K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Cellon sisämaalisävyjen kokoelma – 200 upeaa sävyä

Tutustu trendianalyytikko Susanna Björklundin K-Raudan omalle merkille Cellolle poimimaan 200 sisämaalisävyn kokoelmaan, jossa on kirkkaita trendivärejä sekä hillitympiä sävyjä. Katso myös tämän syksyn uudet sävypoiminnat! Mitkä sävyistä ovat sinun suosikkejasi?

Syksyn 2022 ajankohtaiset sävyt

Trendianalyytikko Susanna Björklund kuratoi Habitaren virallisen trendinäyttely Signalsin syksyllä 2022 yhteistyössä sisustusarkkitehti Sisse Collanderin kanssa. Björklund valitsi syksylle kolme ajankohtaisia sävyjä yhdistelevää teemaa, joiden pohjalta hän valitsi myös Cello-maalien sävykartat. Tutustu teemoihin ja valitse omat suosikkisävysi!

susanna-bjorklund-syksy-2022

Susannan henkilökuvan kuvasi Riitta Sourander. Oikealla kuvassa Cello-sisämaalin T1537-värisävy.

200-savyn-kokoelma-ak-vihrea-sininen

Susanna Björklund valitsi syksyn 2022 ajankohtaiset sävyt. Kuvassa vihreä T1622 ja sininen T1472.

Magiaa

Tässä teemassa väriskaala on leikkisä ja raikas. Taivaansininen ja punainen ovat tärkeitä sävyjä. Niitä yhdistellään vaaleaan toffeeseen ja tummaan suklaanruskeaan. Mukana on myös vaaleanvihreää joka on kaunis punaisen kanssa, ja sinertävä lila sopii hyvin joukkoon. Vaaleanharmaalla ja salvianvihreällä voi rauhoittaa väripalettia.

Luonnon merkitys ihmisille on kiistaton. Urbanisoituvassa maailmassa ja poikkeusaikojen keskellä se korostuu. Emme ole ihmisinä juurikaan muuttuneet ihmisaikojen alusta. Kaipaamme kesytöntä luontoa, ja vähän magiikkaa elämään. Uudenlainen luksus on monimuotoista. Kauneus on katsojan silmässä. Kotona saa olla asioita, joita ei voi järjellä selittää, Björklund kuvailee.

Kuvat: Martti Järvi, Habitaren Signals-näyttely

Turva

Turvan väripaletti on tummempi ja siinä on syvyyttä. Ultramariinin sininen on dramaattinen ja se yhdistyy hienosti vihertävän ruskeaan ja terraan. Viininpunainen on tärkeä sävy: pintakuvioinen paneeli päivittyy upeasti syvän viininpunaisella. Mukana ovat myös tumma turkoosi ja sinivihreä. Räiskyvä oranssi keventää tummaa skaalaa.

Turvallisuuden tunne voi olla henkistä tai fyysistä tai molempia. Viime vuosien tapahtumien myötä sen merkitys on kaiken keskiössä. Kodin merkitys turvasatamana on vain korostunut, vaikka turva merkitsee jokaiselle eri asioita. Tuotteet, joilla on historia ja tarina kiinnittävät meitä kotiin. Värit, runsaus ja tekstuurit tuovat kotiin lämpöä. Millainen koti edesauttaa hyvinvointia ja rauhoittaa?, Björklund pohtii.

Kuvat: Martti Järvi, Habitaren Signals-näyttely

Aito ja merkityksellinen

Tässä teemassa maalattiin seinään epätasainen pinta maalaamalla epätasaisesti neljällä eri värillä päällekkäin. Peittävimmällä vaaleankeltaisella maalattiin tasaisemmin, mutta annettiin maalin myös valua. Epätasainen jälki antaa rouheutta, ja tuo tapettimaisen efektin.

Aidon väriskaalassa on vaaleaa hiekkaa ja beigeä. Vihreä on edelleen tärkeässä roolissa oliivinvihreästä kellanvihreään. Vadelmanpunainen ja rusehtavan viininpunainen tuovat kontrastia ja ne on helppo yhdistää vaaleisiin, neutraaleihin sävyihin.

Moni on joutunut pohtimaan arvomaailmaansa uusiksi. Kaiken muun epävarmuuden lisäksi ilmastonmuutos vaatii yhä järeämpiä toimia. Mikä on merkityksellistä tässä ajassa? Aidot asiat, käsintehdyt tuotteet, laadukkaat ja pitkäikäiset klassikot sekä tekijät läpinäkyvästi tuotteiden takana tuntuvat hyvältä. Miten kodissa näkyy arvomaailma?, Björklund kysyy.

Kuvat: Martti Järvi, Habitaren Signals-näyttely

Aloita värien käyttö lempiväreistäsi

Väribuumi käy kuumana, mutta skandinaavisen hillittyyn tyyliin tottunutta sävyjen ilotulitus saattaa hirvittää. Susanna Björklundin mukaan suomalaiset arastelevat värien käyttöä turhaan:

– Ei tarvitse miettiä trendivärejä, vaan voi lähteä liikkeelle vaikkapa omista lempiväreistä, joihin ei varmasti kyllästy. Kannustan olemaan rohkea ja valitsemaan kotiin sellaisia sävyjä, joiden kanssa viihtyy. Maalaaminen on helppoa ja kohtuullisen pieni investointi.

Värejä voi opetella käyttämään myös ”siedätyshoitometodilla” eli väri ja yksityiskohta kerrallaan. Hyvin hennotkin sävyt, kuten rauhallinen vaaleanvihreä tai herkkä vaaleankeltainen tuovat tilaan väriä ja pehmeyttä, vaikka yleisilme pysyy neutraalina. Räväkämpiä värejä voi testata huonekalussa tai tekstiileissä.

Uusinta uutta maalaamisessa on käyttää väriä todella näyttävästi sisustuselementin tapaan.

Kodin värikylpy

200 upeaa sisämaalisävyä

savyopas-syksy-2022

Cello Sävyopas 2022 -esitteeseen tästä!

Susannan suosikkisävyjä

cello-sisamaalivareja-susanna-bjorklundin-suosikkivarit-2021-k-rauta

Katso vinkkejä sävyn valintaan Cellon Sävyoppaasta

cello-savyopas-kansi-2021-k-rauta

Cello Sävyopas 2022 -esitteeseen tästä!

Cello-sisämaalit K-Raudasta

cello-sisamaalit-uudet-purkit-k-rauta-uusi-kuva

Voit sävyttää upeat värit Cello-sisämaaleihin, joissa valittavat kiiltoasteet ovat himmeä, täyshimmeä ja puolihimmeä. Cello-maalit valmistettaan Suomessa ja niillä on Avainlippu ja Joutsenmerkki.

Tutustu Cellon sisämaaleihin!

Inspiroidu maisemien väriloistosta

k-rauta-lofootit-mainoskuva

Oikealla Cello-sisämaalien värejä. Taustavärinä T1432 ja ylhäältä alas: T1717 vaalea kerma, T1625 oliivin vihertävä, T1326 valkoinen ja T1762 kirkas punainen.

tarkeinta-on-maali-eika-maaranpaa-italian-maisema-k-rauta

Oikealla Cello-sisämaalien värejä. Taustavärinä T1762 ja ylhäältä alas: T1579 aprikoosihtava trendiväri, T1758 murrettu valkoinen, T1061 punaoranssi ja T1589 keltainen trendiväri.

tarkeinta-on-maali-eika-maaranpaa-taj-mahal-k-rauta

Oikealla Cello-sisämaalien värejä. Taustavärinä T1192 ja ylhäältä alas: T1437 vaaleansiniharmaa, T1669 kermansävyinen, T1670 ruskehtava ja T1451 petroolinsininen.

tarkeinta-on-maali-eika-maaranpaa-matchu-picchu-maisema-k-rauta-u

Oikealla Cello-sisämaalien värejä. Taustavärinä T1432 ja ylhäältä alas: T1619 sammaleenvihreä, T1618 ruohonvihreä, T1622 kirkas vihreä ja T1607 toffeen värinen sävy.

Testaa maalisävyä ensin pienellä purkilla

color-sample-2022

Cello Color Sample on näppärä 0,45 litran värimallipurkki, sillä voit helposti maalata pienen alueen ja näet värin oikeassa ympäristössä. Sävytettävissä kaikkiin sisämaalikarttojen sävyihin ja sen kiiltoaste on himmeä.

Uskalla maalata rohkeilla väreillä – näin onnistut maalin valinnassa

susanna-brorklund-kasvokuva-kuvaaja-riitta-sourander-k-rauta-savy-1536

Susannan henkilökuvan kuvasi Riitta Sourander. Oikealla kuvassa Cello-sisämaalin vaalea pinkki trendiväri T1536.

Miten tuoda lisää väriä kotiin ja maalata rohkeammin? Miten yhdistää eri värejä? 20 trendisävyn maalisävykokoelman K-Raudalle suunnitellut trendianalyytikko Susanna Björklund kertoo parhaat vinkkinsä.

Tutustu Susannan vinkkeihin tästä!

Cello-sisämaalit löydät K-Raudan myymälöistä, mutta voit tutustua niihin verkkokaupassamme.

Lisää maalausvinkkejä!

sisamaalaus-k-rauta-ak1

Katso myös maalausvinkit sekä asiantuntijan vinkit sisämaalaukseen ja vinkit oikeanlaisen maalin valintaan. Oletko aikeissa maalata kattoa? Katso, kuinka maalaat sisäkattoon upean yötaivaan. Kysyttävää maalaamisesta tai remontoinnista? Remonttineuvontamme auttaa, soita tai lähetä kysymys!

Valitse kotimaiset Cello-sisämaalit 

Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-kuva-k-rauta-artikkeli

Jos haluat saada parhaat tarjoukset sekä ideat ja ohjeet suoraan sähköpostiin, käy tilaamassa K-Raudan uutiskirje.

Tilaa uutiskirje