K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Keittiöremontilla tilaa ja valoa

Paula Aalto haaveili modernista keittiöstä vuosia. Kun hän tapasi K-Raudan keittiösuunnittelijan, toiveet toteutuivat yli odotusten ja vieläpä rivakalla aikataululla. Tutustu keittiöremonttiin ja suunnittele unelmiesi keittiö.

”Nyt on keittiö tilattu”, huikkasi espoolainen Paula Aalto marraskuussa miehelleen Timolle, joka saapui kotiin työreissulta Tukholmasta.

”Ai no minkälaisen tilasit?”

Ihan keittiön valmistumiseen asti Timon ei tarvinnut tietoa odotella, vaan hän sai hahmotella uutta keittiötä mallipaloista K-Raudassa, josta Paula oli Cello-keittiön tilannut.

keittioremontilla-tilaa-ja-valoa-k-rauta-ak1

Aaltojen uusi keittiö on tilava ja valoisa Cello-keittiö.

Uusi keittiö oli pitkän ajan haave

Paula oli haaveillut uudesta keittiöstä jo pitkään. Perhe, johon kuuluu myös 13-vuotias Eetu ja jo muualla asuva tytär Tiia, laittaa ahkerasti ruokaa. Viikonloppuisin uunissa muhivat pataruoat etenkin Timon metsästämästä peurasta tai hirvestä.

keittioremontilla-tilaa-ja-valoa-k-rauta-ak2

Uusi keittiö on suunniteltu perheelle, joka valmistaa paljon ruokaa yhdessä.

Kuluneet pinnat, lattialiesi ja säilytystilat – Keittiöremontti ratkaisee ongelmakohtia

Heidän nelikerroksisen paritalonsa keittiö oli 1990-luvulta, ja pinnat olivat käytössä kuluneet. U:n mallisessa keittiössä perinteinen lattialiesi oli sijoitettu hankalasti kulmaan ja muutenkin nurkkien säilytystilat olivat huonosti hyödynnettävissä. Kun tuttu teki keittiöremontin ja iloitsi uudesta keittiöstään, tuumasi Paula, että olisihan se kiva nauttia toimivasta keittiöstä itsekin.

Paljonko keittiöremontti maksaa? Lue vinkit budjetin määrittämiseen!

keittioremontilla-tilaa-ja-valoa-k-rauta-ak3

Vanha keittiö oli peräisin 1990-luvulta. Kuluneet pinnat sekä säilytysratkaisut olivat asioita, joihin tahdottiin muutosta.

Keittiöfirmojen kilpailutus ei tuottanut tulosta: Paula valitsi K-Raudan Keittiösuunnittelijan takia

Paula kilpailutti syksyn aikana muutaman keittiöfirman, mutta ei ollut tyytyväinen saamaansa palveluun. Sitten hän sai vinkin hyvästä keittiösuunnittelijasta, jolle lähetti kuvan vanhasta keittiöstä ja listasi toiveensa uudelle. Kun Paula tapasi ensimmäisen kerran K-Rauta 75:ssa keittiösuunnittelija Noora Pirisen, tämä esitteli hänelle saman tien valmiin piirroksen modernista ja nykyaikaisesta keittiöstä, jossa oli huomioitu kaikki Paulan toiveet.

”Mukana oli näyttävä vitriinikaappi, kuiva-aineet säilövä iso apteekkarinkaappi ja nurkat säilytystilaksi hyödyntävät Corner Stone -mekanismit kaapistoissa. Hioimme yhdessä enää pieniä yksityiskohtia, kuten ovien kätisyyttä ja laatikostojen paikkoja”, Paula kertoo.

”Keittiöremontti on niin kallis, että ammattitaitoisen suunnittelijan tärkeys korostuu. Vaikka itselläni on paljon ideoita, en välttämättä osaa kuvitella, miten ne toimivat käytännössä. Noora kuunteli ja kertoi suoraan, toimivatko ideat vai eivät.”

Lue myös: aamiaiskaapilla aamupalatarvikkeet järjestykseen

Näin keittiöremontti eteni K-Raudan asiantuntijan avulla

Keittiösuunnittelija Noora Pirinen aikataulutti keittiöremontin jämptisti ja ilmoitti Paulalle tarkat päivämäärät, jolloin jonkun pitäisi olla kotona avaamassa ovet työmiehille.

”Vaikka Timo on käsistään kätevä, hän matkustaa työnsä puolesta niin paljon, että toimitusaika remonteissa on kolme vuotta”, Paula nauraa.

Vielä kun arkeen on soviteltava Eetun jääkiekkotreenit ja Paulan vaativa työ, he päättivät tilata keittiön asennettuna.

”Vanhan keittiön halusimme kuitenkin itse purkaa, koska se oli vielä melko hyväkuntoinen. Myimme sen netissä ja se haettiin kiertoon Tampereelle.”

Pariskunta hoiti itse myös tarvittavat pohjatyöt. Vanha lattia päätettiin säilyttää, ja Paula uudisti sen ilmeen puhdistamalla tummuneet saumaukset.

Keittiön toimitusaika oli kolme viikkoa. Keittiön saavuttua kaksi asentajaa kasasi kaapistot alusta asti paikan päällä ja kokosi sen paikoilleen kahdessa päivässä. Paula kehuu asentajaporukan ammattitaitoa ja palveluasennetta. Asennuksen jälkeen tehtiin tarkat mittaukset kivitasoa varten.

Kaiken kaikkiaan projekti kesti tilauksesta valmiiksi keittiöksi kaksi kuukautta. Aikataulusta olisi saanut nipistettyä vielä kaksi viikkoa, jos kivitasoa ei olisi alun perin mitoitettu liian ohuena ja joulun pyhät eivät olisi sattuneet samaan ajankohtaan.

Sähkömiehen perhe tilasi muualta, kaikki muu hoitui K-Raudan keittiösuunnittelijan kautta.

Varaa aika keittiösuunnittelijalle

Pieni keittiö, paljon säilytystilaa

Keittiöremontin jälkeen uusi keittiö kylpee valossa. Perheen yksivuotias yorkshirenterrieri Yakke pyörii keittiössä makupalan toivossa. Noin kolme metriä korkeaan tilaan mahtui tavallista korkeammat, lähes metriset yläkaapit, jotka syövät hyvin tavaraa. Koska keittiö on lattia-pinta-alaltaan pieni, Paula halusi valkoiset kaapinovet luomaan tilan tuntua.

keittioremontilla-tilaa-ja-valoa-k-rauta-ak4

Ennen ja jälkeen -kuva korostaa uuden keittiön kaunista lopputulosta.

”Keittiössä on kaksi isoa lattiasta kattoon olevaa ikkunaa, ja tila tulvii valoa aamuisin. Valitsin ovet mattana, ei kiiltävänä, sillä muuten aamukahvin keittoon olisi saanut tulla aurinkolasit päässä”, Paula nauraa.

Materiaalivalinnoissa Paula suosi helppohoitoisuutta ja kestävyyttä. Työtasona on hänen pitkään haaveilemansa kivitaso. Tummana se luo kivasti kontrastia vaaleudelle.

”Nyt ei tarvitse myöskään etsiskellä pannunalusia, vaan voin huoletta laskea uunipellin minne vain.”

Kaapistoihin Paula valitsi Masala-ovet, joissa on PET-muovista tehty pintakalvo.

”Kun perheessä on monta kokkia, oli tärkeää löytää ovet, jotka on helppo puhdistaa eikä niissä näy sormenjäljet.”

Välitilaan asennettiin alumiinikomposiittilevy suoraan vanhojen laattojen päälle. Levy on täysin saumaton ja helppo pitää puhtaana.

Pieni keittiö kaipaa nykyaikaista toiminnallisuutta

Pienessä keittiössä toiminnallisuutta täytyy miettiä tavallistakin tarkemmin, ja sen täytyy vastata perheen tarpeita. Aaltojen keittiössä toiminnot on kultaisen säännön mukaan jaettu kolmion kärkien mukaan. Yhdessä on pesuallas, toisessa induktioliesi ja kolmannessa jääkaappi.

keittioremontilla-tilaa-ja-valoa-k-rauta-ak5

”Iso tiskiallas on kätevä, sillä siinä pystyy pesemään niin uunipellit kuin yrttikasvattamonkin.”

Astianpesukone nostettiin reilusti irti lattiasta paremmalle työskentelykorkeudelle. Jätevaunussa on neljä lokeroa, joten sinne saa lajiteltua sekajätteen lisäksi myös kompostin, pahvit ja metallin. Erillistä tiskikaappia ei ole, on vain valutustaso altaan yläpuolella olevassa kaapissa.

Vanhan jättimäisen liesituulettimen tilalla on lasinen, yksinkertainen valaistu liesituuletin, joka toimii aktiivihiilisuodattimella.

”Nooran vinkistä valitsimme yläkaapistojen alareunaan työvaloksi värisävyä vaihtavat led-nauhat sekä himmennettävät valot vitriinikaappiin.”

Kaappien päälle tulivat myös epäsuoraa valoa antavat led-nauhat. Paulaa ilahduttavat myös myös siistit työtasot.

– Kaikille kodinkoneille on mietitty säilytystila valmiiksi. Mehulingon voi ottaa esiin kesällä kun sitä tarvitsee ja laittaa piiloon syksyn tullen. Myös Eetu osaa ottaa kaapista leivänpaahtimen nyt, kun se on aina omalla paikallaan. Vaikkakaan ei aina välttämättä osaa laittaa sitä paikalleen, Paula virnistää.

Uuden keittiön kolme elementtiä, joita kannattaa lainata

Vaikka keittiöremontin yhteydessä miltei kaikki vanhan keittiön elementit korvattiinkin uusilla, löytyy uudesta keittiöstä kolme elementtiä, jotka ovat loistavia valintoja jokaiseen keittiöön.

keittioremontilla-tilaa-ja-valoa-k-rauta-ak6

1. Huoletonta tyyliä. Cello-keittiön laminaattitaso on huoleton ja helppo pitää puhtaana. Tässä keittiössä käytetään harmaata marmoria. 2. Hillitysti kuvioitu. Cello-keittiön välitilalaminaattia on saatavissa useissa väreissä. Aaltojen uudessa keittiössä päädyttiin valkoiseen betoniin. 3. Tukeva ote. Näyttävistä vetimistä saa hyvin otteen. Cello-keittiön vedin on loistava valinta keittiöön.

Tutustu myös Helsingin Vallilassa sijaitsevan asunnon pikkuruiseen kuuden neliön kokoisen keittiön täydelliseen keittiöremonttiin.

Varaa aika ja aloita oman keittiön suunnittelu