K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Tee remontti itse

Päivitetty 10.01.2020

Oletko kätevä käsistäsi ja haluat säästää remonttikustannuksissa? Silloin ainakin osan työvaiheista voi hyvin tehdä itse. Lue vinkit ja ryhdy toimeen!

Projektiasiakkuus kannattaa

Avaa asiakkuus lähimpään K-Rautaasi, jotta saat projektiasiakkaan rahanarvoiset edut. Kysy lisää K-Raudasta, katso myymälöiden yhteystiedot.

Mitä osaat itse?

Tee osaamiskartoitus: mitä osaat tehdä itse pienellä perehtymisellä ja mitkä työt kannattaa jättää ammattilaisen huoleksi.

Kokosimme ohjeita, joilla vasta-alkajakin tekee osan remontista itse. Löydät vinkkejä esimerkiksi keittiö- ja kylpyhuoneremontin tekemiseen, maalausohjeet sekä ohjeet tapetointiin ja kodin remontointiin sekä laminaatin ja vinyylilankun asennukseen. Katso kaikki ohjeet ja vinkit.

Mitä ei saa tehdä itse?

Vesi ja sähkötyöt on aina teetettävä ammattilaisella. Asennuspalvelumme auttaa sinua järkevään hintaan. Tutustu K-Raudan palveluihin ja kysy lisää myymälästä.

Tarvitaanko asbestikartoitus? Ennen vuotta 1994 rakennetuissa taloissa täytyy teettää asbestikartoitus ennen purkutöitä.

Keneltä tarvitaan lupa?

Asunto-osakeyhtiöissä remonttiin tarvitaan yleensä taloyhtiön lupa. Tarkista omasta taloyhtiöstäsi ohjeet. Muista ilmoittaa remontistasi ajoissa – noin kuukautta aiemmin. Pieniin töihin kuten tapetointiin, maalaukseen ja väliovien poistamiseen ei yleensä tarvita lupaa.

Jos remontoit omakotitaloa, muita varmistaa että vakuutuksesi on kunnossa muutostöihin liittyen.

Autamme sinua onnistumaan – varaa aika tai kysy remontoinnista

Me autamme sinua onnistumaan! Voit myös varata maksuttoman kartoitusajan K-Rautaan, josta saat apua remontin suunnitteluun ja aloittamiseen. Varaa aika tästä! Apunasi on myös K-Raudan remonttineuvonta, josta voit kysyä mitä vain remontointiin liittyvää.

Muista nämä:

  • Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! Suunnittele siis remonttisi etukäteen huolella.
  • Tee realistinen kustannusarvio. Pyydä tarvittavat tarjoukset remontintekijältä tai urakoitsijalta ja tee remontista kirjallinen sopimus. Hyödynnä muun muassa K-Raudan kokoamispalvelua sekä suunnittelupalvelua ja muita palveluja.
  • Selvitä ja hanki luvat rakennusvalvontaviranomaisilta ja tee ilmoitukset taloyhtiölle hyvissä ajoin.
  • Mikäli haluat kuitenkin yllättävän helpon remontin, tutustu K-Raudan Remonttimestariin.

Hanki hommiin sopivat työkalut.

Osta rakennusmateriaalia.

Tutustu pintamateriaalien valikoimaan.

Katso sisustustuotteita!