K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Tikkurilan Ässä-rakennusmaalisarja raskaan kulutuksen kohteisiin

Päivitetty 20.10.2023

Tilan vaatiessa maalilta kestävyyttä ja kovaa pesun- ja kulutuksenkestävyyttä, on varma valinta Ässä-rakennusmaalisarja. Se sopii sisäseinien ja -kattojen maalaukseen uudis- ja korjauskohteissa. Saatavissa K-Raudoista, tutustu tarkemmin!

Ässä-rakennusmaalisarja ammattilaisen vaativiin tarpeisiin ja erityisesti raskaan kulutuksen kohteisiin

Tikkurilan laadukkaan Ässä-sarjan maalit ovat vesiohenteisia akrylaattimaaleja. Ne sopivat erinomaisesti kohteisiin, joissa vaaditaan kovaa pesun- ja kulutuksenkestävyyttä, kuten julkisiin rakennuksiin, liiketiloihin ja porrashuoneisiin. Maalit on tarkoitettu sisäseinien ja -kattojen maalaukseen uudis- ja korjauskohteissa. Maaleissa on erinomaiset työstöominaisuudet ja täydellinen tartunta jo aiemmin maalatuille pinnoille.

– Kaiken sävyiset seinä- ja kattopinnat suurta rasituskestävyyttä vaativissa kohteissa, kuten liiketiloissa ja porrashuoneissa, pystytään nyt toteuttamaan kokonaan Ässä-sarjalla tuoteperhettä vaihtamatta, Tikkurilan Technical Development Manager Sakari Leimi kertoo.

Ässä-maalien sävytys myös kirkkaisiin ja tummiin väreihin

Ässä-rakennusmaaleista on saatavilla sekä A- että C-pohja, mikä mahdollistaa laajat sävytysmahdollisuudet ja myös tummien sekä kirkkaiden värien käytön kohteissa. Ässä-pintamaalit ovat sävytettävissä kaikkiin Tikkurilan peittäviin väreihin, esim. Symphony-värikartan mukaan. Työstöominaisuudet on suunniteltu ammattilaiselle, niitä on helppo työstää, lopputulos on tasainen ja saumaton. Maalin peittokyky on hyvä.

tikkurilan-assa-rakennusmaalisarja-uudistui-keitainen-seina

Kirkkaat maalisävyt tuovat tilaan valoa ja iloa. Ässä-sarjan värivalikoima on lähes rajaton.

tikkurilan-assa-rakennusmaalisarja-uudistui-varikkaat-savyt

Ässä-sarja sopii hyvin kohteisiin, jossa on runsaasti mekaanista rasitusta. Maalisarja käy erinomaisesti kauppakeskuksiin, sairaaloihin, kouluihin, sisäliikuntatiloihin ja rappukäytäviin.

Pienemmät 9 litran pakkauskoot käytännölliset

tikkurilan-assa-rakennusmaalisarja-uudistui-pakkaukset-u

Työergonomia paranee ja maalin hävikki vähenee, kun valittavissa on myös 9 litran pakkauskoko 18 litran rinnalla. 9 litran pakkauskokoa on saatavissa Ässä 3, 7 ja 20 -pintamaaleissa.

Ässä-tuotteet ovat vähäpäästöisiä ja kestäviä

Ässä-sarjan tuotteet ovat erinomainen valinta, kun halutaan rakennusten ympäristöluokituksiin sopivat ratkaisut. Ässä-rakennusmaalit soveltuvat Suomessa yleisimpien ympäristöluokitusten mukaisiin rakennushankkeisiin, joissa kiinteistölle haetaan esimerkiksi LEED tai BREEAM -sertifiointia.

– Kaikki Ässä-sarjan tuotteet täyttävät sekä emissio- että VOC-pitoisuusvaatimukset eri sertifiointijärjestelmissä. Usein tilaaja, suunnittelija tai urakoitsija ei tiedä, mitkä tuotteet sopivat hankkeeseen. Tuomalla tuoteselosteeseen tiedon soveltuvuudesta helpotamme asiakkaidemme tiedon saantia, Sakari Leimi Tikkurilalta kertoo.

Ässä-pintamaalit on lisäksi EU:n laivavarustedirektiivin (Marine Equipment Directive) mukaisesti MED-hyväksytty. Niitä voidaan käyttää myös risteilyalusten sisutusmateriaaleissa.

Tikkurila Ässä 1 katto- ja pohjamaali – optimoitu ruisku- ja telamaalaukseen

tikkurilan-assa-rakennusmaalisarja-uudistui-assa-1-pohjamaali

 • Täyshimmeä, heijastamaton
 • Optimoitu ruisku- ja telamaalaukseen
 • Soveltuu myös sinkitylle pinnalle
 • Vesiohenteinen maali
 • VOC <10g/l
 • Maalaustuoteryhmä 212 ja 311, RL01…04
 • Pakkauskoko 18 L AP-perusmaali

Tikkurila Ässä 3, 7 ja 20 pintamaalit – lähes rajaton värivalikoima

tikkurilan-assa-rakennusmaalisarja-uudistui-assa-3-7-ja-20-pintamaalit

 • Raskaan kulutuksen kohteisiin, kuten julkisiin rakennuksiin, liiketiloihin ja porrashuoneisiin
 • Ensiluokkaiset työstöominaisuudet (telaus/ruiskutus)
 • VOC <10g/l
 • Vesiohenteinen maali
 • Saatavilla lähes rajaton värivalikoima!
 • Maalaustuoteryhmä 314, RL04
 • Pakkauskoot 9 L A- ja C-perusmaali, 18 L A-perusmaali
 • Saatavilla valmissävy G497 18 L
 • MED-hyväksytty

Ässä-sarjan tuotteilla on lisäksi M1-rakennusmateriaalin päästöluokka ja Joutsenmerkki. Katso lisätietoja ja työohjeet tuoteselosteesta.

Tikkurilan Maalausneuvonta palvelee ammattilaisia arkisin klo 8-19, puh. 020 191 2003

Ässä-sarjan maaleja voit tilata kaikista K-Raudoista

Tuotteet saat parhaimmillaan toimitettuna seuraavaksi päiväksi. Sovi myymälän kanssa haluatko noutaa ne kaupasta vai toimitettuna suoraan työmaalle.

Osta Ässä-sarjan tuotteet K-Raudasta: