K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Ammattilaisen tuotetesti: Hellberg Xstream BT LD -kuulosuojaimet

Päivitetty 20.10.2023

Metsuri Toni testasi Hellberg Xstream BT LD -kuulosuojaimet sangalla ja kypäräadaptereilla monipuolisesti eri töissä ja melutason tehtävissä. Katso huomiot!

Käyttöönotto

Paketissa tuli mukana latausjohto (USB), käyttöohje ja paikalle liimattavat tuulisuojat molemmilla puolilla oleville mikrofoneille. Tuulisuojat kiinni ja latauksen kautta käyttöön. Ensimmäisenä huomasin Hellberg Xstream BT LD 48001-001 -kuulokkeiden asettuvan todella jämäkästi päähän. Painikkeet toisella puolella ovat hyvän kokoiset ja helpot käyttää myös hanskat kädessä. Puhelimeen yhdistäminen onnistui tavallisen Bluetooth-laitteen tapaan helposti. Kun kerran on puhelimen yhdistänyt, toimii yhdistäminen jatkossa automaattisesti ja nopeasti. Mikäli yhdistämiseen tai kuulokkeiden käyttöön tarvitsee lisäapua, löytyy netistä selvät ohjevideot.

Puhelut

Puheluun saa vastattua helposti nappia painamalla ja äänimerkki kertoo, kun linja aukeaa tai sulkeutuu. Kuulokkeiden äänenvoimakkuus on riittävä puheluihin myös töitä tehdessä. Ääni on selkeä ja laadukas. Puhelut toimivat hyvin ja puheääni on selvä, eikä pätki. Koska työssäni metsurina on paljon melua, hankin erikseen lisäosana myytävän puomimikrofonin. Puomimikrofoni mahdollistaa puhelut myös työtä tehdessä. Vaikka puhelun vastaanottaja kuulee taustalla käyvän sahan, ei se ole häiritsevä ja kuulosuojainten käyttäjän puhe kuuluu hyvin.

Musiikin ja muun median kuuntelu

Äänenvoimakkuus on riittävä ja yhteys ei pätki. Kuulosuojaimilla on erittäin hyvä kuunnella musiikkia ja muuta mediaa.

ammattilaisen-tuotetesti-hellberg-xstream-bt-ld--kuulosuojaimet-krauta-ak-kaytossa

Käyttömukavuus ja muotoilu

Kuulokkeet istuvat todella jämäkästi ja hyvin. Säädöt ovat hyvät ja riittää myös isompaan päähän. Omaan päähäni kuulokkeet sopivat ja niitä voi käyttää koko päivän ongelmitta. Kumipintaiset painikkeet toimivat hyvin ja niitä on helppo käyttää. Hankin myös kypäräadapterit, jotta sain kuulokkeet kiinni kypärään. En ole huomannut, että kuulokkeet aiheuttaisivat puutumista, kipua, tai liiallista paineentunnetta käyttäessä. Matala profiili ja muotoilu ovat mielestäni hyvin onnistuneet. Kuulosuojainten johto saisi olla hieman pidempi kypärässä käyttöä ajatellen. Toisen henkilön mukaan hänellä kuulokkeet painoivat hieman liikaa ja tunnin jälkeen piti pitää tauko käytöstä. Hänellä on reilusti pienempi pää kuin minulla.

Kuuleva toiminto, melun vaimennus ja akunkesto

Kuuleva toiminto toimii hyvin, läpi tuleva ääni on selvä ja läpipääsevää ääntä on mahdollisuus säätää portaittain. Kuulevassa tilassa kovien äänien vaimennus toimii ongelmitta. Passiivinen vaimennus riittää hyvin metsurin töihin ja muuhun yleiseen työskentelyyn. Kuulokkeiden akunkestoksi luvataan jopa 50 tuntia. En ole tarkkaan kellottanut, mutta ainakin lähelle päästään. Itse olen ladannut kuulokkeet kerran viikossa ja vain kerran akku on oikeasti päässyt loppumaan.

Käyttö

ammattilaisen-tuotetesti-hellberg-xstream-bt-ld--kuulosuojaimet-krauta-ak-kaytossa-kyparan-kanssa

Olen käyttänyt kuulosuojaimia sangalla ja kypäräadaptereilla. Testikaudella olen käyttänyt kuulosuojaimia monipuolisesti eri töissä ja olen työskennellyt niillä erilaisissa melutasoissa. Töihin on kuulunut metsän hakkuu- ja raivaustyöt, kiipeilykaadot moottori- ja akkusahalla, siimaus, lehtien puhallus, painepesurin ja kompuran käyttö, sekä pensaiden leikkuut. Lisäksi ajan lähes poikkeuksetta kuulosuojaimet päässä, jotta voin hoitaa puheluita ja kuunnella musiikkia ja muuta mediaa ajon aikana. Tulipa kuulosuojainten kanssa osallistuttua myös kahteen pidempään Teams-koulutuksen.

Voin suositella tuotetta kaikille, jotka haluavat edullisesti hyvät Bluetooth kuulevat aktiivikuulosuojaimet. Kuulosuojaimia ei voi yhdistää muihin kuulosuojaimiin.

Käyttö tulevaisuudessa

Kuulosuojaimet jäävät minulle jokapäiväiseen käyttöön ja uskon, että ovat käytössä vielä pitkään.

Plussat:

  • Toimiva kokonaisuus
  • Hyvä akunkesto
  • Helppo käyttää
  • Edullinen hinta
  • Tyylikäs yksinkertainen muotoilu

Miinukset:

  • Kypäräkäytössä hieman liian lyhyt johto
  • Puomimikrofoni ostettava erikseen
  • Radio puuttuu

Testaaja: Toni Riento, RLog Oy

Toni testasi samalla myös Makitan akkuketjusahaa, katso havainnot!

Osta kuulosuojaimet omaksi K-Raudasta: