K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Aidan rakentaminen

Päivitetty 08.04.2024

Aidan rakentaminen on helppoa kunnon ohjeilla ja tarvikkeilla. Katso ohjeet ja rakenna upea aita kestopuusta vaikkapa kasvimaan suojaksi.

Aidan rakentaminen on hyvä keino suojata rakkaudella hoivattua kasvimaata esimerkiksi jäniksiltä ja peuroilta. Kaunis kestopuuaita pitää nälkäiset herkkusuut loitolla sadosta ja luo samalla yhtenäisyyttä ja tyylikkyyttä puutarhaasi.

aidan-rakentaminen-artikkeli-fiiliskuva-2

Aidan rakentaminen kestopuusta: Kestopuuaidan salaisuus piilee yksityiskohdissa

Tyylikäs aita korostaa kasvimaan kauneutta ja tekee siitä yhtenäisen kokonaisuuden. Kestopuutolpat ja pystyrimoitus antavat aidalle tukevan mutta elegantin rakenteen. Tolppahatut tuovat siihen viimeistellyn yksityiskohdan ja korostavat aidan klassista ulkoasua. Tiheä rimoitus ei ainoastaan suojaa katseilta, vaan myös pitää jänikset ja peurat poissa. Aidan rakentaminen siis kannattaa monestakin eri syystä.

Kestopuu on luonnollinen ja kestävä valinta puutarhan rakenteisiin

Aidan rakentaminen kestopuusta kannattaa, mutta sen lisäksi kestopuu on monipuolinen ja kestävä valinta muihinkin puutarhan rakenteisiin. Se on suunniteltu kestämään aikaa ja sään vaihteluita, ja sen luonnollinen ilme luo kodikkuutta puutarhaan. Kestopuun ruskea sävy toimii kauniisti vehreän kasvimaan kanssa ja yhdistyy saumattomasti Tikkurilan Versolla käsiteltyihin lavakauluksiin.

Aita on osa suurempaa kokonaisuutta

Kun kasvimaan ympäröivä aita on valmis, voit keskittyä kokonaisuuden viimeistelyyn. Pieni ruukkuryhmä tuoksuvia yrttejä, kuorikatteella koristellut polut ja kulkuväylät sekä mukava istahduspaikka tekevät kasvimaastasi kutsuvan ja viihtyisän paikan.

Aidan rakentaminen: Näin onnistut

1. Mittaa aidan paikka sekä pystytolppien paikat. Merkitse maahan aidan sijainti ja määritä pystytolppien välinen etäisyys.

aidan-rakentaminen-artikkeli-tyovaihe-1

2. Asenna kestopuutolppien maajalat paikoilleen ja varmista, että ne ovat suorassa. Aseta kestopuutolpat maajalkoihin ja varmista, että ne ovat pystysuorassa.

aidan-rakentaminen-artikkeli-tyovaihe-2

3. Mittaa ja sahaa vaakatukirimat sekä pystyrimat haluttuun mittaan.

aidan-rakentaminen-artikkeli-tyovaihe-3

4. Asenna ruuvien avulla vaakarimat pystytolppien ala- ja yläreunaan.

aidan-rakentaminen-artikkeli-tyovaihe-4

5. Ruuvaa pystyrimat paikoilleen. Varmista, että ne ovat pystysuorassa ja että niiden välinen etäisyys on tasainen koko aidan pituudelta.

aidan-rakentaminen-artikkeli-tyovaihe-5

6. Aseta tolppahatut tolppien päälle. Ne antavat aidalle viimeistellyn ilmeen ja suojaavat tolppia sateelta ja kosteudelta.

aidan-rakentaminen-artikkeli-tyovaihe-6

Puutarha-aita – Yhden aitaelementin osaluettelo, noin kaksi metriä aitaa

aidan-rakentaminen-3d-kuvat

Aidan rakentaminen: Näitä tarvitset

Katso lisää ajankohtaisia rakennusohjeita

aidan-rakentaminen-artikkeli-fiiliskuva

Jos kaipaat lisää rakennusideoita pihalle, käy lukemassa ohjeet terassin kaiteen, terassin näkösuojan tai erilaisten terassikaiteiden rakentamiseen. Muistathan, että aidan voi tarvittaessa myös kasvattaa. Katso ohjeet aidan kasvatukseen.

K-Rauta-hero-banner

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin