K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Loihdi kalusteille uusi ilme kalkkimaalilla

Päivitetty 10.01.2020

Kalusteiden maalaaminen kalkkimaalilla on yllättävän helppoa. Rust-Oleum Chalky Finish -kalustemaalilla saat luotua vanhalle kalusteelle kauniin kalkkimaisen ilmeen – ilman hiomista. Katso ohjeet ja ryhdy maalaamaan!

kalkkimaalatut-kalusteet-k-rauta-lipasto-ja-tuoli-vanhan-nakoiset

Chalky Finish -kalustemaalilla saat halutessasi aikaan kauniin kulutetun oloisen pinnan.

Oletko innostunut kalkkimaaleista? Ne ovat tällä hetkellä erittäin suosittuja! Rust-Oleum Chalky Finish -kalustemaalilla saat luotua kauniin kalkkimaisen pinnan ilman tuskattuttavaa hiontaprosessia – maali nimittäin tarttuu erinomaisesti aiemmin lakattuun ja maalattuun pintaan. Hiontaa ei siis tarvita!

Vesiohenteinen, sileä ja mattapintainen Chalky Finish -kalkkimaali on hajuton ja helposti levitettävissä siveltimellä tai telalla suoraan pinnan päälle. Se on myös runsaspigmenttinen ja peittääkin yleensä yhdellä käsittelyllä.

kalkkimaalatut-kalusteet-k-rauta-tyopoyta-ja-yopoyta-vihrea

Vanha kaluste muuttuu täysin uudenlaiseksi saadessaan kalkkimaisen pinnan.

Näin maalaat Chalky Finish -kalustemaalilla:

1. Esikäsittele pinta: varmista että kalusteen pinta on puhdas, vahaton ja öljytön. Jos pinnassa on vahaa, puhdista pinta lakkabensiinillä. Käsittelemätön puu hiotaan ennen maalausta 150-180 karhealla hiontapaperilla.

2. Levitä maali: Sekoita maali huolella ennen käyttöä. Levitä se siveltimellä puunsyyn suuntaisesti tai käytä lyhytnukkaista mohairtelaa. Anna kuivua 4 tuntia. Pintakuiva maali on jo tunnin kuluttua, mutta kerrosten välillä on syytä odottaa 4 tuntia.

3. Luo halutessasi kulutettu pinta: Jos haluat pinnasta kulutetun näköisen, hio kuivunutta pintamaalia kevyesti kostealla hiomasienellä tai hiomapaperilla (karheus 150-180) niistä kohdista, joihin haluat kulutusta. Vinkki: Levitäkahta eri sävyistä Rust-Oleum kalustemaalia päällekkäin (molempia 1 kerros kuivumisaikoineen). Hio päällimmäistä kerrosta kevyesti kostealla hiontasienellä tai kostealla hiomapaperilla (150-180), jolloin alemman kerroksen sävy tulee paikoitellen näkyviin. Huom: kuiva hiomapaperi pölyttää.

4. Suojaa pinta: kun maali on täysin kuiva, suojaa pinta lopuksi Rust-Oleum -kalustevahalla tai -kalustelakalla. Lakkapinta kestää hyvin kulutusta ja suojaa iskuilta ja naarmuilta. Levitä lakkaa siveltimellä tai telalla ohuesti yksi kerros. Lakattu pinta on täysin kuiva vuorokauden kuluttu

kalkkimaalatut-kalusteet-k-rauta-sininen-kulutettu-tuoli-ja-kaunis-pieni-poyta

Kulutettu vai tasainen pinta – sinä päätät!

Lue myös seinien maalaamisesta kalkkimaalilla!

rust-oleum-seinamaali-chalkwash-terracotta-k-rauta

Kuvan seinä on maalattu Rust-Oleum Chalkwash terrakotta -seinämaalilla.

Katso kalkkimaalien valikoimaa

Kuljetuspalvelumme avulla saat ostokset suoraan kotiin tai työmaalle. Katso lisää kuljetuspalvelusta.