K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

5 vinkkiä, joilla rakennat suojaisan terassin

Päivitetty 29.03.2022

Kehnon sään tai porottavan auringon ei pidä estää mukavaa ajanviettoa terassilla. Katettu tuulelta ja katseilta suojattu terassi pidentää terassikautta ja voit nauttia ulkoilmaelämästä pitkälle syksyyn.

Suomen kesä saattaa olla arvaamaton. Yhä useampi haluaa rakentaa kotinsa tai mökkinsä terassista suojaisan keitaan, jossa on miellyttävä oleskella, ruokailla ja grillata säästä riippumatta.

Jos kaipaat terassillesi suojaa sateelta, tuulelta, auringon porotukselta tai naapurien katseilta, voit rakentaa suojaisan terassin K-Raudan tuotteilla jopa viikonlopussa. Parhaimmillaan saat pidennettyä terassisi käyttöaikaa ympärivuotiseksi – varsinkin, jos asennat terassille oikeanlaisen lämmittimen.

Valokatteet ja kennolevyt ovat kasvattaneet suosiotaan. Eikä ihme, sillä katteet ovat kevyitä ja kestäviä, ja ne on helppo ja nopea asentaa. Valikoimissamme on myös säältä suojaavia tyylikkäitä terassimarkiiseja sekä erilaisia aitaelementtejä, joista löytyy sopiva vaihtoehto jokaiseen makuun ja budjettiin”, Keskon tavararyhmäpäälliköt Teemu Tapio ja Ari Lepistö kertovat.

Näillä asiantuntijoiden vinkeillä löydät omalle terassillesi parhaiten sopivat ja suojaavat ratkaisut.

1. Valokate tai kennolevy suojaa sateelta ja paahteelta

kennolevy polykarbonaatti terassin katos

Kevyt läpikuultava valokate muuttaa terassisi ulkonäköä vähän, mutta käytettävyyttä tulee reilusti lisää. Kate antaa kaivattua suojaa niin sadekuuroilta kuin liialliselta auringon porotukselta ja UV-säteiltä. Yksi katetun terassin hyvä puoli on, ettei esimerkiksi puutarhakalusteiden pehmusteita tarvitse siirtää sateelta suojaan, jollei vettä vihmo terassille sivuista kovalla voimalla.

K-Raudan monikäyttöisistä ja laadukkaista PROF-valokatteista ja -kennolevyistä rakennat helposti terassillesi tyylikkään katoksen tai tuulensuojaseinämän. Huomioithan katetta valitessasi, että sävyllä on merkitystä. Jos terassisi on paahteisessa paikassa, hillitty pronssin, harmaan tai opaalin sävy suojaa paisteelta ja vähentää häikäisyä kirkasta katetta paremmin.

On pitkälti makuasia, kumpaan katteeseen terassinrakentajat päätyvät: aaltoilevaan, yksikerroksiseen valokatteeseen vai pinnaltaan tasaiseen, kahden kerroksen kennolevyyn. Molemmat on valmistettu polykarbonaatista ja ne kestävät hyvin iskuja, kulutusta, lumikuormaa ja säätilan vaihteluita. Katteiden asentaminen on nopeaa ja näppärää.

Koska kennolevyn kerrosten väliin jää ilmatilaa eli kennoja, levy toimii paremmin lämmöneristäjänä. Se sopiikin katon lisäksi seinämateriaaliksi puolilämpimiin terasseihin.

Saat edullisimmillaan kirkkaan polykarbonaatti-valokatteen neljä metriä leveälle terassille noin 350 eurolla. Arvokkain, samankokoinen katos pontatulla ja piilokiinnitteisellä PROF LOCK -kennolevyllä rakennettuna maksaa puolestaan vajaat 1000 euroa. Kun mietit budjettia, huomioi myös rakentamiseen tarvittava puutavara, ruuvit ja muut tarvikkeet.

Lue lisää valokatteen ja kennolevyn ominaisuuksista täältä.

2. Markiisi on helppo avata ja laskea sään mukaan

markiisi-pisla-akryyli-krauta

Kuvassa näkyy markiisi Pisla harmaa raita, saatavissa eri kokoisina.

Jos et halua rakentaa terassillesi pysyvää katosta, on terassimarkiisi mainio valinta. Markiisilla saat elävöitettyä talosi ulkonäköä, ja se tarjoaa hetkessä suojaa sadekuurolta tai porotukselta. Markiisi on helppo nostaa ylös, kun haluat taas paistatella auringossa. Markiisin etuja on, että ylös nostettuna se ei vie itse terassipinnasta lainkaan alaa eikä peitä näkymiä.

Markiisi asennetaan terassille avautuvan ikkunan yläpuolelle. Se suojaa terassilla olijoita paahtavalta auringonpaisteelta. Kesähelteillä hyödyt myös siitä, etteivät talosi tai mökkisi sisätilat lämpene yhtä nopeasti, kun ikkunan ulkopuolella on varjoa.

K-Raudan valikoimista löytyy UV-suojatusta ja likaa hylkivästä polyesterikankaasta valmistettuja Cello-terassimarkiiseja sekä tyylikkäitä Pisla-markiiseja, jotka on tehty läpivärjätystä, likaa hylkivästä akryylikankaasta. Hinnat vaihtelevat noin 200 eurosta vajaaseen 800 euroon.

Laadukkaat markiisikankaat eivät haalistu auringossa. Osa Pisla-markiiseista on varusteltavissa painike- ja kaukosäädettävillä moottoreilla ja tuulisensorilla, joka avaa markiisin auringonpaisteella ja sulkee sen tuulen yltyessä. Katso markiisien valikoimaa!

3. Puiset aitaelementit luovat viihtyisää yksityisyyttä

aitaelementti-goodiy-lilja-502368043-krauta

Kuvassa aitaelementti Goodiy Lilja 80x180 cm

Jos haluat nautiskella terassielämästäsi kaikessa rauhassa, saat rakennettua helposti näköesteen K-Raudan valmiilla aitaelementeillä. Elementtien korkeus alkaa 80 cm:stä ja niiden leveydet vaihtelevat vajaasta metristä 1,8 metriin.

Puisia aitaelementtejä yhdistelemällä voit koota kätevästi mieleisesi näkösuojan. Tolppien pituuksia ja aitojen yläkoristeita hyödyntäen voit vaikuttaa aidan tyyliin ja korkeuteen. Kun esimerkiksi asennat päällekkäin kaksi 80 cm:n aitaa, saat näyttävän 160 cm korkean näkösuojan.

Valkoiseksi tai graafisen harmaaksi maalatuilla puuaidoilla tuot terassillesi hetkessä raikasta ja modernia ilmettä. Saatavilla on myös maanläheisillä sävyillä painekyllästettyjä ja puuvalmiita aitoja, jotka voit maalata halutessasi lempivärilläsi. Tasaisimman lopputuloksen saat, kun käytät maalauksessa apunasi maaliruiskua.

Valmiiden aitaelementtien hinnat vaihtelevat 35 eurosta noin 220 euroon aidan koon, mallin ja käytetyn puun mukaan. Jos haluat nikkaroida aidan itse, säleikkörimasta ja aitatolpista saat yksilöllisen näkösuojan terassillesi.

4. Lasiaita tuo terassillesi eleganttia tyylikkyyttä

terassin-kaide-malleja-k-rauta-lasikaide

Moderni lasiaita on valintasi, jos kaipaat terassillesi tuulensuojaa ja rajaavaa elementtiä, mutta et halua tinkiä näkymistä. Elegantti ja tyylikäs Hortus-lasiaita on valmistettu kirkkaasta tai kevyesti savunvärisestä lasista, ja se päästää terassiltasi aukeavan puutarhan tai meri- tai järvinäkymän oikeuksiinsa. Kirkas lasiaita luo avoimen ja esteettömän yhteyden ympäröivään luontoon.

Lasipaneeleita on useita kokoja 80 cm:stä 100 cm:n levyiseen ja metrin korkuisesta 150 cm korkeaan. Lasiaidan kanssa käytettävä tumma alumiinitolppa on nerokkaan yleismallinen: se sopii niin suoralle sivulle, aidan päätteeksi kuin kulmaankin.

Kestävät Hortus-lasipaneelit ovat karkaistua turvalasia ja ne soveltuvat käytettäväksi tilanteissa, joissa putoamiskorkeus on enintään puoli metriä. Lasipaneeliaita on helppo pystyttää mukana tulevien ohjeiden mukaan. Lasiaidan käyttöikä on pitkä ja kunnossapito vaivatonta, eikä kova lasi naarmuunnu herkästi. Yhden lasipaneelin hinta vaihtelee 60 eurosta 100 euroon.

Tutustu erilaisiin terassin kaidemalleihin, katso 7 x terassin kaide.

5. Terassilämmitin pidentää kesäkautta

terassilammitin-fxa-vertical-krauta

Voit pidentää terassikauttasi jopa ympärivuotiseksi oikeanlaisen terassilämmittimen avulla. Terassilämmittimen hehkussa on mukava nauttia katetun terassin tunnelmasta iltojen viiletessä.

Sähköllä tai kaasulla toimiva terassilämmitin tulee tarpeeseen viimeistään loppukesästä, kun pimenevät illat alkavat tuntua syksyisen kirpakoita. Saat jatkettua terassisi käyttöaikaa helposti napsauttamalla vain lämmittimen päälle – ja voit jättää toppatakit kaappiin odottelemaan.

Löydät omalle terassillesi parhaiten sopivan terassilämmittimen, infrapunalämmittimen tai kvartsilämmittimen K-Raudan laajasta valikoimasta.

Löydä sopiva terassilämmitin terassillesi tai parvekkeelle, katso vaihtoehtoja!

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin: Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-uusi-artikkeli

Tilaa uutiskirje