Zoomaa kuvaa sormilla kosketusnäytöllä

Teho Öljymaali 18l A valkoinen sävytettävissä

TIKKURILA
  • EAN-koodi: 6408070000373 | Tuotenumero: 500083853

Suomen suosituin öljymaali. perinteitä kunnioittavan talomaalarin valinta. Markkinoilla jo yli 80 vuotta. Helppokäyttöinen, kuivuu nopeasti. Vanhenee arvokkaasti. Värit: Tikkurilan puutalot-värikartta.

291 € / kpl

16,17 € / l

Tilaa sävytettynä

Tilaa tuote valmiiksi sävytettynä
Valittu sävy:Ei valintaa
Huomaathan että näytöllä esitettävät värit on saatu aikaan elektronisesti, eivätkä ne välttämättä vastaa lopullista sävyä.
Toimitus
Tilaa ja noudaAnna postinumero nähdäksesi lähimmät myymälät

  • EAN-koodi: 6408070000373
  • Tuotenumero: 500083853

Tikkurilan Teho on perinteinen öljymaali puupintojen ulkomaalaukseen. Se sopii käsittelemättömille, teollisesti pohjamaalatuille ja aikaisemmin öljymaalilla maalatuille pinnoille. Liuotinohenteisella Teholla voit maalata niin sahatut kuin höylätyt ulkoseinät, vuorilaudat, ikkunanpuitteet, kaiteet, aidat kuin lipputangotkin. Öljymaalilla maalattu puupinta vanhenee arvokkaasti, sillä sen kiilto himmenee vähitellen ajan myötä. Maalipinta on kuiva noin vuorokauden kuluttua maalaamisesta, ja päällemaalaus kannattaa tehdä muutaman päivän kuluttua. Paksu maalikalvo, ilman viileneminen ja kosteuspitoisuuden nousu hidastavat maalin kuivumista. Ohenteena käytetään alkydiohennetta, ja työvälineet voi pestä lakkabensiinillä. • väri: valkoinen, sävytettävissä vaaleisiin sävyihin • puolikiiltävä (kiiltoryhmä 3) • riittoisuus: sahalauta 6–8 m²/l, höylälauta 9–11 m²/l • kuiva-ainepitoisuus: n. 62 tilavuusprosenttia • tiheys 1,3 kg/l • EU VOC raja-arvo (kat A/d): 300 g/l 2010. Tuotteen VOC: maks. 300 g/l. PINNAN ESIKÄSITTELY Esikäsittely tekee lopputuloksesta kestävämmän ja kauniimman sekä pidentää huoltoväliä. Esikäsittelemällä maalattavan pinnan säästät aikaa ja vaivaa myöhemmin – siksi pohjatyö kannattaa tehdä huolellisesti. Maalaamaton puupinta Käsittele maalattava pinta mahdollisimman pian. Ainakin pohjustus ja pohjamaalaus kannattaa tehdä jo rakennuskesänä. Poista pinnasta irtoaines, lika ja home. Käytä tarvittaessa homepesuliuosta. Poista irtoava pihka oksankohdista. Suojaa ruostuvat metalliosat ruosteenestopohjamaalilla. Aikaisemmin maalattu puupinta Poista aikaisemmin öljymaalilla maalatuista puupinnoista irtoava maali ja nukkaantunut, harmaa pinta kaapimella. Harjaa pinta puhtaaksi teräsharjalla. Pese tarvittaessa likaantuneet ja homehtuneet pinnat homepesuaineella. Puupuhtaat pinnat voit käsitellä pohjusteella. Pohjamaalaa sopivalla pohjamaalilla. Pohjamaalaus vähentää puussa olevan pihkan ja muiden värjäävien uuteaineiden aiheuttamaa maalipinnan värjäytymistä. Pihkaa on etenkin oksankohdissa, ja siksi ne kannattaa käsitellä erityisen huolellisesti. MAALAAMINEN Suorita maalaustyö siten, että maalipintaa ehtii kuivahtaa ennen iltakasteen laskeumista. Kosteus aiheuttaa tuoreen maalipinnan himmenemistä. Varaa yhtenäistä pintaa varten riittävä määrä maalia samaan astiaan sävyerojen välttämiseksi. Sekoita maali hyvin ja levitä siveltimellä 1–2 kertaan. Käytä pintamaalaukseen ohentamatonta Tehoa. Käsittele päätypinnat erityisen huolellisesti. Maalipinta saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä noin neljässä viikossa, ja sitä ennen maalattua pintaa on käsiteltävä varoen. Käsittelyolosuhteet Maalattavan pinnan tulee olla kuiva. Maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana tulee ilman, pinnan ja maalin lämpötilan olla yli +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Muista myös: pohjamaali, pohjuste, homeenpoistoaine, siveltimet, työvaatteet ja -käsineet, hengityssuojaimet, suojamuovit ja maalaustelineet.

Tuote

Paino
22.32 kg
Riittoisuus (imevä pinta), m²/l
6
Perusmaali
A
Kiilto
Puolikiiltävä
Käyttö
Ulos
Ohenne
Liuotin
Riittoisuus (imemätön pinta), m²/l
11
Sävytys
Sävytettävissä
Pakkauskoko (l)
18

Pakkaus

Paino
23.772 kg
Nettosisältö
18 LTR
Korkeus
37 cm
Pituus
35 cm
Leveys
31 cm

Ympäristötiedot

Orgaaninen liuotinpohjainen maali
Kyllä
Lue lisää vastuullisuudesta

Vaaralausekkeet:

H226 Syttyvä neste ja höyry. H317 Voi aiheuttaa allergisen ihoreaktion. H412 Haitallista vesieliöille, pitkäaikaisia haittavaikutuksia. Faroangivelser: H226 Brandfarlig vätska och ånga. H317 Kan orsaka allergisk hudreaktion. H412 Skadliga långtidseffekter för vattenlevande organismer.