K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Kasvihuone parvekkeelle ja muut vinkit itseviljelyyn

Kasvihuone parvekkeelle on vain yksi tapa itseviljelyyn pienessä tilassa. Tutustu mullattomaan viljelyyn, sammalnappiin sekä muihin kauden uutuuksiin ja aloita itseviljely.

Kasvihuone parvekkeelle ja muihin pieniin tiloihin

Tämä pieni ja luonnonvärinen kasvihuone sopii erinomaisesti parvekkeelle, terassille ja muihin pieniin tiloihin. Pienessä kasvihuoneessa on kaksi avattavaa ovea ja kattokansi. Kasvihuoneen runko on mäntyä, ovet ja katto pleksiä.

kasvihuone-parvekkeelle-k-rauta-kasvihuone-ja-istutuspoyta

Helpota itseviljelyä pienellä viljelypöydällä

Pienessä tilassa on hyvä varautua siihen, että työtilalle voi olla nopeasti kysyntää, mutta kiinteää ratkaisua ei tilan pienen koon vuoksi kannata rakentaa.

Taitettava viljelypöytä on sopivan pieni (78X38x83cm) ja sen saa tarvittaessa nopeasti kasaan ja syrjään, jos sitä käyttää esimerkiksi parvekkeella. Viljelypöytään kuuluu myös irrottettava sinkkilevy.

Idätyshuone ja sammalnappi takaavat kasveille hyvät olosuhteet

Siementen idättämiseen tarkoitettu Biolanin pienoiskasvihuone takaa kasveille tasaiset itämisolosuhteet.

kasvihuone-parvekkeelle-k-rauta-multanappi

Ekologinen Biolan Sammalnappi on valmistettu kotimaisesta, nopeasti uusiutuvasta rahkasammaleesta, joka on puristettu tiiviiksi. Kun nappi kastuu, se turpoaa. Rahkasammal on erinomainen kasvualusta taimikasvatukseen, koska se pidättää runsaasti vettä mutta säilyy silti ilmavana. Lannoitettu ja kalkittu sammalnappi käy niin kylvöön kuin pistokaslisäykseenkin. Biolanin pienoiskasvihuone sisältää 12 sammalnappia.

Itseviljely ilman multaa

Harvy-viljelylaatikossa viljelet lehtivihanneksia, yrttejä ja jopa kukkia vedessä kokonaan ilman multaa. Täytä viljelylaatikko vedellä, aseta esikylvetyt kapselit kanteen ja odota. Jo muutaman viikon kuluttua voit korjata basilika-, salaatti- tai versosatoa.

Näin Harvy-viljelylaatikko toimii

Muista valita myrkytön puunsuoja kasvatuslaatikoille

Tikkurilan Patio Verso on vesiohenteinen, kasviöljypohjainen puuöljy, jolla suojaat kasvatuslaatikoiden ja kasvihuoneen puurakenteet ilman kasveille haitallisia aineita.

kasvihuone-parvekkeelle-k-rauta-patio-verso

Öljy suojaa puuta kosteudelta sekä lialta ja vähentää pinnan halkeilua. Sopii sekä puupuhtaiden että aikaisemmin öljyttyjen puurakenteiden käsittelyyn. Yksi käsittelykerta riittää, ja puu on pintakuiva muutaman tunnin kuluttua.

Kysy lisää istuttamisesta K-Raudan puutarhaneuvonnasta

Jos sinulla on käynnissä pihaan liittyvä projekti ja kaipaat asiantuntijan apua, lähetä kysymyksesi K-Raudan maksuttomaan puutarhaneuvontaan. Asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa pihaan liittyvissä kysymyksissä.