K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Terassin kaiteen rakennus ja sokkeliristikot

Kaipaatko terassille kaiteita ja sokkelin suojaksi kauniita ristikoita? Katso video-ohjeet ja ryhdy hommiin.

Kaiteen sekä kauniiden sokkeliristikkojen rakentaminen onnistuu selkeiden ohjeiden avulla. Terassikaide viimeistelee kesäkeittiön ilmeen ja rajaa terassin muusta ympäristöstä. Terassikaide on tuo myös turvallisuutta. Katso video, ryhdy hommiin ja grillaa makkarat viimeisen päälle olevalla omalla terassilla.

Kahdelta hengeltä kaiteiden ja ristikoiden asennus onnistuu yhden päivän aikana.

Työvaiheet:

1. Näin asennat kaidetolpat ja kaiteen

  • Tee kaidetolppia varten kolot terassin laudoitukseen kuvio- ja puukkosahan avulla. Mitoita tolpat niin, että voit kiinnittää ne runkoon pitkillä terassiruuveilla pintalaudoituksen alapuolelta. Varmista vatupassilla, että tolpat tulevat täysin pystysuoraan.
  • Kaidepuu kannattaa viistää vinoksi tai puolipyöreäksi, jotta vesi ei jää seisomaan kaidepuun päälle. Kiinnitä kaidepuu jokaiseen tolppaan päältäpäin kahdella 60 mm terassiruuvilla.
  • Asenna tolppien väliin vielä välipuu tai esimerkiksi laivaköysi, sillä tolppien väliä ei saa jättää avonaiseksi. Voit tehdä myös esimerkiksi ristikon tolppien väliin.

2. Viimeistele terassin alaosa ristikkoelementeillä

  • Voit jättää terassin alaosan avonaiseksi, mutta siistimmän saat, jos viimeistelet sen esimerkiksi valmiilla ristikkoelementeillä. Voit katkaista elementit sopivan mittaisiksi käsisirkkelillä. Irrota hukkapalan reunalista ja kiinnitä se takaisin katkaistun elementin reunaan. Nosta elementti paikoilleen, ja kiinnitä se yläreunasta terassin runkoon muutamalla ruuvilla.
  • Voit kiinnittää yhden tai useampia ristikoita saranakiinnityksellä, jolloin saat terassin alle kätevää säilytystilaa.

Työvälineet:

Tarvikkeet:

Katso lisää terassivinkkejä!

Terassilaskuri helpottaa suunnittelua

harmaa-terassi-kalustettuna-k-rauta

K-Raudan terassilaskurilla voit helposti suunnitella ja arvioida erilaisten terassivaihtoehtojen materiaalit, määrän ja hinnat. Voit tallentaa suunnitelmasi ja palata siihen myöhemmin.

Terassilaskuriin tästä!

Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-kuva-k-rauta-artikkeli

Jos haluat saada parhaat tarjoukset sekä ideat ja ohjeet suoraan sähköpostiin, käy tilaamassa K-Raudan uutiskirje.

Tilaa uutiskirje