K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Havunvihreää ja utuista roosaa – tässä ovat kaikki Vuoden värit

Päivitetty 28.02.2023

Tikkurila on valinnut Vuoden värin jo kahdeksan vuoden ajan. Vuoden 2023 väriksi valittu utuinen roosa Ruusun hetki on herättänyt poikkeuksellisen paljon tunteita – ihmiset ovat kokeneet sen lohtuväriksi näinä epävarmoina aikoina. Tutustu menneiden vuosien värisuoraan.

Maalitehdas Tikkurila on valinnut Vuoden värin jo kahdeksan kertaa ja luonut vuosittain niiden ympärille kokonaisen värikokoelman.

”Valinta on tehty joka vuosi hieman eri tavoin ja eri yhteistyökumppaneiden kanssa. Olemme tehneet yhteistyötä muun muassa suomalaisten muotoilijoiden, muotisuunnittelijoiden, arkkitehtien, trendianalyytikkojen ja eri mainostoimistojen kanssa”, Tikkurilan väriasiantuntija, värikategoriapäällikkö Irina Hanhisalo kertoo.

Vuoden värin valinnan tavoitteena on paitsi nostaa ajankohtainen, mielenkiintoinen väri esille, myös herättää keskustelua värien ympärillä.

”Konkreettisesti vuoden väristä innostuu eniten pieni trendsetterien ja ammattilaisten ryhmä, mutta olemme iloisia kaikesta sen inspiroimasta värikeskustelusta. Suurin osa kuluttajista on minimalisteja värienkäytössä ja valitsee kotiinsa melko neutraaleja sävyjä”, Irina Hanhisalo kertoo.

Skandinavian maissa värien käyttö on melko konservatiivista, mutta Tikkurilan muilla markkina-alueilla, kuten Baltiassa, Puolassa ja Keski-Euroopassa väreihin suhtaudutaan jo eri tavoin. Luonnonvalon määrä vaikuttaa mieltymyksiin – mitä enemmän luonnonvaloa, sitä hehkuvampiin väreihin ihmiset ovat tottuneet.

tikkuriilan-kaikki-vuoden-varit-krauta-v413 ruusun-hetki-ak2

”Vuoden 2023 Vuoden väri Ruusun hetki on saanut hienoa vastaanoton. Ihmiset tuntuvat suhtautuvat tähän lämpimän vaaleanpunaiseen hyvin tunteikkaasti. Väri huokuu lämpöä, empatiaa ja hyväntahtoisuutta. Ruusun hetki kuvaa haurasta mutta energiaa antavaa kohtaamista, jossa kaksi elämää kietoutuu yhteen.”

Vuoden väri 2016 • M442 Vuono

tikkuriilan-kaikki-vuoden-varit-krauta-m442-vuono

Vuono oli kaikkien aikojen ensimmäinen Tikkurilan vuoden väri. Tumma havunvihreä hehkuu syvän salaperäisenä. Se on maanläheinen ja kotoisa mutta samalla myös dramaattinen.

Vuoden väri 2017 • H466 Angora

tikkuriilan-kaikki-vuoden-varit-krauta-h466-angora

Pehmeän beige Angora on kaunis ja raikas yleisväri, joka huokuu mutkatonta ranskalaista charmia.

Vuoden väri 2018 • N405 Ruukku

tikkuriilan-kaikki-vuoden-varit-krauta-n405-ruukku

Lempeä ja murrettu terrakotta on samaan aikaan nostalginen ja ajankohtainen. Sävy sitoo hyvin yhteen eri aikakausien elementtejä.

Vuoden väri 2019 • K319 Flamingo

tikkuriilan-kaikki-vuoden-varit-krauta-k319-flamingo

Mehukas sävy tuo mieleen rantakaupungin haalistuneen glamourin, makeat cocktailit ja etupihan muoviset flamingot.

Vuoden väri 2020 • H300 Lemonade

tikkuriilan-kaikki-vuoden-varit-krauta-h300-lemonade

Keltainen on jo muutaman vuoden tehnyt tuloaan sisustukseen pitkän maanläheisten sävyjen kauden jälkeen. Se muistuttaa positiivisuuden voimasta: jossain on aina nähtävissä valonpilkahdus.

Vuoden väri 2021 • Y354 Cumulus

tikkuriilan-kaikki-vuoden-varit-krauta-y354-cumulus

Vaaleansininen on rauhoittava, valoisampaa tulevaisuutta ilmentävä väri. Väri ja sen ympärille koottu värikokoelma herättää toivoa ja kutsuu ihmiset rakentamaan parempaa huomista.

Vuoden väri 2022 • L478 Tuulihaukka

tikkuriilan-kaikki-vuoden-varit-krauta-l478-tuulihaukka

Lämmintä ruskeaa ja kylmää punaista yhdistävä sävy edustaa jotain tuttua ja luonnonläheistä, samaan aikaan uutta ja kiehtovaa. Viime vuoden väriksi valittu Tuulihaukka on klassinen ja silti yllättävä.

Vuoden väri 2023 • V413 Ruusun hetki

tikkuriilan-kaikki-vuoden-varit-krauta-v413 ruusun-hetki

Ruusun hetki huokuu lämpöä, empatiaa ja hyväntahtoisuutta. Lempeä sävy kuvaa hyvin aikaa, jota elämme, ja siksi se onkin herättänyt paljon tunteita.

Liity K-Raudan remonttiasiakkaaksi ja hyödynnä palveluedut

k-raudan-remonttiasiakkuus-artikkelikuva

K-Raudan remonttiasiakkaana saat kaiken kokoisia remontteja helpottavia palveluita käyttöösi. Autamme sinua tarvittaessa suunnittelusta remonttijätteen kierrätykseen saakka.

Katso lisää ja liity remonttiasiakkaaksi
K-Rauta-hero-banner

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin