K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

DIY: sängynpääty

Päivitetty 25.10.2021

Sängynpääty voi olla todellinen katseenvangitsija makuuhuoneessa. Sängynpääty syntyy kätevästi vanerista, laminaatista ja reunalistasta. Katso ohjeet ja tarvikkeet sängynpäädyn tekoon.

Näin rakennetaan upea sängynpääty

Näin rakennetaan upea sängynpääty

Sängynpäädyn rakkenusohjeet vaiheittain

1. Kiinnitä vanerilevyt toisiinsa naulauslevyillä ja ruuveilla. Naulauslevyn avulla saat kiinnitettyä levyt toisiinsa tukevasti. Käytä aluslevyä, jos ruuvin kanta on liian kapea ja menee läpi naulauslevyn rei’istä.

diy sangynpaaty kuva1

2. Sahaa laminaatit laminaattisahalla tai sirkkelillä. Liimaa ne vanerille vaakasuoraan. Tee sahaus ja liimaus pala ja rivi kerrallaan. Varmista ennen sahaamista, että ponttikiinnitykset menevät riveillä oikein päin. Sahaa laminaatit niin, että kahden pätkän yhteispituus on rivillä 162 cm ja että pystysaumat asettuvat kauniisti limittäin eri riveillä.

diy sangynpaaty kuva2

3. Liimaa ylimmät laminaatit vaneriin ja kiinnitä ne liimauspuristimilla. Pidä puristimet paikoillaan koko liimaustyön ajan, jotta ylin rivi ei pääse liikkumaan. Jatka viimeistelemällä muut neljä riviä.

diy sangynpaaty kuva3

4. Sahaa päädyn sivuille ja yläreunaan kehykset reunalistasta. Sahaa listat jiiriin jiirilaatikon tai __jiirisahan __avulla.

diy sangynpaaty kuva4

5. Maalaa listat ja anna kuivua maalipurkin ohjeen mukaan. Kaksi maalikerrosta takaa tasaisimman lopputuloksen.

diy sangynpaaty kuva5

6. Liimaa listat paikoilleen ja anna kuivua.

diy sangynpaaty kuva6

Näin upealta sängynpääty näyttää valmiina

Kun sängynpääty on valmis, on sinulla todella upea katseenvangitsija makuuhuoneessa. Huomaathan, että näillä ohjeilla valmistettu sängynpääty on 160cm leveä.

diy sangynpaaty fiilis

Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-kuva-k-rauta-artikkeli

Jos haluat saada parhaat tarjoukset sekä ideat ja ohjeet suoraan sähköpostiin, käy tilaamassa K-Raudan uutiskirje.

Tilaa uutiskirje