K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Tuotetesti: Älylukko Yale Linus hopea

Päivitetty 28.04.2022

Kuluttajat testaavat kuukausittain K-Raudassa myynnissä olevia tuotteita. "Saimme testiin Yale Linus älylukon, jota olimme perheen kanssa katselleet hieman jo aiemminkin." Katso kokemukset tästä älylukosta!

yale-linus-alylukon-testitulos-k-rauta-lukko-ovessa-u

Yale Linus älylukko ulko-oveen asennettuna näppäimistö Yale Smart Keypadin ja Wifi-moduuli Yale Connect Wifi Bridgen kera.

Saimme testiin Yale Linus älylukon, jota olimme perheen kanssa katselleet hieman jo aiemminkin. Remontin yhteydessä ulko-oven päivitys tuli ajankohtaiseksi ja samalla haaveilimme älylukosta. Testi sattui siis juuri sopivaan hetkeen perheemme kannalta. Ajattelimme esittelytekstien perusteella sen sopivan tarpeisiimme hyvin ja olevan toimiva ratkaisu meille.

Asumme maalla omakotitalossa ja aikuisten lisäksi perheeseen kuuluu teini-ikäinen. Tulemme usein autoilta kädet täynnä tavaraa kotiovelle, joten avaimen etsiminen ja tavaroiden kanssa taiteilu siinä sivussa aiheuttaa ärsytystä lähes päivittäin ja tähän ajattelimme älylukon olevan mainio apu. Kulkemiseen tarvittava älypuhelin on kuitenkin kaikilla perheenjäsenillä aina matkassa. Lisääntyneen rikollisuuden vuoksi on myös hyvä voida halutessaan tarkistaa, laittoiko oven varmasti kotoa lähtiessään lukkoon.

Älylukon asennus

yale-linus-alylukon-testitulos-k-rauta-asennustarvikkeet

yale-linus-alylukon-testitulos-k-rauta-asennusvaiheet

Älylukon asennus sujui vanhaan ulko-oveen helposti ja vanha lukkopesä jäi normaalisti käyttöön. Avaimella pääsee siis halutessaan sisään niin kuin ennenkin. Tarkoituksenamme oli asentaa Yale Linus älylukko suoraan tilaamaamme uuteen oveen uuden pelkistetymmän ovenpainikkeen kanssa mutta ovi ei ehtinyt saapua testin määräajassa.

Perheestämme löytyy rakennusalan ammattilainen ja hän suoritti älylukon ja oheistuotteiden asennuksen. Homma onnistuu varmasti myös kotinikkarilta kätevästi QR-koodilla löytyviä ohjeita noudattamalla. Asennus oli helppoa, eikä kovin aikaa vievää. Ohjeet voi halutessaan katsoa netistä myös videona.

Yale Linus älylukon asennukseen tarvittiin vain ruuvinväännin ja muutamia työkaluja; torx-avain, katkaisupihdit, mitta ja mahdollisesti myös teippiä. Nämä todennäköisesti löytyvät monesta taloudesta. Testipakettiin kuuluivat myös lisälaitteet eli wifi-reititin ja keypad. Niiden asennus onnistui myös helposti QR-koodilla löytyvien ohjeiden mukaan.

Käyttöönotto

Käyttöönottoa varten älypuhelimeen ladattiin Yale Access -app ja sinne luotiin oma tili. Omistaja-statuksella voi mm. muuttaa lukon asetuksia sekä seurata lukon käyttöä ja vieras-statuksella vain käyttää oven aukaisua ja lukitusta. Omistaja voi kutsua muita perheenjäseniä tai vieraita älylukon käyttäjäksi ja säädellä heidän käyttöoikeuksiaan.

Käyttö

Yale Linus älylukon käyttö aloiteltiin meillä hieman ohjeita vilkuillen ja käytännössä appia selaillen ja kokeillen. Ohjeista sai tietoa erilaisista ominaisuuksista, jotta tiesi niitä etsiä ja testailla. Älylukon käyttö alkoi sujua jo parin kokeilun jälkeen. Tätä kirjoittaessa uusi lukko on ollut toiminnassa vasta muutaman päivän mutta nyt jo kuljemme sujuvasti ilman avaimia. Illalla voi tarkistaa vaikka sängystä käsin, muistiko joku lukita oven ja tarvittaessa tehdä sen nousematta sängystä. Pikatoiminnot ovat käteviä ja lukossa toiminnon aikana näkyvä väri (vihreä/punainen) on kiva lisä ulkonäön sekä käytettävyyden kannalta, koska siitä voi helposti huomata, jos toiminto olisikin vahingossa väärä. Älylukon ulkonäkö on moderni, ehkä hieman kookas.

Käyttöön tulee varmasti lisää varmuutta, kunhan ehdimme tottua uuteen toimintatapaan. Tämän hetkisen kokemuksen perusteella on vaikea keksiä mitään negatiivista asennuksesta, ohjeista tai toimivuudesta. Turvallista on myös tietää, että jos ongelmia ilmenisi, kotiin pääsee edelleen varmasti ihan perinteistä Abloy-avainta käyttämällä.

Kenelle?

Uskon Yale Linus älylukon olevan mainio vaihtoehto kaikille, joilta älypuhelimen ja muiden laitteiden käyttö sujuu ja jotka haluavat helpottaa arkeaan. Perheet voivat appin kautta hyödyntää myös tietoa siitä, ovatko lapset lähteneet kouluun tai saapuneet kotiin ajallaan. Myös satunnaiset vierailijat, vaikkapa siivooja tai koiranulkoiluttaja on helppo päästää sisään etänä tai koodilla, jonka voimassaoloajan voi itse määrittää. Ei tarvitse miettiä päätyykö avain ulkopuolisten käsiin tai miten sen saa luovutettua sitä tarvitsevalle.

Älykodit ovat tätä päivää ja Yale Linus älylukko on toimiva lisä niihin mutta ehdottomasti myös vanhoihin koteihin, joihin halutaan hieman nykyaikaista arjen helppoutta ja tekniikkaa.

Osta Yale Linus älylukko K-Raudasta 

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin: Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-uusi-artikkeli

Tilaa uutiskirje