K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Tuotetesti: Terassipesuri Kärcher PCL 4

Päivitetty 07.06.2023

K-Raudan uudet työvälineet pääsevät testiin kuukausittain. Tällä kertaa Kärcherin terassipesuria kokeiltiin vuosia puhdistamatta olleeseen terassiin. Katso testaajan huomiot!

Terassipesuri oli sopivan kevyt ja erittäin helppo ottaa käyttöön

Vesiletku ja johto kiinni, ja valmista tuli! Säädettävä varsi tai kahvan kulman säätö tekisi tuotteesta sopivamman eripituisille ihmisille ja lisäisi hieman käyttömukavuutta. Sähköjohto irtoaa laitteen pistokkeesta melkoisen helposti, jos ei johtoa kannattele koko ajan toisella kädellä tai roikota esimerkiksi olalla. Johto ja letku olivat helposti tiellä ja solmussa jatkuvasti, mutta se nyt ei toki itse pesurista johtunut. Terassipesuri itsessään on melko painava harjaspäästä, mikä helpottaa pesua, koska pesuria ei tarvitse painaa pestävää pintaa vasten. Painopisteen ollessa varren alapäässä siirtely kahvan päästä vaatii hieman tarkkuutta.

Terassimme on ollut useamman vuoden pesemättä. Terassi ei ole katettu, talvella se on siis ollut lumen peitossa ja kesällä sään armoilla. Likaa riitti. Hiekan, pölyn, kuraisten tassunjälkien ja muun lian lisäksi muun muassa grillistä on jäänyt lautoihin rasvatahroja ja kesäkukkaruukuista pyöreitä jälkiä. Muutama ruostejälkikin löytyy.

tuotetesti-terassipesuri-karcher-pcl-4-krauta-ak

tuotetesti-terassipesuri-karcher-pcl-4-krauta-ak-lopputulos

Ennen pesua harjasimme irtolian pois

Pesimme terassin ensimmäisen kerran pelkällä vedellä, ja jo siinä ero oli huikea. Muutama huonokin puoli tuli kuitenkin heti kättelyssä esiin; pesuharjojen välissä olevan raon takia osa koneen leveydeltä jää pesemättä. Pesuri on terassillamme kolmen laudan levyinen, mutta keskimmäinen lauta jäi raon takia aina pesemättä. Tämä hidasti pesemistä aika lailla, ja lisäsi myös työmäärää.

Terassimme on talon seinässä kiinni, mikä nosti esiin toisen ongelman. Noin 5 sentin mittainen matka laudan päästä jäi pesemättä, kun terassipesuri stoppasi talon seinään. Kaistaleesta sai muutaman sentin pois, kun pesi poikittain, mutta se on paljon haastavampaa kuin lautojen suunnan mukaisesti peseminen, eikä siltikään saa pestyä aivan seinän myötäisesti.

Pesimme terassin toiseen kertaan vielä niin, että suihkutimme terassille ensin pesuaineen, annoimme sen vaikuttaa hetken, ja sitten vedimme koko terassin vielä terassipesurilla. Oli todella positiivinen yllätys, kuinka hyvin vuosien liat lähtivät laudoista irti. Terassi näyttää taas miltei uudelta! Jonkin verran harjat tekivät tuollaista ”haitua” lautojen pintoihin, mutta muuten jälki oli erinomaista. Kaikki aiemmin mainitut rasvatahrat sun muut eivät tietenkään lähteneet kokonaan, mutta haalistuivat huomattavasti.

Plussat:

 • helppokäyttöinen
 • kevyt
 • veden määrän säätely
 • vaihdettavat harjat
 • hyvä pesutulos
 • painava alapäästä

Miinukset:

 • rako harjasten välissä
 • ei säätöjä käyttömukavuuden parantamiseksi
 • pistokkeen suunnittelu
 • ei pese läheltä seinää
 • melko kovaääninen
 • peseminen hidasta
 • siirtely sivuttain hieman haastavaa

Hanki terassipesuri omaksi K-Raudasta 

Katso myös testitulos: Painepesuri Kärcher OC3 Plus Mob

tuotetesti-painepesuri-karcher-oc3-plus-mobil-k-rauta-kumisaappaiden-pesu-helposti

Katso tästä
K-Rauta-hero-banner

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin