K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Kylpyhuoneremontti itse vai ammattilaisen kanssa?

Kylpyhuoneen purkutyöt voit tehdä itsekin, mutta jätä suunnittelu ja uuden rakentaminen ammattilaiselle. Katso asiantuntijamme vinkit kylpyhuoneremonttiin.

Kylpyhuoneremontti itse vai ammattilaisen kanssa: Huomioi kylpyhuoneremontissa erityisesti nämä asiat

 • Hanki osaavat ammattilaiset tekemään kylpyhuoneen rakenteet ja pinnat sekä putki- ja sähkötyöt. Urakoitsijoita voit kysellä K-Raudan kautta.
 • Varmista, että vedeneristystyön tekijällä on märkätila-asentajan sertifiointi.
 • Pyydä urakoitsijalta vedeneristystyöstä todistus, josta ilmenee asennustyön tekijä ja käytetty vedeneristysjärjestelmä.
 • Ennen vedeneristystä seinien on oltava suorat ja lattian kaatojen riittävät. (Lattian kaltevuuden tulee olla vähintään 1:100 eli 1 cm metriä kohden, lattiakaivon läheisyydessä 1:50.)
 • Remontissa tulee käyttää samaan vedeneristysjärjestelmään kuuluvia tuotteita (vedeneristystuotteita, tasoitteita ja laasteja), ja asennustyö on tehtävä tarkasti valmistajan ohjeiden mukaan. Näin varmistetaan järjestelmän oikea toiminta ja takuun säilyminen.
 • Suunnittele laattajaot huolella, jotta lopputulos on tyylikäs.
 • Jotta saumalaasti ei kuivu liian nopeasti, kytke lattialämmitys pois päältä.
 • Saniteettisilikoni asennetaan vasta laattapinnan puhdistuksen jälkeen.
 • Jos asut taloyhtiössä, hanki yhtiöltä lupa remonttiin.

Näillä onnistut kylpyhuoneremontissa

kylpyhuoneremontti-itse-k-rauta-ARTIKKELI

1. Märkätilatasoite Weber Vetonit MT 20 KG Seinien ja kattojen tasoitukseen ja oikaisuun. Tällä voidaan kerralla oikaista jopa 10 mm:n kerrospaksuuteen. 2. Lämpötilamassa Weber Vetonit 5400 20 KG Sementtipohjainen, kuituvahvisteinen, nopeasti kovettuva tasoite betonilattioiden oikaisuun ja kallistuksiin. 3. Dispersio Weber Vetonit MD 16 10 L Lattiatasoitteiden pohjustusaine, joka sopii myös kiinnityslaastin pohjusteeksi. 4. Kosteussulku Weber Vetonit MS 10 L Pohjuste märkätilojen seinien, lattioiden ja myös katon pohjustamiseen ja kosteussuojaukseen. 5. Vedeneristysmassa Weber Vetonit WP 15 L Telattava yksikomponenttinen massa märkätilojen lattioiden ja seinien vedeneristykseen.

kylpyhuoneremontti-itse-k-rauta-ARTIKKELI

6. Vahvikenauha Weber Vetonit ST 120 MM Vedeneristyksen vahvikenauha saumoihin sekä seinän ja lattian liittymäkohtaan. Polypropyleenia. 7. Weber Rex Fix -saneerauslaasti, 20 kg. 8. Weber Rapid Grout -saumalaasti, 15 kg. 9. Weber Classic Grout -saumalaasti, 15 kg. 10. Weber Neutral Silicone -silikoni, 310 ml.

Muista myös työkalut

Kylpyhuoneen purkutyö: Näin vanhojen rakenteiden purku onnistuu

 • Asbestilaki edellyttää, että ennen vuotta 1994 valmistuneisiin saneerauskohteisiin tehdään asbestikartoitus ennen purkutöiden aloittamista.
 • Jos tilassa on asbestia, purkutyöt on teetettävä luvan saaneella asbestipurkusaneeraajalla.
 • Jos kohteessa ei ole asbestia, voit tehdä purkutyön itsekin. Vesikalusteiden ja sähköasennusten poistaminen on jätettävä sähkö- ja putkiasentajalle.
 • Erota purettava tila muista asuintiloista pölykatkolla. Kylpyhuoneen oven eteen voi rakentaa puurimoista, suojamuovista ja muovisesta, vetoketjulla varustetusta remonttiovesta tuulikaappimaisen suojarakenteen.
 • Purkutyö aloitetaan poistamalla kattopanelointi. Seinärakenne puretaan piikkaamalla runkoon ja lattia betonilaattaan asti. Vanha vedeneristyskerros on poistettava kokonaan. Alipaineista tila piikkaustyön ajaksi, mikäli mahdollista.
 • Tarkista rakenteiden kunto. Vialliset rakenteet korjataan tai uusitaan. Lattia- ja seinäpinnat hiotaan tasaisiksi ja imuroidaan huolellisesti.

Hyödynnä kylpyhuoneremontissa K-Raudan rahoitus- ja suunnittelupalveluja

Autamme sinua unelmiesi kylpyhuoneen kaikissa vaiheissa aina suunnittelusta remontointiin ja rahoitukseen. Aloita kylpyhuoneremontin suunnittelu tutustumalla rahoituspalveluumme tai varaa aika kylpyhuonesuunnittelijalle.