K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Aggregaatin valinta: Katso vinkit ja valitse hyvä aggregaatti

Päivitetty 21.09.2022

Hyvä aggregaatti kannattaa hankkia, jos sähköjä ei ole tai sähkökatkot ovat yleisiä. Katso asiantuntijamme vastaukset yleisimpiin kysymyksiin, tutustu aggregaatteihin ja tee onnistunut aggregaatin valinta.

Mikä on aggregaatti?

Aggregaatti on yleensä polttomoottorilla varustettu laite, joka tuottaa sähköä generaattorin avulla. Aggregaatin tuottamaa sähköä voidaan käyttää erilaisten laitteiden tarpeisiin silloin kun muuta sähköä ei ole saatavilla esimerkiksi sähkökatkojen aikaan.

Minkälaisia aggregaatteja on olemassa?

Rautakaupoissa myytävät aggregaatit voidaan pääpiirteittäin jakaa kahteen ryhmään: Perinteiset aggregaatit ja invertterillä varustetut aggregaatit. Aggregaatti inverterillä tarjoaa tasaisempaa sähkönlaatua. Inverterillä varustettu aggregaatti sopii niin sanotusti herkempien laitteiden, kuten televisioiden ja tietokoneiden käyttöön.

aggregaatti-ja-aggregaatin-valinta-artikkeli-smoothie

Mihin kaikkeen aggregaatteja voidaan käyttää?

Aggregaattien käyttömahdollisuudet riippuvat aggregaattityypin lisäksi aggregaatin tehosta eli siitä, kuinka paljon kyseinen aggregaatti antaa virtaa. Yleensä aggregaateilla käytetään mm. työkaluja, kodinkoneita ja viihde-elektroniikkaa.

Keillä kaikilla olisi hyvä olla aggregaatti?

Aggregaatti on hyvä hankinta, jos sähköverkko on epävakaa. Sähkökatkojen aikana aggregaatilla voidaan turvata joitakin kriittisiä toimintoja, kuten jääkaapin ja pakastimen toimivuus. Suomessa on myös paljon sähköttömiä mökkejä, joissa aggregaatilla voidaan saada virtaa sähkötarpeen mukaan.

Miten onnistun sopivan aggregaatin valinnassa?

Tärkeintä aggregaatin valinnassa on valita riittävän kokoinen ja tehokas aggregaatti. Jos aggregaatilla on tarkoitus käyttää tehokkaita laitteita, pitää valita riittävän tehokas aggregaatti. Jos taas haussa on helposti siirrettävä tai jopa kannettava aggregaatti, sellaisiakin on saatavilla. Jos laitteella on tarkoitettu käytettävän esim. viihde-elektroniikkaa pitää valita laite jossa on mukana inverteri.

Katso asiantuntijamme suositukset sopivista aggregaateista

aggregaatti-ja-aggregaatin-valinta-artikkeli-kollaasi

Hyvä aggregaatti: FXA 950 i Max

FXA 950 i Max on hiljainen, kevyt ja helposti liikuteltava aggregaatti. Sen nelitahtimoottori tuottaa tasalaatuista sähköä invertteritekniikalla, eli voit liittää siihen herkimpiäkin sähkölaitteita, kuten tietokoneet ja televisiot. Bensiinikäyttöinen FXA 950 i -aggregaatti takaa sähkönsaannin esimerkiksi retkillä, sähköttömillä kesämökeillä ja sähkökatkojen aikana.

Parempi aggregaatti: FXA PD2500I

FXA PD2500I on tasaista virtaa antava, sisäänrakennetulla invertterillä varustettu bensiinikäyttöinen aggregaatti. Bensiinikäyttöinen FXA PD2500I -aggregaatti sopii lisävirranlähteeksi vaikka kesämökille, työmaalle tai sähkökatkojen ajaksi kotikäyttöön. FXA PD2500I -aggregaatissa on nelitahtinen 196 cc:n moottori. Invertteritekniikan ansiosta aggregaatti tuottaa tasalaatuista sähköä eikä suuria virtakuormia pääse syntymään.

Paras aggregaatti: Ironside IR 4000 HO S

Ironside IR 4000 HO S on vahva, tehokas ja laadukas ammattikäyttöön soveltuva aggregaatti. Ironside IR 4000 HO S -aggregaatti on hyödyllinen sähkövirran lähde esimerkiksi rakennus- ja remonttityömaille. Aggregaatin maksimiteho on 3,1 kW ja se on varustettu kahdella 230 V Schucko 16 A virtalähdöllä.

Hiljainen aggregaatti: Ironside IR 2000I S Invert

Ironside IR 2000I S Invert on hiljainen invertteritekniikalla varustettu aggregaatti, joka on parhaimmillaan silloin kun tarvitaan hiljaista käyntiääntä ja tasaista virtaa. Ironside IR 2000I S Invert -aggregaatti takaa sähkönsaannin esimerkiksi retkellä, kesämökillä, asuntovaunulla matkustaessa ja sähkökatkojen aikana. Jos hiljainen aggregaatti on haussa, valitse Ironside IR 2000I S

Paras aggregaatti mökille: Ironside IR 4000 HO S

Paras aggregaatti on myös paras aggregaatti mökille. Ironside IR 4000 HO S on vahva, tehokas ja laadukas ammattikäyttöön soveltuva aggregaatti.

Aggregaatin huolto: Pitääkö aggregaatteja huoltaa?

Aggregaatteja pitää ehdottomasti huoltaa. Ohjekirjassa on aina kätevä huoltotaulukko, josta voi tarkistaa mitkä huoltokohteet tehdään. Yleensä huoltotarpeen perusteena on joka aika tai käyttötunnit. Perushuoltokohteita joita voi tehdä itse ovat öljyn– ja tulpanvaihto sekä ilmanpuhdistiminen putsaus ja vaihto. Generaattoripuolen, eli se missä sähkö tehdään, huolto tulee aina jättää valtuutetun huollon hoidettavaksi.

Valitse sinulle sopivin aggregaatti 

K-Rauta-hero-banner

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin