K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Tuomas Kyrön piharemontti

Olimme mukana toteuttamassa kirjailija Tuomas Kyrön kesämökin pihan muutosta Huvila & Huussi -ohjelmassa. Tutustu lopputulokseen ja piharemontoinnin ohjeisiin.

Kirjailija Tuomas Kyrön Orimattilassa sijaitseva mökki on erityisen rakas Tuomakselle. Samalla tontilla sijaitsee Tuomaksen isoisän rakentama rintamiestalo ja sen viereen on rakennettu uusi vapaa-ajan mökki. Tuomaksen toiveissa oli yhdistää kaksi tonttia ja samalla jakaa toiminnot niin, että tulevaisuudessa on kuitenkin mahdollista eriyttää tontit suhteellisen helposti.

Toiminnot puuttuivat, mutta toiveita löytyi

Ennen muutosta Tuomaksen tontilla ei ollut minkäänlaisia toimintoja. Uuden talon tontti oli rakennustyömaa ja Tuomaksen isosisän rakentama rintamiestalo näytti puolestaan autiotalon heinittyneeltä tontilta.

Tuomaksella oli kuitenkin monta ideaa ja toivetta piharemontille. Uudet rappuset saunalle, joilla korvattaisiin vanhat ja hyvin jyrkät sekä vaaralliset rappuset. Rappusten lisäksi toiveista löytyi kota sekä grillauspaikka, jotka sijoittuisivat rinteeseen mökkien ja saunan välimaastoon. Lisäksi toiveissa oli puiden kaatoa ja näkymän avaamista järvelle sekä suojatun paljupisteen rakentamista uuden talon edustalle. Lisäksi uuden talon edusta tulisi remontoida loppuun.

Näin Tuomas Kyrön mökkipihan ilme muuttui

Tuomas Kyrö oli todella tyytyväinen uuteen mökkipihaan. Kuten videolta käy ilmi, muutokset olivat sen verran näyttäviä, että Tuomakselta otti hetken aikaa hahmottaa uuden pihan kaikki yksityiskohdat. Vaikka koripallokenttä olikin selkeästi toivottu, sai remontti kiitosta niin toteutuneista portaista kuin pienemmistäkin yksityiskohdista.

Uusi terassi, uudet kalusteet

huvila-ja-huussi-tuomas-kyro-k-rauta-artikkeli-TERASSI

Kesämökin uusittu terassi kaipasi myös uudet terassikalusteet. Cellon Samos-pöytä, Malta-sohvaryhmä sekä Faro-tuolit muodostavat tyylikkään kokonaisuuden.

Erityisen kiinnostava poiminta Tuomas Kyrön terassilta on Cellon 50 litrainen Party Cooler -terassijääkaappi. Sylinterinmuotoinen ja pyörillä liikuteltava terassijääkaappi sopii täydellisesti jokaiselle terassille, sillä siinä on kapasiteettia esimerkiksi 70:lle 0,33 litran tölkille ja se sopii myös viinikaapiksi. Erityisen hyödyllinen Party Cooler on myös isommissa juhlissa, sillä pyöreän muodon ansiosta sinne saa säilymään kakut ja muut juhlatarjottavat.

Kyrön terassilla grillataan jatkossa helposti, nopeasti ja laadukkaasti

huvila-ja-huussi-tuomas-kyro-k-rauta-artikkeli-TERASSI-JA-GRILLI

Tuomaksen terassille tarvittiin myös uusi grilli, joka vastaa grillaustarpeisiin. Grilliksi valikoitui Cello Ready 4i -kaasugrilli. Cello Ready 4i on valmiiksi kasattu, ruostumattomasta teräksestä valmistettu kaasugrilli neljällä polttimella, joten kasaaminen on todella nopeaa ja vaivatonta. Ainoastaan grillin sivutaso ja sivukeitin pitää kiinnittää itse.

Jos olet uusimassa grilliä, kannattaa tutustua Cello-grillien uutuuksiin tai katsoa koko K-Raudan laaja grillivalikoima läpi. Kaikki grillaukseen tarvittavat ohjeet löydät meidän Grillaus-osiosta.

Kota ja laadukas pihagrilli ovat täydellinen yhdistelmä

huvila-ja-huussi-tuomas-kyro-k-rauta-artikkeli-LAAVU-JA-HALKOKATOS

Tuomaksen toiveissa oli saada myös kota mökkipihalle. Uusi kota valmistui ja nyt Kyrön perheellä on pihalla paikka grillata ja ja nauttia rauhasta vaikka ympäri vuoden. Kodassakin tärkeässä roolissa on pihagrilli. Alta löydät asiantuntijamme suosituksen pihagrillien valikoimasta.

Uusi puucee tuo mukavuutta

huvila-ja-huussi-tuomas-kyro-k-rauta-artikkeli-HUUSSI

Jokainen mökkiläinen osaa arvostaa siistiä ja toimivaa ulkokäymälää huolimatta siitä, onko mökillä sisävessaa tai ei. Tuomas Kyrön piharemontin yhteydessä pihaan rakentui myös uusi ja siisti puucee. Jos kaipaat ohjeita huussin rakentamiseen, käy katsomassa ohjeet huussin rakentamiseen.

Katso lisää K-Raudan ja Huvila & Huussin yhteisiä projekteja

huhu-ja-k-rauta-kaikki-jaksot-artikkeli

K-Rauta ja Huvila & Huussi ovat toteuttaneet yhdessä kymmeniä erilaisia mökki- ja piharemontteja. Katso kaikki remontit ja aloita oman mökki- tai piharemontin suunnittelu.

Katso lisää

Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-kuva-k-rauta-artikkeli

Jos haluat saada parhaat tarjoukset sekä ideat ja ohjeet suoraan sähköpostiin, käy tilaamassa K-Raudan uutiskirje.

Tilaa uutiskirje