K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Tuotetesti: Akkukonesarja Ryobi RCK182A-2C20S 18V ONE+ HP

Kuluttajat testaavat K-Raudassa myynnissä olevia työvälineitä. Nyt testiin pääsi Ryobin akkukonesarja, jota testaaja käytti mökin keittiöremontissa sekä varaston oven pielilautojen asennukseen. Katso testaajan video ja lue raportti konepaketista!

Akkukonesarja kulkee näppärästi mukana

Sain testikäyttöön Ryobin akkukonesarjan, johon kuului hiiliharjaton akkuporakone sekä iskevä akkuruuvinväännin. Työkalut on pakattu näppärään pieneen kuljetuskassiin, johon saa mahtumaan itse koneiden lisäksi vielä akut sekä tarvittavat ruuvauskärjet ja poranterät. Näin ollen perustyökalusetti kulkee näppärästi ja helposti mukana paikasta toiseen ja moneen perushommaan on työkalut tarvittaessa heti käden ulottuvilla.

testihaku-akkukonesarja-ryobi-rck182a-2c20s-k-rauta-tuotekuva

Itse koneet ovat helppoja ja näppäriä käyttää. Alkuun otin koneen testiin mökkimme keittiöremonttityömaalle. Kokeilin kiinnittää liesituulettimen seinäkannakeruuvit ensin perinteisesti ei-iskevällä koneella. Hyvin sujui sekin, mutta kun vaihdoin käteen iskevän ruuvinvääntimen, niin olin myyty! Aiempi oma ruuvinvääntimeni on ollut yli kymmenen vuotta vanha ”harrastelijamallin-perus-Bosch”. Ei siinä mitään, sillä sekin on toiminut vallan mainiosti, kun ei paremmasta ole ollut tietoa. Perusvääntimellä ruuvit kyllä uppoavat, mutta loppuvaiheessa joutuu painamaan usein voimakkaasti, jotta homma ei mene sorvaamiseksi. Iskevä akkuruuvinväännin sen sijaan upotti ruuvit ongelmitta kerralla pohjaan. Tästä lähtien kierrän ruuvit aina sillä. Erityisen hyvä tässä Ryobin mallissa on se, että kierrosnopeutta pystyy säätämään tarpeen mukaan. Toinen ominaisuus, johon näin harrastajaremppaajana erityisen paljon ihastuin on pikaistukan olemassaolo. Pikaistukan ansiosta sopivien kärkien vaihtaminen sujuu käden käänteessä. Samalla innostuksella kiinnittelin vielä kohdevalotkin työtasojen yläpuolelle.

Vanhaan harrastelijakoneeseen verrattuna tämä konesetti tuli todelliseen tarpeeseen! Nyt ei tarvitse enää käydä ammattilaisena rakennusalalla toimivan mieheni työkaluautolla lainaamassa koneita. Tuossa aiemmin syksyllä tein kuormalavoista asiakkaalle polttopuiden säilytykseen kehikkoa ja käytin siihen 18 cm pitkiä ruuveja kiinnitykseen. Tähän kaipasin lisää ruuvaustehoa, joten lainasin mieheltäni ammattikäyttöön tarkoitetun Milwaukeen akkusetin. Ryobin nyt testissä oleva setti sijoittuu hyvin näiden kahden eri kapasiteetin koneen väliin ollen huomattavasti vanhaa Boschia parempi, mutta jääden vielä karvan verran ”terävyydessä” ja voimassa tuolle ammattilaiskoneelle. Olisi kieltämättä ollut mielenkiintoista testata, miten nämä pitkät ruuvit olisivat tuossa tilanteessa Ryobilla uponneet. Todennäköisesti vallan mainiosti. (Ja kyllä nämä Ryobin koneet keittiötyömaalla ollessaan hyvin näyttivät ammattilaisenkin käteen istuvan, eikä hänkään löytänyt koneista moitteen sijaa.) Vanha koneeni saa tulevaisuudessa jatkaa palveluaan lasteni nikkarointiprojekteissa, joten ei mene hukkaan sekään laite.

Ryobin akkukonesarjan ergonomia on hyvä

Työkalu ”istuu” hyvin käteen ja on pinnoitteeltaan sellainen, että se pysyy hyvin kädessä eikä luista, vaikka vähän kastuisikin. Tämän huomasin, kun asensin varaston oven pielilautoja mukavassa lokakuun loppupuolen räntäsateessa lämpötilan ollessa nollan kieppeillä. Pielilautojen asennus meni illan jo pimetessä ”hämärähomman” puolelle. Sekään ei itse asiassa haitannut, koska koneessa on hyvät ledivalot työskentelyn avuksi. Koska näpit olivat jäässä, kuten remppailijakin ulkona touhuiltuaan, päätin vetäistä ruuvit nopeasti iskevällä kiinni ilman esiporauksia. Hyvin sujui tuokin homma. Ja siististi upposivat.

testihaku-akkukonesarja-ryobi-rck182a-2c20s-k-rauta-ulkoasennus

Tällä viikolla olisi vielä edessä yhden mökin ikkunoiden pielilautojen ruuvikiinnitysten teko. Ja siihen hommaan tämä Ryobin akkukonesarja lähtee itseoikeutetusti mukaan. Parasta on, että nyt kun on kaksi konetta, ei tarvitse olla koko ajan kärkiä vaihtamassa koneesta toiseen. Esiporaus hoituu kätevästi toisella koneella tarvittaessa ja sitten vaan iskevällä vääntimellä ruuvia perään.

Osta näppärä akkukonesarja omaksi K-Raudasta

K-Raudan Työkalukoulu

K-Raudan Työkalukoulu on tarkoitettu jokaiselle tee se itse -henkiselle rakentelijalle. Tutustu Työkalukoulun ohjeisiin, inspiroidu ja nappaa talteen parhaat vinkit perustyövälineiden käyttöön.

vaikea-aloittaa-mahdotonta-lopettaa-ARTIKKELI-TYOKALUKOULU-2

Tutustu K-Raudan Työkalukouluun

Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-kuva-k-rauta-artikkeli

Jos haluat saada parhaat tarjoukset sekä ideat ja ohjeet suoraan sähköpostiin, käy tilaamassa K-Raudan uutiskirje.

Tilaa uutiskirje