K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Tuotetesti: Painepesuri Kärcher K7 Premium Smart Control & pesuvaruste

Päivitetty 20.06.2022

Kuluttajat testaavat kuukausittain K-Raudassa myynnissä olevia työvälineitä. Tällä kertaa Kärcherin uusi painepesuri sekä teleskooppinen pesuvaruste pääsivät testiin kuluttajan käsissä omakotitalon pihan puhdistuksessa. Sammaleet saivat kyytiä muurin päältä, räystäskourut ja lukuisat muut kohteet puhdistuivat. Katso testaajan huomiot laitteista!

Ensivaikutelma Kärcherin painepesurista

Olemme talvella muuttaneet vähän vanhempaan omakotitaloon ja lumien sulettua ilmeni, että painepesurille olisikin paljon käyttöä. Painepesurin hankintaa olin jo miettinyt. Olin kysellyt suosituksia kavereilta sekä netistä selvitellyt.

Näin mainoksessa K-Raudan hakevan tuotetestaajaa Kärcherin painepesurille. Innostuneena klikkasin linkkiä ja täytin pikaisesti hakemuksen. Yllättäen jonkin ajan kuluttua minuun otettiinkin yhteyttä K-Raudan sisältötiimistä. Minut oli valittu tuotetestaajaksi Kärcherin K7 Premium Smart Control -painepesurille. Olipas loistava ajoitus!

Pesuri toimitettiin läheiseen K-Rautaan ja painepesuria noutaessa siellä olikin suorastaan juhlava vastaanotto, josta tuli oikein hyvälle mielelle. Laite kasattiin toimintakuntoon, esiteltiin ja vielä nostettiin auton kyytiinkin. Mukaan sai vielä matkaan pari Kärcherin pesuainepulloa ja lippiksen remppahommiin. Kyseinen laite ilmeni vielä todelliseksi lippulaivamalliksi! Lisäksi testaussettiin kuuluu lisävaruste teleskooppinen jatkovarsi erilaisilla päillä muun muassa julkisivujen ja kattojen pesuun. Se on malliltaan Kärcher TLA 4. Heti ensivaikutelma oli, että koko setti on todella laadukas.

Kun koitti sateettomia päiviä pääsin vihdoin testailemaan pesuria tositoimissa. Varsin pitkä kymmenmetrinen korkeapaineletku kelautuu kätevästi laitteesta ulos ja takaisin. Letkuun liitettin pikaliitännällä Smart Control korkeapainepistooli. Erinomaiseksi ominaisuudeksi totesin sen, että letku pyöri vapaasti pistooliosan liitännässä. Sen ansiosta letku ei ollut oikeastaan missään vaiheessa tiellä pesuria käytettäessä ja liikkui todella jäykäksi letkuksi hyvin sujuvasti. Esimerkiksi jossain huoltoaseman auton itsepesupaikalla vesiletku toimii varsin ärsyttävästi kun se ei pyöri liitännässä vaan on vain jäykkä letku, joka vääntää vastaan pistooliosaa liikuttaessa.

tuotetesti-painepesuri-karcher-k7-premium-smart-control-ja-pesuvaruste-krauta-kuva1

Laitteen sähköjohto riitti juuri auton pesuun tallin edessä, mutta muuten testin aikana tarvittiin jatkojohtoa. Sähköjohto voisi olla pidempikin ja voisipa siinä olla vaikkapa vielä olla sellainen imurin sähköjohtotyyppinen sisäänkelaus niin senkin saisi yhtä kätevästi ja siististi talteen kuin vesiletkun. Saattaa olla, että noin järeää sähköjohtoa ei oikein saisi edes kelattua laitteen sisään.

Käyttö

Jämäkkä pesuri painaa noin parikymmentä kiloa eli ei nouse ihan yhtä kepeästi kuin vauva kehdosta, mutta kulkee kätevästi vetokahvasta perässä kuin matkalaukku. Täytyyhän sitä toki välillä nostella pahimmista paikoista ja portaista, mutta nostokahva on onneksi tukeva.

