K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Keittiöremontilla kaunis ja kestävä keittiö

Broumandien viisihenkinen perhe halusi helppohoitoisen, turvallisen ja kestävän keittiön, jossa koko perheen on mukavaa kokkailla – ja jossa kauneudesta ei tingitä.

Helsinkiläisten Pia ja Thomas Broumandin kotona riittää hulinaa. Perheeseen kuuluu 12-vuotias Ines, 10-vuotias Alvar, 9-vuotias Ina, kingcharlesinspanieli Paavo sekä pihakanalassa asustavat lemmikkikanat.

Nyt voi huokaista, sillä takana on kahden kuukauden remontti, jossa 20 vuotta vanha omakotitalo talo sai uudet sisäpinnat ja keittiö täysin uuden ilmeen.

kaunis-ja-kestava-keittio-k-rauta-tytot-keittiossa

Uusi keittiö kuuluu myös lapsille

– Keittiö kuuluu meille kaikille, ja sillä ajatuksella se on myös suunniteltu, Pia sanoo.

Vaikka Pia kantaa arjen ruokavastuun, myös lapset viettävät paljon aikaa keittiössä.

– Lämmitän koulun jälkeen äidin tekemää ruokaa tai teen voileipiä ennen kuin lähden treeneihin, kertoo Alvar, joka harrastaa telinevoimistelua neljä viisi kertaa viikossa.

– Minä tykkään kokkailla kavereiden kanssa tai leipoa suklaakeksejä, trampoliinivoimistelua harrastava Ines sanoo.

Innokkain kokki on kuitenkin Ina, joka raahaa kotiin painavia keittokirjoja ja on ilmoittanut tähtäävänsä isona kokiksi jäänmurtajalle.

– Raparperipiirakkaa, ja erilaisia piirakoita! Ina tuumaa iloisesti kysymykseen, mitä hän tykkää tehdä keittiössä.

kaunis-ja-kestava-keittio-k-rauta-koko-perhe-keittiossa

Uudessa Cello-keittiössä viihtyy koko perhe.

Perheen keittiö onkin suunniteltu mahdollisimman turvalliseksi ja helppohoitoiseksi, jotta sen käyttöä ei tarvitse varoa. Ei edes silloin, kun terassilta alkaa kuulua pötpötystä ja lasten lemmikkikanat tepastelevat keittiöön.

Vanha keittiö oli epäkäytännöllinen

20 vuotta vanha keittiö oli epäkäytännöllinen: liesi oli nurkassa, tiskikone epäergonomisesti lattianrajassa ja jääkaapit ja pakastimet paraatipaikalla niin, että ne näkyivät rumasti olohuoneeseen.

kaunis-ja-kestava-keittio-k-rauta-vanha-ja-uusi-keittio

Vanha ja uusi keittiö ovat kuin yö ja päivä.

– Tämä oli ensimmäinen kerta, kun teimme remontin itsellemme emmekä myyntiä ajatellen.

Tarkoituksemme on asua täällä pidempään, joten valitsimme itselle mieluista, kestävää, käytännöllistä ja kaunista, Pia kertoo.

Uuden keittiön suunnittelussa oli apuna sisustussuunnittelija

Thomasilla ja Pialla on sama maku, mutta apua kokonaisuuden suunnitteluun he pyysivät sisustussuunnittelija Seija Strandilta.

– Tyylin lähtökohdaksi olin tehnyt moodboardin. Keittiökuvissa oli muun muassa kokokorkeita kaapistoja, korkeita jalkalistoja, avohyllyjä sekä kaasuliesi.

Pia haaveili myös marokkohenkisestä lattialaatasta, mutta Seija ehdotti, että keittiö ja olohuone remontoitaisiin yhtenäiseksi tilaksi, jotta ruokapöydälle saataisiin lisää tilaa. Lattiaan valittiin vinyylilankku, joka on paitsi kestävä keittiöön, myös kaunis olohuoneeseen.

Seija vinkkasi myös, että koska jääkaappi näkyy hyvin olohuoneen puolelle, se kannattaa integroida. Saarekekin oli suunnitelmissa, mutta se olisi vaatinut kantavien rakenteiden purkamista, joten siitä luovuttiin.

