Kirjo Peltikattomaali 18l PM1 valkoinen sävytettävissä

TEKNOS

Alkydipohjainen ruosteenestopigmentoitu peltikattojen huoltomaali sekä sinkittyjen- ja kevytmetallipintojen erikoismaali. Hidastaa ilman happamien epäpuhtauksien vaikutusta ja alustan syöpymistä.

235 € / kpl

13,06 € / l

Toimitus
Ei toimitettavissa verkkokaupasta

  • Tuotenumero: 500962756
  • EAN-koodi: 6414621019510

Kirjo on kestävä, ruosteenestopigmenttiä sisältävä erikoismaali, joka sopii peltikattojen ja muiden metallipintojen sekä pohjamaalattujen teräspintojen maalaamiseen. Liuotinohenteista Kirjo-peltikattomaalia käytetään sekä peltikattojen ja muiden metallipintojen suojamaalina että pohjamaalattujen teräspintojen pintamaalina, jolloin saadaan aikaan aktiivinen korroosionesto pohjasta pintaan saakka. Kirjo-peltikattomaali estää ilman epäpuhtauksien vaikutusta ja alustan syöpymistä – ja saa kattosi kestämään ja näyttämään kauniilta pitkään. • väri: valkoinen, sävytettävissä vaaleisiin sävyihin • puolihimmeä (kiiltoryhmä 4) • riittoisuus: n. 9–11 m²/l • kuiva-ainepitoisuus: n. 46 tilavuusprosenttia • tiheys n. 1,1–1,2 g/ml • EU VOC -raja-arvo (kat A/i): 500 g/l 2010. Tuotteen VOC: maks. 500 g/l. Kirjo-peltikattomaalilla maalattu pinta on pölykuiva 4 tunnin kuluttua ja päällemaalattavissa 16 tunnin kuluttua maalauksesta. PINNAN ESIKÄSITTELY Esikäsittelemällä maalattavan pinnan saat kestävän ja kauniin lopputuloksen, josta on iloa pitkäksi aikaa. Esikäsittely säästää aikaa ja vaivaa myöhemmin – siksi pohjatyö kannattaa tehdä huolellisesti. Peltikatot ja muut maalaamattomat sinkkipinnat Uuden, kiiltävän sinkityn peltipinnan kannattaa antaa hapettua ennen maalaamista, kunnes pinta on himmentynyt. Tähän kuluu tavallisissa sääoloissa pari vuotta. Tämän jälkeen pinta pestään peltipesuaineella ennen maalaamista. Mikäli uusi, kiiltävä peltipinta halutaan maalata heti, peltipesuaineen lisäksi tulee käyttää suurpainehiekkapesua. Pienet, sivelemällä maalattavat pinnat voidaan puhdistaa pelkällä peltipesuaineella, kunhan harja on riittävän karkea ja hankaus tehokasta. Pyyhi rasva ja öljy pois pinnasta liuottimella ennen peltipesukäsittelyä. Alumiinipinnat pestään peltipesuaineella ja karhennetaan. Peltikaton maalaus kannattaa ajoittaa siten, että pinta ehtii kuivahtaa ennen iltakasteen laskeutumista, sillä kosteus himmentää maalipintaa. Aikaisemmin maalatut pinnat Poista irtoava maali sekä mahdollinen ruoste kaapimalla. Jos maali hilseilee runsaasti, sen tarttuvuus on kauttaaltaan huono ja se kannattaa poistaa kokonaan, joko mekaanisesti tai maalinpoistoaineella. MAALAAMINEN Sekoita maali huolellisesti ja levitä se mieluiten siveltimellä tai suurpaineruiskulla. Paikkamaalaa ruosteiset, esikäsitellyt kohdat ruosteenestomaalilla tai Kirjolla ja maalaa sen jälkeen koko pinta tasaisesti. Kaupunkiympäristössä pinta kannattaa maalata kahteen kertaan. Käsittelyolosuhteet Maalattavan pinnan tulee olla kuiva. Maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana tulee ilman, maalattavan pinnan ja maalin lämpötilan olla yli +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Pinnan lämpötila ei saa olla yli +50 °C, sillä muuten tuote haihtuu liian nopeasti, tarttuvuus heikkenee ja maalipintaan voi muodostua huokosia tai kuplia. Muista myös: pintamaali, siveltimet, työvaatteet ja -käsineet sekä maalaustelineet.

Vaaralausekkeet

H226 Syttyvä neste ja höyry. H336 Saattaa aiheuttaa uneliaisuutta ja huimausta. H411 Myrkyllistä vesieliöille, pitkäaikaisia haittavaikutuksia. EUH208 Sisältää 2-butanonioksiimi ja rasvahapot, mäntyöljy, oleyyliamiiniyhdisteet. Voi aiheuttaa allergisen reaktion. Faroangivelser: H226 Brandfarlig vätska och ånga. H336 Kan göra att man blir dåsig eller omtöcknad. H411 Giftigt för vattenlevande organismer med långtidseffekter. EUH208 Innehåller 2-butanonoxim och fettsyror, tallolja, föreningar med oleylamin. Kan orsaka en allergisk reaktion.

Tuote

Paino
21.8 kg
Pakkauskoko (l)
18
Kiilto
Puolihimmeä
Ohenne
Liuotin
Käyttö
Ulos
Perusmaali
PM1
Riittoisuus/pintamaalaus (imevä pinta), m²/l
9
Riittoisuus/pintamaalaus (imemätön pinta), m²/l
10

Pakkaus

Paino
23.4 kg
Korkeus
37 cm
Pituus
33 cm
Leveys
33 cm