K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Terassin kaiteen rakentaminen ja sokkeliristikot

Päivitetty 29.03.2022

Itse nikkaroidut puukaiteet viimeistelevät terassisi. Ne ovat myös turvallisuustekijä: yli 50 cm:n korkeudella maanpinnasta olevalla terassilla on oltava kaiteet. Terassin kaiteen rakennus käy kotinikkarilta helposti: katso video-ohjeet ja rakenna samalla myös kauniit puuristikot terassin sokkelin peitoksi.

Puukaiteen sekä sokkeliristikkojen rakentaminen onnistuu helposti selkeiden ohjeidemme avulla. Kaide tekee terassista turvallisen: se estää vaaratilanteet, jos terassilla on korkeutta. Kaunis kaide myös viimeistelee terassin ja samalla koko talon ilmeen. Siksi kaiteen tyylin tulee olla linjassa talon kanssa. Katso video ja ryhdy hommiin!

Jos haluat tutkia erilaisia terassin kaidemalleja, lue artikkelimme, johon kokosimme seitsemän erilaista kaidevaihtoehtoa. Löydät sieltä ideoita niin lasista, köydestä kuin raudoitusverkosta tehtyihin kaiteisiin. Alle puoli metriä maanpinnasta olevalle terassille et tarvitse kaidetta turvallisuussyistä, ja silloin voit rajata terassin jonkin sivun vaikkapa suurilla ruukkuistutuksilla.

Terassin kaiteen rakentaminen – työvaiheet:

Kahdelta tekijältä kaiteiden ja ristikoiden asennus onnistuu yhden päivän aikana.

1. Näin asennat kaidetolpat ja kaiteen

  • Tee kaidetolppia varten kolot terassin laudoitukseen kuvio- ja puukkosahan avulla. Mitoita tolpat niin, että voit kiinnittää ne runkoon pitkillä terassiruuveilla pintalaudoituksen alapuolelta. Varmista vatupassilla, että tolpat tulevat täysin pystysuoraan.
  • Viistä kaidepuu vinoksi tai puolipyöreäksi, jotta vesi ei jää seisomaan sen päälle. Kiinnitä kaidepuu jokaiseen tolppaan päältäpäin kahdella 60 mm:n terassiruuvilla.
  • Asenna tolppien väliin vielä välipuu tai esimerkiksi laivaköysi, sillä tolppien väliä ei saa jättää avonaiseksi. Voit tehdä myös ristikon tolppien väliin.

2. Viimeistele terassin alaosa ristikkoelementeillä

  • Voit jättää terassin alaosan avonaiseksi, mutta siistimmän kokonaisuuden saat, jos viimeistelet sen esimerkiksi valmiilla ristikkoelementeillä. Voit katkaista elementit sopivan mittaisiksi käsisirkkelillä. Irrota hukkapalan reunalista ja kiinnitä se takaisin katkaistun elementin reunaan. Nosta elementti paikoilleen ja kiinnitä se yläreunasta terassin runkoon muutamalla ruuvilla.
  • Voit kiinnittää yhden tai useampia ristikoita saranakiinnityksellä, jolloin saat terassin alle kätevää säilytystilaa.

Työvälineet:

Näitä tarvitset:

Katso terassin kaidemalleja: 7 x terassin kaide

Näistä on hyötyä rakentamisessa: 

Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-kuva-k-rauta-artikkeli

Jos haluat saada parhaat tarjoukset sekä ideat ja ohjeet suoraan sähköpostiin, käy tilaamassa K-Raudan uutiskirje.

Tilaa uutiskirje