Päivitetty 25.06.2024

Kuluttajat testaavat K-Raudan uutuustuotteita. Remontointia ja rakentamista harrastava Rosa kokeili Ryobin muunneltavaa säilytysjärjestelmää. "Kyllä se päällimmäinen ajatus on, että tämä on hyvä ja toimiva tuotesarja." Katso testaajan kokemukset ja hanki säilytysjärjestelmä omaksi K-Raudasta.

Näin onnistui koukkujen ja lokerikkojen kiinnitys säilytysjärjestelmään

Näin onnistui koukkujen ja lokerikkojen kiinnitys säilytysjärjestelmään

Sain K-Raudalta testiin RYOBI® LINK muunneltavan säilytysjärjestelmän.

Testaajasta hieman taustaa

Olen aina ollut ahkera harrastelija kaikenlaisen remontoinnin ja rakentamisen parissa, ja koulutustakin on hankittu muotoilun ja tilasuunnittelun osa-alueilta. Pienestä pitäen käsillä tekeminen on ollut se minun juttuni, joten kyllä sitä työvälineistöäkin on aika lailla kertynyt.

Ja aina olen ihaillut niitä sellaisia autotallien ja työtilojen seinille itse tehtyjä säilytysjärjestelmiä, joissa jokaiselle työkalulle ja tavaralle on oma paikkansa. Minulta tällainen on vielä puuttunut koska itselläni on hieman taipumusta sellaiseen täydellisyyden tavoitteluun, ja ollut pelko siitä, että jos haluaisinkin lopputuloksesta täysin erilaisen. Joten sanotaanko että nyt odotukset tätä muunneltavaa RYOBI® LINK-säilytysjärjestelmää kohtaan ovat melko korkealla.

Testiin tulleen tuotepaketin sisältö

  • RYOBI® LINK 7-osainen aloituspakkaus
  • 2 kpl seinäkiskoja
  • Työkaluhylly
  • Säilytyslokerikko
  • Siivoustarvikehylly
  • Säilytyslaatikko, iso sekä pieni
  • Puristinmallin välineripustin
  • Sekä iso kasa erilaisia koukkuja: polkupyöräkoukku, Xl-koukku, J-koukku, työkalukoukku, ripustuskoukku sähkötyökaluille, tuplakoukku, yleiskoukku ja suuri työkalukoukku.

tuotetesti-ryobi-starttipaketti-rslwpk-7pc-link-sailytysjarjestelma-krauta-ak-tyokalut-seinalla

Käyttöönotto / asennus

Seinäkiskojen asennus on tehty hyvin helpoksi, ruuvinreikiä löytyy vaakasuunnassa kiskon keskikohdilta yhteensä 6 kpl, kiinnitysvaihtoehtoja siis löytyy. Itse asentaminen sisältää kaksi vaihetta; seinäkiskon kiinnitys ja työkalukoukkujen tai hyllyjen paikalleen napsauttaminen. Asentaminen hoituu siis nopeasti, enemmän aikaa vie suunnittelu, mihin kohtaan seinällä kiskot halutaan ja millaiseen järjestykseen. Kiskot on muotoiltu niin että niistä saa siistin vaakarivin tai niitä voi laittaa allekkain ilman että kiskojen väliin jää minkäänlaista rakoa. Tässä kohtaa tuli huomattua, että nälkä kasvaa syödessä ja haaveilin jo hankkivani lisää näitä seinäkiskoja.

Koukkujen ja erilaisten hyllyjen kiinnittäminen seinäkiskoihin aiheutti aluksi hieman epäilyksiä, koska se kävi niin helposti, joten mietin että tulevatko nämä pysymään paikallaan. Epäilykset osoittautuivat kyllä pian turhiksi, ainakaan vielä en ole onnistunut napsauttamaan näitä niin huonosti paikalleen, että olisivat kiskoista alas tulleet. Tästä helppoudesta innostuneena sitä tulikin ilta, jos toinenkin sitten kokeiltua, jos minkälaista järjestystä. Tämä on ehdottomasti suuri plussa, koska jos mieli muuttuu, niin järjestyskin muuttuu yhtä helposti. Materiaalit vaikuttavat sen verran laadukkailta, että en usko niiden tästä toistuvasta irrottelusta ja kiinnittelystä pahemmin kärsivän. Videolta näkyykin tämä muunneltavuuden helppous.

