K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Seinän maalaus kahdella värillä

Päivitetty 08.09.2023

Luo huoneeseen jännittävää kolmiulotteisuutta yhdistämällä seiniin kahta eri väriä. Katso ohjeet ja tee onnistunut seinän maalaus kahdella värillä.

Tumma vai vaalea? Löydä täydellinen pari

seinan-maalaus-kahdella-varilla-artikkeli-valmis

Tiesitkö, että tummat sävyt tuovat seinää lähemmäs ja vaaleat loitontavat. Kun haluat leikitellä tilan mittasuhteilla, kannattaa siis valita tumma ja vaalea maalisävy. Tässä projektissa käytettiin Tikkurilan värikokoelman sisämaalisävyjä K419 ja J404. Lisää vinkkejä sävyn valintaan löydät K-Raudan sävyoppaasta.

Seinän maalaus kahdella värillä: Näin onnistut

seinan-maalaus-kahdella-varilla-artikkeli-tyovaihe-3

1. Pohjatyöt

Puhdista seinäpinnat huolellisesti, tasoita kolot ja hio röpelöt pois. Pyyhkäise pinta puhtaaksi pölystä. Irroita listat varovasti maalausta varten. Suojaa lattia roiskeilta.

2. Alueiden rajaus

Maalattaessa kahdella värillä, saumakohdan teippaus on erityisen tärkeää. Käytä laadukasta rajausteippiä, joka ei päästä maalia alleen. Kunnollinen teippi ei myöskään irrottaessa revi jo maalattua pintaa.

3. Maalaus

Maalaa ensin vaaleampi seinä ja anna kuivua hetken. Poista rajausteippi, kun maali on vielä hieman kosteaa, jotta se irtoaa siistimmin. Kun seinä on kokonaan kuivunut, kiinnitä uudet teipit toiselle puolelle ja maalaa tummempi puoli. Maalaa listat esimerkiksi roiskesuojatun pöydän päällä ja kiinnitä ne paikoilleen vasta, kun kaikki maalipinnat ovat kuivia.

Nyt on hyvä aika saada aikaan

Liity remonttiasiakkaaksi ja hyödynnä etusi

Liity nyt

Ideat ja ohjeet pintaremonttioppaasta

Hommiin nyt
K-Rauta-hero-banner

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin