K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Kaasugrillistä hiiligrilli

Jos olet sekä hiiligrillin puolestapuhuja että kaasugrillin kannattaja, et välttämättä tarvitse kahta grilliä hyödyntääksesi molempien tekniikoiden parhaat puolet.

Innovaativisia ratkaisuja: vain Napoleon kaasugrillistä voit tehdä hiiligrillin kätevästi hiilikaukalon avulla. Et välttämättä tarvitse kahta grilliä hyödyntääksesi molempien tekniikoiden parhaat puolet. Napoleon-kaasugrilleissä on kaikissa malleissa, lukuun ottamatta Marine- ja TravelQ-matkagrillejä, mahdollisuus hiiligrillaukseen myös kaasugrillissä, lisävarusteena myytävän ainutlaatuisen hiilikaukalon avulla.

Näin käytät hiilikaukaloa:

  • Aseta hiilikaukalo kaasugrilliin mallista riippuen joko lämmönjakolevyjen tai suoraan kaasupolttimoiden päälle.
  • Hiilikaukalon keskelle tehdään keko hiilistä ja käytetään grillin kaasupoltinta sytyttämään hiilet ilman sytytysnesteitä tai erillisiä sytykkeitä.
  • Hiilien sytyttyä sammutetaan kaasupoltin ja odotetaan sopivan hiilloksen kehittymistä, jonka jälkeen hiilet voidaan levittää pitkävartisella työkalulla tasaisesti kaukalon alueelle.
  • Aseta paistopinnat paikoilleen ja pääset grillaamaan oikeaoppisesti kaasugrillissäsi hiilillä.

Grillauksen pitkittyessä voit lisätä hiiliä tarpeen mukaan ruoanlaiton lomassa.

Muista myös savustuslokero!

Hiilikaukalossa on myös savustuslastulokero, johon lisäämällä eri puulajeista valmistettuja savulastuja saat monenlaisia uusia aromeita lisättyä valmistettavaan ruokaan. Savuaromin lisäämien ruokaan avaa makuaistimuksille aivan erilaisia vivahteita kuin perinteiset valmistusmenetelmät. Kostutetut lastut asetetaan kaukalon savulastulokeroon, josta lastut kytiessään muodostavat pitkään runsasta savua grillin sisään.

Grillit ja savustimet