K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Kylpyhuoneremontti itse vai ammattilaisen kanssa?

Kylpyhuoneen purkutyöt voit tehdä itsekin, mikäli kohteessa ei ole asbestia. Suunnittelu ja uuden rakentaminen on hyvä jättää osaavalle ammattilaiselle. Katso asiantuntijamme vinkit kylpyhuoneremonttiin.

Kylpyhuoneremontti itse vai ammattilaisen kanssa: Huomioi kylpyhuoneremontissa erityisesti nämä asiat

 • Hanki osaavat ammattilaiset tekemään kylpyhuoneen rakenteet ja pinnat sekä putki- ja sähkötyöt. Urakoitsijoita voit kysellä K-Raudan kautta, katso lähimmän myymälän yhteystiedot.
 • Varmista, että vedeneristystyön tekijällä on märkätila-asentajan sertifiointi. Katso, mitä on hyvä tietää kylpyhuoneen vedeneristyksestä.
 • Pyydä urakoitsijalta vedeneristystyöstä todistus, josta ilmenee asennustyön tekijä ja käytetty vedeneristysjärjestelmä.
 • Ennen vedeneristystä seinien on oltava suorat ja lattian kaatojen riittävät. (Lattian kaltevuuden tulee olla vähintään 1:100 eli 1 cm metriä kohden, lattiakaivon läheisyydessä 1:50.)
 • Remontissa tulee käyttää samaan vedeneristysjärjestelmään kuuluvia tuotteita (vedeneristystuotteita, tasoitteita ja laasteja), ja asennustyö on tehtävä tarkasti valmistajan ohjeiden mukaan. Näin varmistetaan järjestelmän oikea toiminta ja takuun säilyminen.
 • Suunnittele laattajaot huolella, jotta lopputulos on tyylikäs.
 • Jotta saumalaasti ei kuivu liian nopeasti, kytke lattialämmitys pois päältä.
 • Saniteettisilikoni asennetaan vasta laattapinnan puhdistuksen jälkeen.
 • Jos asut taloyhtiössä, hanki yhtiöltä lupa remonttiin.

Nykyaikaisen kylpyhuoneremontin aineet kerroksittain

kylpyhuoneremontti-itse-k-rauta-ARTIKKELI-weber-2022

1. Märkätilatasoite Weber MT 20 KG Seinien ja kattojen tasoitukseen ja oikaisuun Tällä voidaan kerralla oikaista jopa 10 mm:n kerrospaksuuteen  2. Dispersio Weber Vetonit MD 16 10 L Lattiatasoitteiden pohjustusaine, joka sopii myös kiinnityslaastin pohjusteeksi 3. Lämpötilamassa Weber Vetonit 5400 20 KG Sementtipohjainen, kuituvahvisteinen, nopeasti kovettuva tasoite betonilattioiden oikaisuun ja kallistuksiin 
4. Weber MS+ Kosteussulku Pohjuste märkätilojen seinien, lattioiden ja myös katon pohjustamiseen ja kosteussuojaukseen 5. Vedeneristysmassa Weber Vetonit WP 15 L Telattava yksikomponenttinen massa märkätilojen lattioiden ja seinien vedeneristykseen  6. Vahvikenauha Weber Vetonit ST 120 MM Vedeneristyksen vahvikenauha saumoihin sekä seinän ja lattian liittymäkohtaan. Polypropyleenia 7. Weber Rex Fix -saneerauslaasti 8. Weber Rapid Grout -saumalaasti 9. Weber Classic Grout -saumalaasti 10. Weber Neutral Silicone -silikoni

