K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

TOP 3 -kysymystä vastuullisesta puusta

Miten tunnistan vastuullisen puun? Miten vähennän hävikkiä? Entä miksi puu on hyvä materiaali? Katso vastaukset ja valitse rakennusprojektiisi laadukasta ja vastuullista puutavaraa.

Miten tunnistan vastuullisen puun?

pefc-sertifioitua-puuta-k-raudasta-myyja-ja-asiakas

Suosi kotimaista puuta, sillä lyhyet kuljetukset vähentävät hiilidioksidi- ja pienhiukkaspäästöjä. Yli 90 prosenttia K-Raudassa myytävästä puutavarasta on suomalaista. Tarkista myös, onko tuotteella alkuperäsertifikaatti. Se varmistaa muun muassa sen, että puu on peräisin kestävällä tavalla hoidetusta metsästä.

K-Raudassa myytävän määrämittaisen PROF Timber -puutavaran myyntipakkauksiin on lisätty QR-koodit, joiden avulla voit halutessasi tarkistaa puun alkuperän älypuhelimen avulla. Puu on kotimaista ja sertifioitua.

Miten vähennän hävikkiä?

pefc-sertifioitua-puuta-k-raudasta-laudan-mittaus

Suunnittele urakka, esimerkiksi terassiprojekti, tarkasti ja osta määrämittaista puuta kuten PROF Timber -puutavaraa. Silloin tiedät jo ennalta sentin tarkkuudella laudan pituuden. Jos mahdollista, sopeuta suunnitelmasi tarjolla olevan puutavaran mittoihin. Silloin hävikki on pieni ja parhaimmillaan jopa nolla. Esimerkiksi terassin kansilaudat kannattaa valita niin, että niiden jako osuu yksiin runkopuiden välin kanssa. Samaa tuotetta on myymälän koosta riippuen saatavana yhdessä tai useammassa mitassa. Määrämittaisuudesta on paljon muutakin hyötyä kuin hävikin pieneneminen: säästät rahaa, kun et joudu maksamaan hukkatavarasta. Lisäksi katkomisen tarve vähenee, jolloin työ nopeutuu. Työmaajätettä syntyy vähemmän, joten säästät myös jätemaksuissa. Katso lisää vinkkejä rakennusjätteen kierrätykseen tästä.

Miksi puu on hyvä materiaali?

Kun puu kaadetaan ja hyödynnetään rakennusmateriaalina, sen elämä hiilivarastona jatkuu. Puurakentamista voi pitää ilmastotekona, sillä puuhun varastoitunut hiilidioksidi vapautuu ilmaan vasta polttamisen yhteydessä. Kun puuta kaadetaan, nopeassa kasvuvaiheessa olevat nuoret puut saavat tarvitsemaansa kasvutilaa. Puun moniin hyötyihin lukeutuu myös mainio lämmöneristyskyky: se on 30 kertaa parempi kuin kivellä ja 14 kertaa parempi kuin betonilla. Kannattaa muistaa, että kotimaista puuta ostamalla tuet suomalaista työtä.

Näitä suosittelemme 

K-Rauta-hero-banner

PROF-puutavaraa kaikkeen rakentamiseen

PROF-puutavara on PEFC-sertifioitua ja kotimaista puuta. Meiltä K-Raudasta saat puutavaran kotiin kuljetettuna. Tutustu kuljetuspalveluun. Mikäli ajattelit rakentaa terassin niin meiltä saat vinkit terassin rakentamiseen sekä avun terassin suunnitteluun terassilaskurista.

Puutavaran suosikit 

K-Rauta-hero-banner

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin