K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Ammattilaisen tuotetesti: Snickers Workwear -työvaatteet

Päivitetty 17.11.2023

Ammattilaiset kokeilevat K-Raudan valikoimista löytyviä työvaatteita. Maalausalalla työskentelevä Carita testasi talveen sopivat Snickers Workwear -työvaatteet: talvitakin, stretch-housut, fleece-hupparin ja t-paidan. Katso havainnot vaatteista!

ammattilaisen-tuotetesti-snickers-workwear-tyovaatteet-krauta-ak-tyovaatteet

ammattilaisen-tuotetesti-snickers-workwear-tyovaatteet-krauta-ak-tyovaatteet-kaytossa

Sain talven kylmyyteen testiin naisten lämpöisen Snickersin Workwear -työvaatesetin Lappeenrantaan. Pakettiin kuului Snickersin t-paita, fleece-huppari, talvitakki ja naisten malliston stretch-riipputaskuhousut. Testijakson aikana omaksi suosikiksi näistä nousi Snickersin fleece-huppari, joka sopii töiden lisäksi myös mainiosti vapaa-ajan seikkailuihin viileinä vuodenaikoina.

Jonkin verran kokemusta on kertynyt eri merkkien työvaatteista

Usein ongelmana on juuri työvaatteiden koon sopivuus. Yhä useampi työvaatemerkki on herännyt ja ymmärtänyt, että rakentajissa sekä remontoijissa naisten määrä on kasvanut. Aikaisemmin työvaatteista saatettiin antaa miesten koon pienimmät mikä tarkoitti, että työhousujakin yritettiin kutistaa pesemällä tai lahkeista napsaistiin 10 cm pituutta pois. Liian suuret työvaatteet ovat todellinen työturvallisuusriski etenkin rakennustyömailla, jos esimerkiksi juutut kiinni rakennustelineeseen vaatteista tai lompsit useamman koon suuremmissa turvakengissä. Nykyisin onneksi jo näitäkin asioita huomioidaan paremmin!

Testipaketin työvaatteita en päässyt sovittamaan myymälässä, joten koot tuotteista valitsin arviolta Snickersin Workwear -kokotaulukosta. Työhousujen ja hupparin kanssa jouduin tekemään pienen vaihdon, kun taulukon koot eivät täysin vastannut todellisuutta. Riipputaskuhousujen malli oli kapeahko, joten kokoa tai paria isompaakin kannattaa kokeilla ja samoin pituus on lyhyehkö.

Havainnot testatuista Snickers-työvaatteista

Paketissa tullut Snickersin t-paita on hyvä päällä ja mukavan tuntuista materiaalia. Snickersin fleece-huppari korkealle nousevalla kauluksella on todella lämmin, mutta ei kuitenkaan liian kuuma. Hihoista löytyy hyvin pituutta ja plussana peukaloaukot. Hupussa sekä helmassa kiertää joustava nyöri, joka mahdollistaa paremman istuvuuden säätämisen. Löytyy myös riittävä määrä erilaisia taskuja vetoketjuilla ja ilman.

ammattilaisen-tuotetesti-snickers-workwear-tyovaatteet-krauta-ak-tyovaatteet-kaytossa-2

Snickersin naisten kevyt talvitakki muuttuu sivuilta joustavaksi materiaaliksi. Tämä mahdollistaa paremman työskentelyn eikä takki tunnu ”tönäkältä”. Plussaa tulee hihansuiden joustavasta materiaalista, joka estää kylmyyden sekä tuulen pääsyn hihojen kautta takin sisälle. Hihoista löytyy myös peukaloaukot ja pituuskin on hyvä.

Snickers-työhousuja on löytynyt aikaisemminkin käytöstä eli työtarvikkeet siirtyivät tutuista paikoista uusien työhousujen samaisiin taskuihin. Naisten koon housut ovat miesten mallia lyhyemmät sekä kapeammat. Pidemmän naisen kannattaa näin suosia ehkä tämän työvaatemerkin miesten mallistoa työhousujen osalta. Materiaali on näissä joustavampaa kuin joidenkin muiden merkkien housuissa, joten repeämiä ei ole tullut saumoihin, vaikka työskentelyasennot ovatkin välillä hankalia. Polvisuojat saa näppärästi sujautettua paikoilleen ulkopuolelta. Taskuja on riittävästi, mutta reisitasku molemmin puolin voisi toimia paremmin. Henkilökorttipidike löytyy, mutta itse kortille ei löydy taskua. Näitä tarkastellaan entistä enemmän ja monella kortit ovatkin hukassa.

Työvaatesetistä miinusta tulee puuttuvista huomioväreistä ja heijastinpinnoista. Pimeydessä testattiin mitkä kohdat työvaatetuksessa heijastavat ja ainoastaan takista löytyvät käsivarsia kiertävät tekstit loistivat takaisin. Nykyisin työvaatetukselta vaaditaan huomiovärejä ja heijastinpintaa. Tällä setillä ei ole pääsyä suuremmille rakennustyömaille tai tehdasympäristöön ilman lisättyä heijastinliiviä.

Testaaja: Carita Kouvo, Maalaus Tikka Oy

Osta Snickers-työvaatteet K-Raudasta: