K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Pizzakivi – Näin grillaat rapean ja herkullisen pizzan pizzakivellä

Pizzakiven käyttö on helppoa. Pizzakiven avulla valmistat herkullisen pizzan grillin lämmössä. Kokeile pizzakiveä ja haasta perinteinen uunipizza.

Onnistuneen pohjan saat, kun käytössäsi on tarvittavien ainesosien ja tulikuuman grillin lisäksi laadukas pizzakivi. Tulikuumalla kivellä paistettu grillipizza on herkullisen rapea – kuin italialaisessa ravintolassa. Ennen kuin laitat pizzakivesi kuumenemaan, lue vinkit ja onnistut varmasti!

pizzakivi-ohjeet-pizzakiven-kayttoon-pizzat-grillissa-k-rauta

Kuvassa Weberin suorakulmainen pizzakivi sekä pyöreä malli.

Vinkit pizzakiven käyttöön:

Pizzakiven käyttö on todella helppoa. Seuraa vaan alla olevia ohjeita, ja valmistat herkullisia pizzoja yllättävän helposti.

1. Aseta pizzakivi grillin ritilälle ja sytytä grilliin tuli.

2. Anna grillin kuumeta noin 10 minuuttia, kunnes lämpötila on n. 300 astetta. Grillipizzan ohuen ja rapean pohjan salaisuus piilee nimenomaan grillin kuumuudessa.

3. Nosta pizza pizzakiven päälle pizzalapion avulla. Voit käyttää apuna leivinlapiota tai leivinpaperia – muista myös patakintaat. Älä kuitenkaan jätä leivinpaperia pizzan ja pizzakiven väliin!

4. Paista pizzaa, kunnes reunat ovat rapeat ja juusto sulanut kunnolla.

5. Kun pizza on paistunut, nosta se leivinlapion avulla pizzakiveltä. Muistithan patakintaat?

6. Anna kiven jäähtyä grillissä ja nosta se sitten varovasti pannunaluselle tai pyyhkeelle.

7. Puhdista pizzakivi vedellä käyttäen hyväksesi märkää liinaa tai puhdistussientä. Älä käytä puhdistukseen pesuaineita, äläkä laita kiveä astianpesukoneeseen.

Kokeile myös: Pizzakivellä voit paistaa piirakoita tai rieskoja kesäpöytään!

Pizzauunin maailmanvalloitus

pizzakiven-kaytto-k-rauta-ooni

Kristian Tapaninahon Ooni teki supercellit: pizzauunia myydään yli 90 maassa. Ulkomaalaiset lausuivat Uunin aina "Jyni". Siksi Uunina tunnetun pizzauunimerkin nimeksi vaihdettiin Ooni. Nimen vaihtaminen on ollut perusteltua, sillä vuonna 2012 perustettu Ooni myy pizzauunejaan nyt yli 90 maassa. Ooni toimii Skotlannissa ja on Ison-Britannian seitsemänneksi nopeiten kasvava yritys. Työntekijöitä yrityksessä on yli 50.

Miten pyhäjärveläisen Kristian Tapaninahon keksinnöstä tuli maailman valloittanut ilmiö?

— Idea lähti omasta tarpeesta. Kokkailin pizzaa parikin kertaa viikossa ja kaipasin sähköuunia parempaa laitetta. Samalla löysin markkinaraon, sillä edullisia ja jokaiselle sopivia pizzauuneja ei ole ollut, Tapaninaho kertoo.

Oonin kehittelyn mahdollisti joukkorahoituskampanja, ja samalla projektista tuli kansainvälinen. Ensimmäisistä Ooneista 40 prosenttia lähetettiin Yhdysvaltoihin.

Oonit lämpenevät mallista riippuen puilla, hiilillä, pelleteillä tai kaasulla. Kaikki mallit ovat liikuteltavia, joten uunin voi kantaa pihasta toiseen, puistoon tai vaikka rannalle. Pizzauuni painaa kymmenisen kiloa, isoin pro-malli 22 kiloa.

Ooni on suunniteltu nimenomaan pizzan paistamiseen. Sen pohjan peittää kauttaaltaan valettu pizzakivi, ja lämpötila nousee 15 minuutissa jopa 500 asteeseen. Näin kuumassa pizzan paistoaika on vain 60 sekuntia. Pohjasta tulee täydellisen rapea, mutta tomaattikastike ja täytteet eivät kuivu. Nämä ominaisuudet ovat napolaistyylisen pizzan tärkeimmät kriteerit.

Jos kaipaa pizzalle vaihtoehtoa, on Oonille käyttöä myös silloin.

— Pihvi onnistuu loistavasti, ja vegaanivaimoni paistaa kasviksetkin Oonissa.

Osta pizzakivi omaksi!

Houkuttaako pizzauunin teko ulos? Katso rakennusohjeet.

Osta oma pizzauuni: Tutustu valikoimaan

Tutustu pizzatarvikkeisiin ja hanki kaikki tarvikkeet K-Raudasta

Tutustu kuumimpiin grillaustrendeihin!

Katso vastaukset grillin hankinnan tärkeimpiin kysymyksiin.

Kokeile pizzakivellä tätä herkullista reseptiä: Vihreä grillipizza

Kokeile pizzakivellä tätä herkullista reseptiä: Vihreä grillipizza

Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-kuva-k-rauta-artikkeli

Jos haluat saada parhaat tarjoukset sekä ideat ja ohjeet suoraan sähköpostiin, käy tilaamassa K-Raudan uutiskirje.

Tilaa uutiskirje