FERREX RUOSTEENESTOMAALI 1L HARMAA

FERREX RUOSTEENESTOMAALI 1L HARMAA

TEKNOS

Himmeä ruosteenestomaali teräs- ja kevytmetallipinnoille ulkona ja sisällä. Myös sinkityille pinnoille. Voidaan päällemaalata. Harmaa.


34,95 € / kpl

34,95 € / l

Hinta verkkokaupassa

Toimitettavissa verkkokaupastaEi toimitettavissa verkkokaupasta

  • Tuotenumero: 500795468
  • EAN-koodi: 6414620006047

Ferrex-ruosteenestomaali sopii teräs- ja kevytmetallipintojen maalaamiseen sekä ulkona että sisällä. Ferrexin pigmentointi estää tehokkaasti ruosteen muodostumista maalikalvon alla. Himmeäkiiltoinen, liuotinohenteinen Ferrex tarttuu hyvin myös sinkittyyn (galvanoituun) pintaan. Säänkestävyytensä ansiosta Ferrex voidaan jättää ilman pintamaalausta, mutta halutessasi voit maalata pinnat myös sopivalla pintamaalilla. Pinta on kosketuskuiva kolmen tunnin ja päällemaalattavissa noin 16 tunnin kuluttua maalaamisesta. Maalin kuivuminen hidastuu kylmässä ja kosteassa. Ferrex-ruosteenestomaalia on saatavana valkoisena, harmaana, mustana ja punaisena. • himmeä (kiiltoryhmä 5) • riittoisuus: n. 10 m²/l • kuiva-ainepitoisuus: n. 43 tilavuusprosenttia • tiheys n. 1,25 g/ml • EU VOC -raja-arvo (kat A/i): 500 g/l 2010. Tuotteen VOC: maks. 500 g/l. PINNAN ESIKÄSITTELY Esikäsittelemällä maalattavan pinnan saat kestävän ja kauniin lopputuloksen, josta on iloa pitkäksi aikaa. Esikäsittely säästää aikaa ja vaivaa myöhemmin – siksi pohjatyö kannattaa tehdä huolellisesti. Teräspinnat Pese rasva ja öljy pinnasta liuottimella ja vesiliukoiset epäpuhtaudet vesihuuhtelulla. Poista irtoava aines ja ruoste kaapimalla ja teräsharjaamalla. Peltikatot ja muut maalaamattomat sinkkipinnat Uuden, kiiltävän sinkityn peltipinnan kannattaa antaa ilmastoitua eli hapettua ennen maalaamista, kunnes pinta on himmentynyt. Tähän kuluu tavallisissa sääoloissa 1–2 vuotta. Tämän jälkeen pinta pestään peltipesuaineella ennen maalaamista. Mikäli uusi, kiiltävä peltipinta halutaan maalata heti, peltipesuaineen lisäksi tulee käyttää suurpainehiekkapesua. Pienet, sivelemällä maalattavat pinnat voidaan puhdistaa pelkällä peltipesuaineella, kunhan harja on riittävän karkea ja hankaus tehokasta. Pyyhi rasva ja öljy pois pinnasta liuottimella ennen peltipesukäsittelyä Aikaisemmin maalatut pinnat Kaavi irtonainen maali tarkasti pois ja teräsharjaa paljaat pinnat. MAALAAMINEN Sekoita maali huolellisesti ennen käyttöä ja levitä se siveltimellä, maalausharjalla tai ruiskulla. Ferrex voidaan pintamaalata esimerkiksi peltikattomaalilla, lakkamaaleilla tai alkydipintamaalilla. Käsittelyolosuhteet Maalattavan pinnan tulee olla kuiva. Maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana tulee ilman, maalattavan pinnan ja maalin lämpötilan olla yli +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Maalaamista ei suositella maalattavan pinnan lämpötilan ollessa yli +50 °C. Muista myös: pintamaali, siveltimet, työvaatteet ja -käsineet sekä maalaustelineet.

Vaaralausekkeet

H226 Syttyvä neste ja höyry. H315 Ärsyttää ihoa. H336 Saattaa aiheuttaa uneliaisuutta ja huimausta. H412 Haitallista vesieliöille, pitkäaikaisia haittavaikutuksia. Faroangivelser: H226 Brandfarlig vätska och ånga. H315 Irriterar huden. H336 Kan göra att man blir dåsig eller omtöcknad. H412 Skadliga långtidseffekter för vattenlevande organismer.

Tuote

Paino
1.22 kg
Pakkauskoko (l)
1
Kiilto
Himmeä
Ohenne
Liuotin
Käyttö
Sisälle ja ulos
Riittoisuus/pintamaalaus (imevä pinta), m²/l
8
Riittoisuus/pintamaalaus (imemätön pinta), m²/l
9

Pakkaus

Paino
1.32 kg
Korkeus
13.5 cm
Pituus
11 cm
Leveys
11 cm