K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Välitila – luonnetta keittiöön

Päivitetty 26.03.2024

Välitilan uudistamisella luot keittiöön ilmettä ja väritystä. Materiaalivaihtoehtoja ja sävyjä löytyy jokaiseen makuun. Katso ideat ja poimi parhaat käyttöön!

Keittiön välitilaksi kutsutaan seinää, joka jää keittiössä ala- ja yläkaappien väliin. Sen voi pinnoittaa monella eri tavalla: laatoilla, jotka on ladottu jännittävästi tai maalata hehkuvalla sävyllä. Hauska vaihtoehto on maalata väli mustalla tai haluamaasi sävyyn sävytetyllä liitutaulumaalilla, johon voit kirjoittaa vaikka omat suosikkireseptit tai voimalauseita aamuja piristämään! Tai valitse perinteinen musta liitutaulumaali. Myös lasi, kivi tai valmiit välitilalevyt ovat mitä mainioimpia vaihtoehtoja keittiön välitilaan.

Yhtenäinen ilme työtason nostolla välitilaan

Työtason nosto välitilaan on yksi suurimmista keittiötrendeistä. Nosto voi olla koko välitilan korkuinen tai noin 10-30 cm korkea lippa. Tämän päivän kivipintajäljitelmät ovat varsin aidon näköisiä ja tuovat eloa kokonaisuuteen.

keittion-valitila-krauta-ak-kapyla-24

Kuvassa Cello-keittiömalliston Käpylä-ovimallin keittiö, jossa kvartsitasoa on nostettu lippana myös seinälle. Tutustu tarkemmin Cello-keittiöiden mallistoon.

Helppo ja kestävä välitilalevy

K-Raudan valikoimista löytyvät Fibo-välitilalevyt voi asentaa helposti myös itse vanhan seinän tai uuden koolauksen päälle. Levy on valmistettu koivuvanerista, jonka päälle on liimattu korkeapainelaminaatti. Välitilalevyjen pinta kestää hyvin suoria vesiroiskeita ja pinta helppo pyyhkiä puhtaaksi. Valikoimista löytyy kauniita maanläheisiä sävyjä, metallin hohdetta ja eri kuosivaihtoehtoja.

keittion-valitila-krauta-ak-valitilalevy-24

Marmorikuvioinen Fibo-välitilalevy 3487-KM10 HG Bright Marble Kb on tyylikäs ja arvokkuutta henkivä valinta keittiön välitilaan.

keittion-valitila-krauta-ak-valitilalevy-fibo-metal-copper-24

Keittiön ilme päivittyy näyttäväksi, kun valitset keittiön välitilaan metallinhohtoisen Fibo 5006-K00 Metal Copper -välitilalevyn.

keittion-valitila-krauta-ak-valitilalevy-fibo-white-slate-24

Klassista tiililadontaa keittiön välitilassa ilman tiililadonnan työtä. Fibo 4091-KM70 SL White Slate -välitilalevyllä onnistuu helposti kaunis lopputulos.

Katso lisää Fibo-välitilalevyjen kuoseja!

Laatasta on moneksi – leikittele ladonnoilla

Mikäli valitset välitilaan laatan, on se mahdollista latoa monella eri tapaa – voit tehdä perinteisen tiililadonnan tai irrotella kalanruotoladonnalla. Katso vinkit erilaisiin ladontatyyleihin! Jos taas välitilasi on lasia, voi sen alle tehdä kuvakollaasin perhealbumin parhaista otoksista.

keittion-valitila-vinottain-ladottu-laatta-krauta

Vinoladonta on tyylikäs vaihtoehto. Osan seinästä voi myös maalata. Kuvituskuva, laatta ei K-Raudan valikoimissa.

pienesta-keittiosta-remontoitiin-nelioitaan-avarampi-cello-keittio-krauta-ak-uusi-keittio-6

Keittiön välitilaan ilmettä antaa pitkulainen Cello Piano -mosaiikkilaatta. Kuvan keittiö remontointiin Cello-keittiöiden malliston tuotteilla, katso ennen ja jälkeen -kuvat keittiöremontista.

Marokon hehkua välitilaan

Marrakech-henkiset laatat istuvat mainiosti myös modernin keittiön pariksi ja tuovat tilaan lämpöä. Kekseliäät muodot ovat nyt pinnalla: muotopalojen sävyjä ja ladontoja muuntelemalla lopputulos on eläväinen ja yksilöllinen.

marokkolaistyylinen-cello-mist-arty-kuviolaatta-ja-cello-lantern-mosaiikki-k-rauta

*Marrakech-tyylinen Cello Mist Arty -kuviolaatta, 25×38 harmaa. Muotolaatat tuovat persoonallisuutta peruskeittiöön. Lyhdyn muotoisista paloista koostuva Cello Lantern -mosaiikki (25,92 × 26,76 cm) on kaunis valinta keittiön välitilaan. *

kuvassa-kuviolaatta-cello-mist-arty-beige-krauta-ak

Kuviolaatta Cello Mist 25x38 Arty beige tuo etnistä tunnelmaa keittiöön. Saatavana myös tasaisella pinnalla tai miellyttävällä aallolla.