Eri pesumoodeja sai vaihdeltua kätevästi pyöräyttämällä pistooliosan vartta. Hard-moodi on suorastaan naurettavan tehokas. Lisäksi on vielä Boost-tila, jolla saa hetkellisesti vieläkin enemmän potkua. Tehoa muutenkin voi säätää suoraan pistolista plus- ja miinusnäppäimillä. Laitteesta lähtee voimakkaan kuuloinen ääni käytettäessä. Varmaan naapuritkin kuulevat äänestä, että nyt ei ole muuten mikään pilipalivehje käytössä.

Laitteella tuli testissä pestyä mm. tiilikattoa, sammaloitunutta muuria, kestopuuterassia, autoa, kiuas, peltikattoa, rännejä, räystäskouruja, kottikärryä, jäteastioita ja leluja. Videopätkässä on esitelty pesuria käytössä.

Jatkovarrella oli todella kätevää putsailla räystäskouruja ja kattoa. Se on niin ulottuva, että sille keksii vielä varmasti paljon käyttöä. Käytettäessä jatkovarsi potkii muuten välillä melko voimakkaasti takaisin, joten sitä tulee käyttää tukevalla otteella. Mietinnässä on uusi terassi ja siihen rakentaa jokin valokate. Tämä jatkovarsi on varmasti todella kätevä valokatteen pesussa. Pesurissa on myös ikkunanpesu"pää", joka lienee korkeammissa taloissa ikkunanpesua huomattavasti helpottava työkalu. En nyt testiaikana ehtinyt sitä kokeilla käytännössä kun meillä ei yksikerroksisessa talossa ole ikkunoita korkealla. Jatkovarsi menee teleskooppisesti kätevästi sisään ja taittuu "kaksinkerroin" niin on sitten helpompi säilytellä eikä vie tilaa niin paljoa.

tuotetesti-painepesuri-karcher-k7-premium-smart-control-ja-pesuvaruste-krauta-kuva2

Pesuainepullon liittäminen koneeseen ei voisi olla helpommaksi tehty. Pullon korkki auki ja ylösalaisin pesurin päällä olevaan sopivaan kulmikkaaseen syvennykseen. Pesuainetta ei valu itsestään kallistaessa pulloa vaan liitäntä aukeaa vasta kun se on pesurissa paikoillaan. Testailin mukana tulleita puu- ja kivipintojen pesuaineita. Täytyy ehdottomasti hankkia vielä auton pesuun tarkoitettua pesuainetta.

Laitteen voi myös yhdistää älypuhelimen kanssa Bluetoothilla. Ohjelma löytyi sovelluskaupasta ja on Home & Garden nimeltään. Ensin täytyi perustaa käyttäjätili, mutta se oli nopea homma. Laite sekä lisävarusteet rekisteröidään syöttämällä laitteen mallikoodi ja sarjanumero taikka näyttämällä paketista QR-koodia. Kärcherin ohjelma opastaa puhelimen näytöllä muun muassa eri tyyppisten kohteiden pesua ja tarvittavia välineitä erittäin selkeästi.

Kaiken kaikkiaan todella hyvän ja laadukkaan tuntuinen laite. Käyttöä on varmasti paljon jatkossakin.

Plussat:

  • Pitkä ja hyvin liikkuva letku
  • Tehoa todellakin riittävästi
  • Paljon lisävarusteita saatavissa
  • Pesuainepullon liittäminen ei voisi olla helpompaa
  • Kännykkäohjelma, josta on oikeasti hyötyä
  • Kerrankin laite, josta on vaikea keksiä pahaa sanottavaa

Miinukset:

  • Ääni voisi olla hiljaisempi
  • Sähköjohto voisi olla pidempi

Osta omaksi K-Raudasta! 

Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-kuva-k-rauta-artikkeli

Jos haluat saada parhaat tarjoukset sekä ideat ja ohjeet suoraan sähköpostiin, käy tilaamassa K-Raudan uutiskirje.

Tilaa uutiskirje