksesta kestävämmän ja kauniimman sekä pidentää huoltoväliä. Esikäsittelemällä maalattavan pinnan säästät aikaa ja vaivaa myöhemmin – siksi pohjatyö kannattaa tehdä huolellisesti.

Maalaamaton sahalauta ja karkea hirsipinta
Harjaa pois irtoava pöly ja lika sekä irtoavat puukuidut. Pese homeiset pinnat homepesuliuoksella ja pohjamaalaa metalliosat ruosteenestomaalilla.

Aikaisemmin punamullalla maalattu pinta
Poista pinnasta irtoava maali teräsharjalla ja suojaa ruostuvat metalliosat ruosteenestomaalilla.

MAALAAMINEN

Varaa yhtenäistä pintaa varten riittävä määrä maalia samaan astiaan. Sekoita maali hyvin ja tarkista sävy – näin vältät sävyerojen syntymisen. Ohenna maali tarvittaessa vedellä ja levitä harjalla tai siveltimellä 1–2 kertaan. Upota työvälineet maalaustyön keskeytyessä veteen ja pese ne heti käytön jälkeen, jottei maali ehdi kuivua.

Käsittelyolosuhteet
Maalattavan pinnan tulee olla kuiva. Puun kosteus saa olla enintään 20 % puun kuivapainosta. Maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana tulee ilman, maalattavan pinnan ja maalin lämpötilan olla yli +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.

Muista myös: homeenpoistoaine, ruosteenestomaali, siveltimet, työvaatteet ja -käsineet, hengityssuojaimet, maalarinteipit, suojamuovit ja maalaustelineet.

Tekniset tiedot

Tiedot Arvo
Pakkauksen nettopaino 12,36 kg
Tuotteen pakkauksen mitat (syvyys,leveys,korkeus) 33.0 x 33.0 x 22.0 cm
Käyttö Ulos
Pakkauskoko (l) 10
Kiilto Täyshimmeä
Ohenne Vesi