K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Välitila – luonnetta keittiöön

Välitilan uudistamisella luot keittiöön ilmettä ja väritystä. Materiaalivaihtoehtoja ja sävyjä löytyy jokaiseen makuun. Katso ideat!

keittion-valitila-vino-laatoitus-cello-keittio-pajala-krauta

Vinolaatoitus herättää välitilan henkiin raikkaasti. Kuvassa Cello-keittiömallistosta Pajala-keittiö.

Keittiön välitilaksi kutsutaan seinää, joka jää keittiössä ala- ja yläkaappien väliin. Sen voi pinnoittaa monella eri tavalla: laatoilla, jotka on ladottu jännittävästi tai maalata hehkuvalla sävyllä. Hauska vaihtoehto on maalata väli mustalla tai haluamaasi sävyyn sävytetyllä liitutaulumaalilla, johon voit kirjoittaa vaikka omat suosikkireseptit tai voimalauseita aamuja piristämään! Myös lasi, kivi tai valmiit välitilalevyt ovat mitä mainioimpia vaihtoehtoja välitilaan.

Helppo ja kestävä välitilalevy

K-Raudan valikoimista löytyvät Fibo Kitchen -välitilalevyt voi asentaa helposti myös itse vanhan seinän tai uuden koolauksen päälle. Väilitilalevyjen pinta kestää hyvin suoria vesiroiskeita ja pinta helppo pyyhkiä puhtaaksi. Valikoimista löytyy kauniita maanläheisiä sävyjä.

keittion-valitila-valitilalevy-harmaa-krauta

Vasemmalla välitilalevy Fibo Black ja oikealla Fibo Lentini Dark.

Laatasta on moneksi – leikittele ladonnoilla

Mikäli valitset välitilaan laatan, on se mahdollista latoa monella eri tapaa – voit tehdä perinteisen tiililadonnan tai irrotella kalanruotoladonnalla. Katso vinkit erilaisiin ladontatyyleihin! Jos taas välitilasi on lasia, voi sen alle tehdä kuvakollaasin perhealbumin parhaista otoksista.

keittion-valitila-vinottain-ladottu-laatta-krauta

Vinoladonta on tyylikäs vaihtoehto. Osan seinästä voi myös maalata.

keittion-valitila-vinottain-ladottu-kobolitin-sininen-laatta-krauta

Pieni keittiö sai uuden raikkaan ilmeen, kun se remontoitiin lattiasta kattoon. Tutustu pienen keittiön täydeliseen remonttiin.

keittion-valitila-harmaa-laatta-valitilassa-krauta

Kuvioitu seinälaatta Cello Bristol tuo keittiöön etelän tunnelmaa. Oikealla Cello Mystone Ceppo Di Gre Harmaa -laatta, jonka kivijäljitelmäpinta koostuu erikokoisista halkaistuista pikkukivistä.

Keittiön välitilan hoito käy helposti

Ota keittiön välitilaa suunnitellessasi huomioon hoidettavuus: välitilan tulee kestää kolhut, lämmöt ja roiskeet. Vesieristystä ei keittiön välitilaan ole määräysten mukaan pakko laittaa. Huolellisilla silikonisaumoilla ja tiivistyksillä keittiö pysyy kuivana ja helppohoitoisena: useimmat pinnat on helppo puhdistaa pelkällä saippuavedellä.

keittion-valitila-tiilikuvio-krauta

Tee keittiöön avohylly köydestä ja puulevyistä.

keittion-valitila-pelkistetty-valitila-kultainen-levy-ja-harmaa-pinta-krauta

Pelkistetty välitila sopii moderniin kotiin. Ripaus kultaa tuo keittiöön luksusta.

keittion-valitila-sormipaneeli-valitilassa-krauta

Trendikäästä keittiöstä löytyy mitäs muuta kuin sormipaneelia! Kuvassa Cello-keittiön Hennala-malli kätevällä aamiaiskaapilla.

Väitilan mitat käyttäjien mukaan

Suunnittele keittiön välitilan mitat käyttäjien pituuksien mukaan erityisesti, jos lastenkin on yletyttävä apujakkaran avulla kaapistoihin. Välitilan korkeus on yleensä noin 50 senttimetriä. Katso vinkkimme, kuinka pääset alkuun keittiösuunnittelussa.

keittion-valitila-maalattu-krauta

Välitilaan voi maalata omat suosikkisävyt. Liitutaulumaalilla maattuun pintaan voi kirjoittaa mukavia viestejä muille keittiön käyttäjille.

keittion-valitila-kirjainkuvio-seinassa-krauta

Välitila kirjaimilla on hauska idea!

keittion-valitila-muurattu-pinta-krauta

Valkoiseksi rapattu tiiliseinä vie ajatukset menneille vuosisadoille.

keittion-valitila-laatat-ja-kuvioita-maalattu-krauta

Kahviloista ja baareista voi imeä vaikutteita myös oman kodin keittiöön. Kuvassa seinä/lattialaatta Cello Terramix Marrone, jonka pinta muistuttaa aitoa tiiliseinää.

keittion-valitila-kasperi-yyteri-cello-keittio-betonisella-valitilalla-krauta

Rouhea betoninen ilme on yksinkertaisuudessaan kaunis. Kuvassa Cello-keittiön Kasperi-Yyteri malli.

Kun mitat on määritetty, on esteettisten ratkaisujen aika. Sitten onkin aika nauttia keittiösi uudesta ilmeestä! Kaipaatko lisää konkreettisia neuvoja? Kysy Remonttineuvonnasta tai varaa maksuton aika Cello-keittiöitä myyvän K-Raudan keittiöasiantuntijalle. Varaa maksuton aika muuhun kodin remontin kartoitukseen.

Kuljetuspalvelumme avulla saat ostokset suoraan kotiin tai työmaalle. Katso lisää kuljetuspalvelusta.