K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Vinyylilankulla rakennat kotiin helppohoitoisen ja kestävän lattian

Päivitetty 10.09.2021

Vinyylilankku on moderni lattiamateriaali, jonka suosio on kasvanut vuosi vuodelta. Tämä ei ole ihme, sillä kyseessä on todella kestävä, helppohoitoinen ja tyylikäs materiaali.

Vinyylilankusta tehty lattia on lapsiperheen ja lemmikkitalouden valinta

Vinyylilankku on erittäin kestävä ja helppohoitoinen materiaali, joten se sopii erityisen hyvin lapsiperheisiin sekä talouksiin, joissa on lemmikkieläimiä. Vinyylilattia on myös lemmikille mukava lattiamateriaali, sillä se ei ole niin liukas kuin vaikkapa laminaatti. Lisäksi vinyylilankusta rakennettu vinyylilattia pienentää muun muassa koiran kynsistä syntyvää kopinaa.

vinyylilankulla-kestava-lattia-k-rauta-vaalea-vinyylilankku-lastenhuoneen-lattiassa

vinyylilankulla-kestava-lattia-k-rauta-vinyylilankku-lastenhuoneen-lattiassa

Vinyylilankku sopii erinomaisesti lapsiperheille.

Vinyylilankun asentaminen on helppoa ja nopeaa

Vinyylilankkujen asentaminen onnistuu helposti, etkä tarvitse välttämättä edes leikkuria, sillä vinyylilankut saa leikattua sopiviin mittoihin pelkästään esimerkiksi mattopuukkoa hyödyntämällä. Tärkeintä vinyylilattiaa asentaessa on varmistaa, että alusta on tasainen, asennusalueen lämpötila on sopivalla tasolla eikä asennusalueella ole kosteutta.

Vinyylilankku sopii erinomaisesti myös saneerauskohteisiin, sillä sen voi asentaa vanhan kiinteän lattian päälle. Lankun kokonaispaksuus on vain 5 mm. Uusiin malleihin on integroitu askeläänieriste. Parquet vinyl -lankkuja voi asentaa jopa 400 m² ilman liikuntasaumoja. Kuvioinnissa on paljon valinnanvaraa aina perinteisistä lankkukuoseista näyttäviin kivi-imitaatioihin.

Vinyylilattian puhdistus ja hoito

Vinyylilattian puhdistaminen on käytännössä normaalia siivousta, eli esimerkiksi imurointia. Tärkeintä on muistaa, ettei irtohiekkaa tai muuta roskaa kannata esimerkiksi harjaamalla liikutella ympäriinsä pitkin lattian pintaa. Vinyylilattian pesussa kannattaa aina noudattaa valmistajan antamia suosituksia, sillä ne saattavat vaihdella hieman. Vinyylilattian pesuaineeksi sopii laminaattilattioille käytettävät pesuaineet.

Vinyylilankkujen laaja valikoima takaa juuri omannäköisen lopputuloksen

Vaikka useimmat meistä kaipaavat kodin lattialta samoja asioita, kuten helppohoitoisuutta, lämpöä ja kestävyyttä, on meillä silti myös näkemyseroja siitä, millainen lattia juuri omaan kotiin parhaiten sopii. Onneksi vinyylilankkuja löytyy moneen eri makuun. Voit valita kattavasta tyylien kirjosta mieluisimman vaihtoehdon aina aidon puun näköisestä koristeellisempaan laattakuosiin. Löydät siis varmasti juuri sinun tyyliin parhaiten sopivan vaihtoehdon.

vinyylilankulla-kestava-lattia-k-rauta-harmahtava-vinyylilankku-olohuoneen-lattiassa

vinyylilankulla-kestava-lattia-k-rauta-tumma-vinyylilankku-olohuoneen-lattiassa

vinyylilankulla-kestava-lattia-k-rauta-vinyylilankku-olohuoneen-lattiassa

vinyylilankulla-kestava-lattia-k-rauta-kalanruoto-vinyylilankku-olohuoneen-lattiassa

Eri sävyisillä vinyylilankuilla luot olohuoneeseen juuri oikeanlaisen tunnelman.

vinyylilankulla-kestava-lattia-k-rauta-vaalea-vinyylilankku-keittion-lattiassa

vinyylilankulla-kestava-lattia-k-rauta-valkoinen-vinyylilankku-keittion-lattiassa

vinyylilankulla-kestava-lattia-k-rauta-vinyylilankku-ruokailutilan-lattiassa

Vinyylilankuilla luot upean lattian niin keittiöön kuin ruokailutilaankin.

K-Raudan palvelut tekevät vinyylilattian hankinnasta yllättävän helppoa

Vinyylilattian hankkiminen K-Raudasta on helppoa! Kaikki alkaa tietysti oman suosikkimallin päättämisestä. Kun olet valinnut kotiisi parhaiten sopivan vinyylilankun, voit käydä noutamassa sen hyödyntämällä peräkärryn vuokrausta tai ennakkokeräystä, jolloin sinulle sopiva myymälä kerää tuotteet valmiiksi. Kuljetuspalvelumme avulla saat lattiamateriaalit ja muut tarvikkeet suoraan remonttikohteeseen. Remppatilin avulla pystyt helposti tilaamaan isommankin määrän vinyylilankkua, ja maksat ostoksesi kätevästi pienemmissä erissä. Voit myös varata myymälään maksuttoman palveluajan, niin pääset keskustelemaan rauhassa lattiatarpeista sekä mahdollisista muista remontti-ideoista. Askarruttaako jokin lattiaremontissa? Kysy remonttineuvonnastamme!

Tutustu vinyylilankkujen valikoimaan verkkokaupassamme.

Katso myös:

Leikittele Cello Puzzle -vinyylilankun ladonnoilla ja väreillä