kylpyhuoneremontti-itse-k-rauta-ARTIKKELI-gyproc-2022

1. Gyproc GRI 13 Kylppäri on kipsilevy, joka on kehitetty antamaan lisää varmuutta märkätilarakenteille. Tuotetta suositellaan ensisijaisesti käytettäväksi märkätilojen seinäpintoihin 2. ISOVER ACOUSTIC on eristevillalevy, joka on kehitetty väliseinärakenteiden ääneneristeeksi 3. Gypsteel ELPR 66/40 teräsprofiilit ovat tavallisia teräsrankoja kevyempiä ja nopeampia asentaa. Myös ruuvit uppoavat ja pureutuvat paremmin Gypsteel Rankaan. Pintastruktuurin tuoman kitkan ansiosta Gypsteel Rangat ja Kiskot pysyvät hyvin yhdessä ilman erillistä kiinnitystä 4. weber MS+ Kosteussulku on pohjuste märkätilojen seinien, lattioiden ja myös katon pohjustamiseen ja kosteussuojaukseen 5. Vahvikenauha Weber Vetonit ST 120 MM on vedeneristyksen vahvikenauha saumoihin sekä seinän ja lattian liittymäkohtaan. Polypropyleenia 6. Vedeneristysmassa Weber Vetonit WP 15 L on telattava yksikomponenttinen massa märkätilojen lattioiden ja seinien vedeneristykseen 7. Weber Rex Fix -saneerauslaasti 8. Weber Classic Grout -saumalaasti9. Weber TM Tiivistys- ja liimamassa on yksikomponenttinen MS-polymeeriteknologiaan perustuva tiivistys- ja liimamassa sisä- ja ulkotilojen tiivistyksiin ja liimauksiin 10. Weber neutral silicone -silikoni: Liikuntasaumat, keraamisten pintojen nurkkasaumat, seinä- ja lattialaatoituksen väliset saumat, läpiviennit sekä keittiö- ja kylpyhuonekalusteiden liittymäkohdat

Työkaluja tarvitaan myös

Kylpyhuoneen purkutyö: Näin vanhojen rakenteiden purku onnistuu

 • Asbestilaki edellyttää, että ennen vuotta 1994 valmistuneisiin saneerauskohteisiin tehdään asbestikartoitus ammattilaisen toimesta ennen purkutöiden aloittamista.
 • Jos tilassa on asbestia, purkutyöt on teetettävä luvan saaneella asbestipurkusaneeraajalla. Katso lisää kylpyhuoneen purkamisesta ja asbestikartoituksesta.
 • Jos kohteessa ei ole asbestia, voit tehdä purkutyön itsekin. HUOM! Vesikalusteiden ja sähköasennusten poistaminen on jätettävä sähkö- ja putkiasentajalle.
 • Erota purettava tila muista asuintiloista pölykatkolla. Kylpyhuoneen oven eteen voi rakentaa puurimoista, suojamuovista ja muovisesta, vetoketjulla varustetusta remonttiovesta tuulikaappimaisen suojarakenteen.
 • Purkutyö aloitetaan poistamalla kattopanelointi. Seinärakenne puretaan piikkaamalla runkoon ja lattia betonilaattaan asti. Vanha vedeneristyskerros on poistettava kokonaan. Alipaineista tila piikkaustyön ajaksi, mikäli mahdollista.
 • Tarkista rakenteiden kunto. Vialliset rakenteet korjataan tai uusitaan. Lattia- ja seinäpinnat hiotaan tasaisiksi ja imuroidaan huolellisesti.

Hyödynnä kylpyhuoneremontissa K-Raudan Remppatiliä ja suunnittelupalveluja

Autamme sinua unelmiesi kylpyhuoneen kaikissa vaiheissa aina suunnittelusta remontointiin ja rahoitukseen. Aloita kylpyhuoneremontin suunnittelu tutustumalla Remppatiliin tai varaa aika kylpyhuonesuunnittelijalle tai palveluaika myymälän kylpyhuoneasiantuntijalle.

Näitä tarvitaan 

Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-kuva-k-rauta-artikkeli

Jos haluat saada parhaat tarjoukset sekä ideat ja ohjeet suoraan sähköpostiin, käy tilaamassa K-Raudan uutiskirje.

Tilaa uutiskirje