Kohti korkeuksia

Näyttävä, työtasolta kattoon ulottuva laattaseinä toimii keittiön kehyksenä ja on mukavan helppohoitoinen. Voit korostaa laattojen muotoa tai ladontaa valitsemalla saumaan laatan omasta sävystä poikkeavan sävyn. Pystyladonta on moderni ratkaisu.

nayttava-laattaseina-keittiossa-cello-magma-laatasta-k-rauta

Cello Magma -seinälaatassa on käsintehtyä laattaa muistuttava struktuuripinta. Kuvan keittiössä matta musta sävy laatasta (6,5 × 20 cm), katso Magma-sarjan kaikki värit!

Kiiltävälasitteisella Cello Lume -laatalla onnistuvat monenlaiset ladonnat (6 × 24 cm), kuvassa sininen kiiltävä. Paljon värivaihtoehtoja, tutustu! Keltainen välitilalaatta tuo kyökkiin tujauksen väriä ja lempeyttä. Cello Village -seinälaatta, sävy Tuscany Gold. Useita sävyvaihtoehtoja, tutustu!

Laatan ja tapetin yhdistelmä

Ajaton kasviaiheinen tapetti tuo kotikokin valtakuntaan kotoisan tunnelman. Kuitutapetti kestää kevyttä kostealla pyyhkimistä, mutta seinälle nostettu pöytätaso suojaa tapettia roiskeilta. Paperitapetin eteen kannattaa hankkia lasilevy, jotta pinta pysyy hyvänä.

borastapeter-cottage-garden-malliston-kukkatapetti-ja-laatta-keittion-valitilassa-k-rauta

Boråstapeter Cottage Garden -malliston Laura's Cottage -kukkatapetin kuosi tuo mieleen englantilaiset puutarhat.

Keittiön välitilan hoito käy helposti

Ota keittiön välitilaa suunnitellessasi huomioon hoidettavuus: välitilan tulee kestää kolhut, lämmöt ja roiskeet. Vesieristystä ei keittiön välitilaan ole määräysten mukaan pakko laittaa. Huolellisilla silikonisaumoilla ja tiivistyksillä keittiö pysyy kuivana ja helppohoitoisena: useimmat pinnat on helppo puhdistaa pelkällä saippuavedellä.

keittion-valitila-tiilikuvio-krauta

Tee keittiöön avohylly köydestä ja puulevyistä.

Välitilan mitat käyttäjien mukaan

Suunnittele keittiön välitilan mitat käyttäjien pituuksien mukaan erityisesti, jos lastenkin on yletyttävä apujakkaran avulla kaapistoihin. Välitilan korkeus on yleensä noin 50 senttimetriä. Katso vinkkimme, kuinka pääset alkuun keittiösuunnittelussa.

keittion-valitila-maalattu-krauta

Välitilaan voi maalata omat suosikkisävyt. Liitutaulumaalilla maattuun pintaan voi kirjoittaa mukavia viestejä muille keittiön käyttäjille.

keittion-valitila-muurattu-pinta-krauta

Valkoiseksi rapattu tiiliseinä vie ajatukset menneille vuosisadoille.

keittion-valitila-laatat-ja-kuvioita-maalattu-krauta

Kahviloista ja baareista voi imeä vaikutteita myös oman kodin keittiöön. Kuvassa seinä/lattialaatta Cello Terramix Marrone, jonka pinta muistuttaa aitoa tiiliseinää.

Kun mitat on määritetty, on esteettisten ratkaisujen aika. Sitten onkin aika nauttia keittiösi uudesta ilmeestä! Kaipaatko lisää konkreettisia neuvoja? Kysy Remonttineuvonnasta tai varaa maksuton aika Cello-keittiöitä myyvän K-Raudan keittiöasiantuntijalle. Varaa maksuton aika muuhun kodin remontin kartoitukseen.

Keittiön välitilan laatoitus – näillä ohjeilla onnistut

keittion-valitilan-laatoitus-ohje-k-rauta-laasti-ja-laatat

Kokoa unelmiesi keittiö

Tutustu Cello-keittiöihin

Tutustu

Katso keittiöitä myyvät K-Raudat ja varaa ilmainen suunnitteluaika

Katso myyjät

Nyt on hyvä aika saada aikaan

Ideat ja ohjeet pintaremonttioppaasta

Hommiin nyt

Liity K-Raudan remonttiasiakkaaksi

Liity nyt

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin: Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-uusi-artikkeli

Tilaa uutiskirje