K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

V33 maalauskokemuksia – kylpyhuoneen muutos

Päivitetty 16.02.2023

V33-remonttimaaleilla voit toteuttaa helpon ja nopean pintaremontin pikkurahalla. Katso, miten muutos tehtiin vanhaan kylpyhuoneeseen.

K-Raudan valikoimasta löydät suositut V33-maalit seinään puupinnoille ja laminaattilattioille, laatoille sekä kalusteille. Lue alta K-Raudan asiakkaan kokemukset V33-kaakelimaaleista, joilla loihdittiin kokonaan uusi ilme kylpyhuoneeseen.

HUOM! Aina ennen V33-maalaukseen ryhtymistä; muista valita käyttötarkoitukseesi sopivin maali ja sävy sekä lue työohjeet ja noudata niitä. Näin kylpyhuoneen muutos eteni:

1. Lähtötilanne

Olin ostanut rivitaloasunnon viime vuoden joulukuussa ja silloin asunto oli hyvässä kunnossa ja muutto tapahtui joulukuussa. Silloin jo oli selvää, että asunnon pesutilat ovat kuitenkin kunnostuksen tarpeessa, koska värisävyt olivat 80-luvun puolivälin beigeä tyyliä.

v33-maalauskokemuksia-kylpyhuoneen-muutos-lahtotilanne-k-rauta

Asunnon hankinnan jälkeen ei ole ollut mahdollista tehdä heti ”kallista” kylpyhuoneremonttia. Huomioni kiinnitti mainoksen, että kaakelipannat voisi maalata. Ajatus kiehtoi ja nyt kesän jälkeen ajankohta oli sopiva sillä remontin ajaksi oli muutettava muualle, koska kylpyhuone ei ollut käytettävissä. Nyt oli vihdoin aika saada uutta tyyliä ja uusia värejä. V33-maalit valikoituivat tuotteen ominaisuuksien ja käyttötarkoituksen mukaan.

2. Esivalmistelut ja seinien maalaus

Remontin yhteydessä päädyttiin vaihtamaan myös puun värinen paneelikatto kosteuden kestävään valmiiksi maalattuun Cello-sormipaneeliin. Samoin tehtiin kylpyhuonekalusteille ja saunanovelle. K-Raudasta löytyy muuten kauniita sormipaneeleja kodin eri tiloihin.

Ensin suojattiin aaltopahvilla kulkuväylät kylpyhuoneesta ulko-ovelle ettei turhaan sotketa paikkoja. Työt aloitettiin paneelikaton, kalusteiden ja oven poistamisella. Seuraavaksi poistettiin kaakelien kulmista silikonisaumat. Seinäpinnat pestiin tarkoitukseen sopivalla maalipesuaineella. Koska kulmissa oli käytetty silikonia, hiottiin kulmat vielä, jotta maali varmasti tarttuisi hyvin kaakelipintaan kiinni.

v33-maalauskokemuksia-kylpyhuoneen-muutos-esivalmistelut-ja-seinien-maalaus-k-rauta

Seinät maalattiin valkoisella seinämaalilla ja työn edetessä huomattiin, että valkoinen pinta on liian valkoinen tilaan. Päätettiin, että valkoinen maalaus saa toimia pohjamaalina. Seinät päätettiin maalata vielä toiseen kertaan vaaleanharmaalla sävyllä valkoisen sijaan. Tämä oli lopputuloksen kannalta erinomainen valinta. Pinnasta tuli tyylikäs eikä se peilannut valossa.

v33-maalauskokemuksia-kylpyhuoneen-muutos-esivalmistelut-ja-seinien-maalaus-2-k-rauta

Maalaus tehtiin ns. minitelalla ja se soveltui tähän tarkoitukseen erinomaisesti. Muista noudattaa ehdottomasti valmistajan antamia kuivumisaikoja ja anna kuivua hyvin ennen käyttöönottoa. Tilan tuuletuksessa käytettiin maalauksen aikana kaverilta lainattua puhallinta.

3. Katon asennus

Katto kannatti uusia, koska se oli jo hieman pinttyneen näköinen eikä olisi mitenkään sopinut puhtaan seinäpinnan kanssa. Uusi kattomateriaali teki tilasta valoisamman ja nykyaikaisemman. Samalla paneelin alle asennettiin Sauna-Satu eristelevy, joka soveltuu kosteiden tilojen kattopintojen eristeeksi.

v33-maalauskokemuksia-kylpyhuoneen-muutos-katon-asennus-k-rauta

Katon asennus tehtiin, kun seinät oli ensin maalattu. Asennus oli helppo tehdä, sillä tila oli tyhjä ja paneeli voitiin asentaa aina yhdenmittaisena eikä ylimääräisiä saumoja tullut. Paneelit voitiin sahata määrämittaan ulkona ja näin huoneistoon ei tullut sahauksesta pölyä. Katto viimeisteltiin listoilla.

4. Lattioiden maalaus

Lattia maalattiin, kun katto ja kalusteet oli jo asennettu paikoilleen. Näin lattialle ei tullut rakennuspukista tai pölystä jälkiä.

v33-maalauskokemuksia-kylpyhuoneen-muutos-lattioiden-maalaus-k-rauta

Lattian maalaus oli tässä kohteessa helpompaa, koska laatta oli karheapintainen ja lattiapinnalla maali ei valu. Lattia pestiin myös soodaliuoksella ennen maalausta. Seinä- ja lattiapinnan saumassa käytettiin maalarinteippiä niin, jottei seinään tullut tahroja lattiamaalista. Lattia maalattiin tumman harmaaksi ja lopputulos oli erittäin onnistunut!

5. Valmis kylpyhuone!

Lopuksi vielä suihkuseinä paikalleen, listat saunan oven ympärille ja kylpyhuone oli valmis. Viikon kestänyt remontti on ohitse ja tila on valmis käyttöön.

v33-maalauskokemuksia-kylpyhuoneen-muutos-valmis-maalattu-kylpyhuone-k-rauta

Lopputulos oli täydellinen ja kylpyhuoneen ilme muuttui tunkkaisesta nykyaikaseksi. Uudet neutraalit sävyt antavat mahdollisuuden sisustaa tilaa muun muassa värikkäillä pyyhkeillä, pikkutavaroilla muilla yksityskohdilla.

Ohjeet kaakeleiden maalaukseen

Jotta onnistut kaakeleiden sekä laattojen maalauksessa ja kaakelimaali tulee riittävän tutuksi, on tärkeää noudattaa asiantuntijan ohjeita. Löydät kattavat sekä tarkat ohjeet, joilla kaakeleiden ja laattojen maalaus onnistuu.

Tutustu kaakelimaalien valikoimaan

Katso lisää ohjeita maalaukseen!

Kysy mitä vain remontoinnista, remonttineuvontamme vastaa.

Tutustu V33-kaakelimaaleihin ja osta omaksi! 

Muista myös työvälineet ja tarvikkeet 

Liity K-Raudan remonttiasiakkaaksi ja hyödynnä palveluedut

k-raudan-remonttiasiakkuus-artikkelikuva

K-Raudan remonttiasiakkaana saat kaiken kokoisia remontteja helpottavia palveluita käyttöösi. Autamme sinua tarvittaessa suunnittelusta remonttijätteen kierrätykseen saakka.

Katso lisää ja liity remonttiasiakkaaksi
K-Rauta-hero-banner

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin