Pizzakiven käyttö - grillaa rapea pizza

Pizzakiven käyttö - grillaa rapea pizza

Kesällä perinteisen uunipizzan haastajaksi nousee grillin lämmössä paistettava trendikäs grillipizza!

Onnistuneen pohjan saat, kun käytössäsi on tarvittavien ainesosien ja tulikuuman grillin lisäksi laadukas pizzakivi. Tulikuumalla kivellä paistettu grillipizza on herkullisen rapea – kuin italialaisessa ravintolassa. Ennen kuin laitat pizzakivesi kuumenemaan, lue vinkkimme ja onnistut varmasti!

Vinkit pizzakiven käyttöön:

  1. Aseta pizzakivi grillin ritilälle ja sytytä grilliin tuli.
  2. Anna grillin kuumeta noin 10 minuuttia, kunnes lämpötila on n. 300 astetta. Grillipizzan ohuenrapean pohjan salaisuus piilee nimenomaan grillin kuumuudessa.
  3. Nosta pizza pizzakiven päälle. Voit käyttää apuna leivinlapiota tai leivinpaperia – muista myös patakintaat. Älä kuitenkaan jätä leivinpaperia pizzan ja pizzakiven väliin!
  4. Paista pizzaa, kunnes reunat ovat rapeat ja juusto sulanut kunnolla.
  5. Kun pizza on paistunut, nosta se leivinlapion avulla pizzakiveltä. Muistithan patakintaat?
  6. Anna kiven jäähtyä grillissä ja nosta se sitten varovasti pannunaluselle tai pyyhkeelle.
  7. Puhdista pizzakivi vedellä käyttäen hyväksesi märkää liinaa tai puhdistussientä. Älä käytä puhdistukseen pesuaineita, äläkä laita kiveä astianpesukoneeseen.

Kokeile myös: Pizzakivellä voit paistaa piirakoita tai rieskoja kesäpöytään!

 

Grillipizza saa veden kielelle – katso lisää ja tutustu herkkuresepteihin sivulla K-ruoka.fi >>

Mitä tänään syötäisiin? Katso video mansikkaisesta juustopizzasta >>