K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Pihakalusteiden huolto

Polyrottinkia vai puuta? Pihakalusteiden huolto riippuu aina pihakalusteiden materiaalista. Katso tästä helpot pihakalusteiden huolto-ohjeet erilaisille materiaaleille.

Näin hoidat puiset pihakalusteet

Puhdista öljy- ja kuultovärikäsitellyt puukalusteet pyyhkimällä pinnat nihkeällä liinalla. Jos kalusteen pinnassa on tahra, käytä apuna mietoa pesuaineliuosta. Öljy muodostaa kalusteille säänkestävän suojan, ehkäisee vaurioita ja palauttaa puun kauniin värin. Varmista ennen aloittamista, että öljyttävät puuosat ovat kuivia.

pihakalusteiden-huolto-k-rauta-2

Tiikki on luja ja kestävä puulaji, joka sisältää luonnostaan runsaasti öljyä. Jos sitä ei käsittele öljyllä, se patinoituu ajan myötä harmaaksi.

Näin huollat metalliset pihakalusteet

Metallirunkoinen kaluste ruostuu helposti, alumiinirunko taas ei sateista piittaa. Puhdistus kostealla, pehmeällä liinalla yleensä riittää. Jos kalusteeseen on tullut pintaruostetta, sen voi poistaa hankaamalla pehmeällä sienellä ja miedolla pesuaineliuoksella. Vaikeaan ruosteeseen tepsii ruostumattoman teräksen puhdistusaine. Toisaalta romanttisiin, metallirunkoisiin kalusteisiin ruoste sopii!

pihakalusteiden-huolto-k-rauta-a

Polyrottinki- ja muovikalusteiden huolto

Suositut polyrottinkiset ja puuta jäljittelevät muovikalusteet ovat helppohoitoisia. Niiden puhdistukseen ja huoltoon riittää pyyhkiminen kostealla, pehmeällä liinalla. Likaantuneita kohtia voi putsata miedolla pesuaineliuoksella tai erityisesti muovikalusteille tarkoitetulla puhdistusaineella. Älä käytä voimakkaita puhdistusaineita ja varo hankaamasta muovipintoja naarmuisiksi.

pihakalusteiden-huolto-k-rauta-3

Pehmusteiden huolto

Puutarhakalusteiden pehmusteita tulisi hoitaa siinä missä kalusteitakin. Päälliset ovat tavallisesti kestäviä, mutta ne voivat haalistua ajan mittaan. Kosteus homehduttaa päälliset herkästi. Pese kankaiset pehmusteet hoito-ohjeen mukaan. Tekstiilien suojaamiseen löytyy erilaisia likaa ja kosteutta torjuvia suihkeita.

Tiesitkö näitä asioita pihakalusteiden huollosta ja säilytyksestä?

• Kaikki kalusteet kannattaa pestä säännöllisesti. • Puutarhakalusteita ei suositella pestäväksi painepesurilla. Suojaa kalusteet talveksi säänkestävällä peitteellä. Aseta peite ilmavasti, jotta kalusteet pääsevät tuulettumaan. Kalusteet eivät saa olla suorassa maakosketuksessa. • Puukalusteille kylmä, tuuletettu ulkovarasto on parempi säilytyspaikka kuin lämmin sisätila.

Katso myös täsmätuotteet ja vinkit terassin öljyämiseen!

Tutustu terassiöljyjen valikoimaan.

Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-kuva-k-rauta-artikkeli

Jos haluat saada parhaat tarjoukset sekä ideat ja ohjeet suoraan sähköpostiin, käy tilaamassa K-Raudan uutiskirje.

Tilaa uutiskirje