Koukut napsahtavat paikalleen yhdellä kädellä, joskin isompien koukkujen irrotukseen tarvittiin hieman napakampaa liikettä ja kahta kättä.

tuotetesti-ryobi-starttipaketti-rslwpk-7pc-link-sailytysjarjestelma-krauta-ak-lokerikko

Huomioita käytöstä

Koska melkeinpä aina löytyy jotakin mitä itse tekisi toisin tai mihin toivoisi muutosta niin yhteen sellaiseen seikkaan törmäsin myös tässä kokeilussa, nimitäin seinäkiskojen koko. Isoilla seinäpinnoilla sillä ei ole niin merkitystä, mutta itse kun työnikin puolesta olen tottunut ajattelemaan tilan maksimaalista hyödyntämistä niin esimerkiksi varastokomeroiden ovet ovat sellainen asia, joka olisi minusta näille Ryobi Link -kiskoille melko täydellinen paikka. Ovien edustat harvemmin ovat tupaten täynnä tavaraa, jolloin varastohuoneiden, autotallien tai mökin pihavajojen ovien sisäpintaan näiden avulla saisi esim. käsityökalut, jatkojohdot ja vesiletkut siististi säilytykseen, ja vaikka koko oven korkeudelta. Mutta ongelmaksi muodostuu seinäkiskojen pituus, se on tähän tarkoitukseen muutamia senttimetrejä liikaa. Joten itse kaipaisin seinäkiskoista, vaikka kahta eri kokoa, näin niiden käyttökohteet laajenisivat huomattavasti.

Toinenkin asia minua mietitytti näissä seinäkiskojen muotoilussa. Edelleenkin jos käytössä on suurempi seinäpinta ei tämä niinkään haittaa mutta jos haluaisi näitä laittaa kapeampaan tilaan, vaikka useamman allekkain niin tämä ongelma kertaantuisi. Seinäkiskoissa on viisi (5) ripustuspaikkaa ja jos kiskoon haluaisi kiinnittää koukkujen lisäksi esim. työkaluhyllyn tai minkä muun tahansa kuin yhden (1) ripustuspaikan vaativan koukun, niin tällöin yksi ripustuspaikka jää ns. hyödyntämättä koska isommat seinäkiskoihin ripustettavat asiat, mm. tuo työkaluhylly, ovat leveydeltään sellaisia, että peittävät myös osan niiden viereisestä ripustuspaikasta, jolloin tähän ei saa kiinnitettyä edes pientä koukkua.

Silloin taas, jos seinäkiskoja on asennettu useampi samaan riviin niin silloin tämä ei niin haittaa koska kahden seinäkiskon yhtymäkohtaan muodostuu yksi (1) ripustuspaikka, joten silloin tuntuu, että ripustustilaa ei mene yhtä lailla hukkaan. Toki ei se ongelmaa poista, ja varsinkin jos haluaa vierekkäin useamman hyllyn/leveän säilytyslokeron niin silloin näitä ”hukkaruutuja” saa katsella useampaakin.

Mutta onneksi sarjaan kuuluu myös J-koukku käännettävällä taustalla sekä Työkalukoukku käännettävällä taustalla koska näissä mahdollistuu yhtä ristipääruuvia löysäämällä koukun kääntö ylösalaisin. Tällöin koukun saa kiinnitettyä taustalevystään seinäkiskoissa olevan ”kennon” yläreunaan, eikä ns. kennojen väliin kuten normaalisti sen olisi tehnyt. Tämä on hyvä tapa myös maksimoida seinäkiskon ripustustila, jos koukkuihin tulee roikkumaan jotain pienempiä asioita, kuten käsityökaluja. Samanlailla toimii puristinmallin välineripustin, mutta siinä ei tarvitse välttämättä edes avata yhtä ruuvia, koska puristin toimii, oli se sitten kummin päin tahansa.

Ja vaikka tuollaisia pieniä epäkohtia löytyy, niin olen edelleen aivan haltioissani tästä melkeinpä loputtomien mahdollisuuksien säilytysjärjestelmästä. Koska onhan tämä nyt todella helppokäyttöinen sekä monipuolinen. Erilaisia koukkujakin löytyy niin paljon, että välillä saa oikein miettiä, että mitähän kaikkea niiden väliset eroavaisuudet mahdollistavat. Taatusti tulen hankkimaan lisää seinäkiskoja, nyt voin näillä toteuttaa sen haaveilemani seinän kokoisen säilytysjärjestelmän.

Työkaluhylly sekä säilytyslokerikko ovat minun ehdottomia suosikkejani, ruuveja ja muttereita onkin järjestelty täällä nyt ahkerasti. Ja kyllähän se miellyttää silmää, kun kaikki vasarat ja sahat ovat siistissä rivissä roikkumassa omissa koukuissaan. Ryobi Link tuplakoukku onkin osoittautunut varsin monikäyttöiseksi, samoin kuin suuri työkalukoukkukin. Mökille asensin myös yhden seinäkiskon rantasaunan katetulle terassille, johon sain puristemallin välineripustimella, XL-koukulla ja yleiskoukulla mm. haravan, lapion ja kastelukannun helposti saataville, eivätkä ne enää nojaile pitkin pihaa.

tuotetesti-ryobi-starttipaketti-rslwpk-7pc-link-sailytysjarjestelma-krauta-ak-2-tyokalut-seinalla

Seinäkiskojen pakkasenkestävyys on vielä asia mikä pitää selvittää. Olisi hienoa, jos näitä voisi käyttää ulkona ympäri vuoden, edes jossain katoksen alla, juuri mm. puutarhatyökaluja ja lumikolaa ajatellen. Mutta epäilen kyllä, että seinäkiskojen materiaali ei ole Suomen talviolosuhteisiin soveltuva. Jos näin on, toivottavasti sarjaan ilmestyisi joskus myös metallirunkoinen seinäkisko. Odotan myös innolla, että pääsen ripustamaan polkupyörät seinälle, onneksi tähänkin tarkoitukseen löytyy sarjasta se oma polkupyöräkoukku.

Mitä sitten olin mieltä ja kenelle tämä sarja sopii?

Kyllä se päällimmäinen ajatus on, että tämä on hyvä ja toimiva tuotesarja. Saa nähdä tuleeko jatkossa eri kokoisia seinäkiskoja tai pystytäänkö materiaalivalinnoissa huomioimaan myös kylmät sääolosuhteet. Siihen asti aion järjestellä näillä kaiken mitä käsiini osuu ja käyttää näitä luultavasti vain sisätiloissa tai vähintään puolilämpimissä ulkovarastoissa, ellei tuo säänkestävyys paljastu odotettua paremmaksi.

Ryobi Link -sarja sopii varmasti ihan kaikille niille, jotka tykkäävät, että tavarat ovat hyvässä järjestyksessä ja helposti saatavilla, myös siellä varastossa. Ja lisäähän tämä vähän sitä työskentelyn tehokkuuttakin, kun ei kulu ylimääräistä aikaa niiden oikeiden välineiden etsimiseen.

Vaikka itse omistan paljon myös Ryobin työkoneita, niin merkkiuskollinen ei tarvitse olla, etteikö tätä säilytysjärjestelmää voisi todeta hyvin toimivaksi 😊

-Rosa-

Hanki säilytysjärjestelmä sekä siihen sopivat koukut ja lokerikot K-Raudasta 

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin: Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-uusi-artikkeli

Tilaa uutiskirje