Vesipiste ja kodinkoneet pysyivät vanhoilla paikoillaan, koska putkien ja sähköjen muutteleminen olisi tullut kalliiksi.

kaunis-ja-kestava-keittio-k-rauta-lahikuva-uusi-keittio

K-Raudan keittiösuunnittelija piirsi toteutuksen – Cello-keittiössä kohtasivat hinta ja laatu

Kun Seija oli suunnitellut keittiön, K-Rauta 75:n keittiösuunnittelija Noora Pirinen piirsi toteutuksen. Pia vertaili muitakin keittiövalmistajia, mutta Cello-keittiössä kohtasivat hinta ja laatu. Koska Pialla ja Thomasilla on molemmilla kiireinen työ, oli viisainta ostaa remontin toteutus ammattilaisilta avaimet käteen -periaatteella. K-Raudan kautta löytyi remontin tekijät, sähkö- ja putkimies.

Varaa ilmainen palveluaika keittiösuunnitteluun!

Uusi keittiö rakentui nopeasti ja ilman yllätyksiä

Remontti alkoi vanhan täyspuisen keittiön purkamisella toukokuun lopussa. Pia laittoi keittiön nettikirpparille myyntiin, ja se haettiin Viipuriin uusiokäyttöön. Sen jälkeen päästiin tekemään pohjatöitä. Keittiön asennus kesti kaksi viikkoa ja uusi keittiö valmistui kesäkuun viimeisellä viikolla.

– Remontti meni vailla minkäänlaisia yllätyksiä, Thomas sanoo itsekin ihmetellen.

Uudessa keittiössä ei kauneudesta tingitä

kaunis-ja-kestava-keittio-k-rauta--uusi-keittio-kokonaan

Uusi keittiö syntyi K-Raudan asiantuntijoiden avulla nopeasti ja ilman ongelmia.

Pia linjasi keittiöprojektin alussa, ettei uuden keittiön kauneudesta tingitä. Uusi keittiö on värimaailmaltaan vaalea. Keittiökaapistot ovat Cello-keittiöiden valkoista Purola-mallistoa. Yläkaappeja otettiin harkiten, yksi esimerkiksi tiskialtaan yläpuolelle, sillä siellä kuivatellaan lasten juomapullot. Alta valaistuilla avohyllyillä Pian kauniit sisustustavarat pääsevät esiin.

Modernia ilmettä keittiöön tuo välitilan ja koko keittiön seinien tiililadonta valkoisella Cottage-laatalla, joka on myös saumattu valkoisella. Taso on tummanharmaata Kasperi-nanolaminaattia, josta naarmut voi korjata silitysraudalla.

– Kaasuliesi vaihtui matkan varrella induktiolieteen, jotta minun ei tarvitse jännittää töissä, miten lieden käyttö lapsilta sujuu, Pia kertoo.

Myös toiveet jätteenlajitteluvaunusta, energiatehokkaista kodinkoneista, tiskikoneesta työskentelykorkeudella sekä näppäristä vetolaatikoista täyttyivät.

Ledvalaistus on suunniteltu niin, että työtasojen ääressä on hyvä kokata ja lasten on mukava tehdä läksyjä ruokapöydän ääressä.

– Keittiö on nyt valkoinen, selkeä ja avara, tykkäämme tosi paljon, Thomas ja Pia sanovat.

Lue lisää vinkkejä keittiöremonttiin

Vaikka lapsilla on omat harrastuksensa jopa viisi kertaa viikossa, perhe kokoontuu joka päivä syömään yhdessä, viimeistään iltapalalle. Kun lapset on saatu nukkumaan, Pia alkaa kokata seuraavan päivän ruokaa valmiiksi. Jos Thomas tai joku lapsista sattuisi heräämään yöllä, hän saattaisi haistaa uunissa muhivan karjalanpaistin.

Kolme parasta asiaa uudessa keittiössä

1. KAUNEUS JA KOTOISUUS: Aurinko leikkii vaaleilla pinnoilla ja ikkunoista voi katsella ikivihreitä kuusia. Kun ruoka on valmis, voi huikata ikkunasta lapset syömään.

2. TILA: Nyt on tilaa tavaroille, jätteiden lajittelulle ja työskentelylle useammankin kokin voimin.

3. ERGONOMIA: Enää ei tarvitse kyyristellä pesukoneen luona, ahtautua jääkaapille tai haeskella laskutilaa.

Tutustu upeisiin Cello-keittiöihin!

Kysy mitä vain remontoinnista, remonttineuvontamme auttaa.