K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Tuotetesti: Työkaluvaunu Ironside Tactical XL ja työkalusarjat

Päivitetty 19.06.2024

Pienkonekorjaamolla työskentelevä Aleksi testasi Ironside Tactical XL -työkaluvaunun sekä kahdeksan eri Ironside-työkalusarjaa asennustehtävissä. Katso hänen käyttökokemukset ja esittelyvideo tuotteista! Ironside-työvälineet löydät K-Raudan valikoimista.

Työskentelen pienkonekorjaamolla vastaavana asentajana. Asiakaspalvelun, myynnin, sekä asentajien kouluttamisen lisäksi vastuualueeseeni kuuluvat myös asennustehtävät. Korjaamotoiminta keskittyy työkäyttöön tarkoitetuissa laitteissa aina moottorisahasta pientraktoreihin. Kuitenkin voimakkaasti vihertyölaitteisiin painottuen.

Mitä työkaluihin tulee, huomaan helposti työtehon kärsivän huonoilla työkaluilla työskenneltäessä ja pyrinkin valikoimaan käyttööni laadukkaat työkalut mahdollisuuksien mukaan niin töissä, kuin vapaa-ajan harrasteissa. Ironside oli merkkinä minulle varsin uusi tuttavuus ja päätin suhtautua siihen avoimin mielin.

Ironside-työkaluvaunu työkalusarjoineen toimitettiin suoraan työpaikalleni. Ensivaikutelma oli varsin positiivinen, tehdaspakkaus oli helppo purkaa ja kunhan sain työkalut paikalleen, oli vaunu heti valmis töihin.

Koska vaunun mukana toimitettiin useampi työkalusarja, päätin kirjoittaa jokaisesta hieman erikseen (työkalusarjat myydään erikseen).

tuotetesti-tyokaluvaunu-ironside-tactical-xl-ja-tyokalusarjat-vaunun-vetolaatikot-krauta-ak

tuotetesti-tyokaluvaunu-ironside-tactical-xl-ja-tyokalusarjat-tyokalusarjat-krauta-ak

Hylsysarja ¼” ja ½”

Hylsysarja ei vie juurikaan tilaa. Räikän kara liikkuu myös kahvaa pyörittämällä, mikä on todella näppärä ominaisuus ahtaissa paikoissa. Hylsyt vaikuttavat kestäviltä ja viimeistely on hyvä.

Hylsysarja 3/8”

Räikkä on matalaprofiilinen ja karaa voi pyörittää myös rullasta suunnanvaihdon yläpuolella. Huomaan tarttuvani tähän räikkään ensimmäisenä. Hylsyjen ja räikän viimeistely on hyvä, ja ne ovat kestäneet käyttöä hienosti.

Voimahylsysarja

Voimahylsyt sain jälkitoimituksena, joten niitä en ehtinyt käyttää kokonaista kuukautta. Hylsyt ovat paksuja, eikä niitä jännitä käyttää isollakaan pulttipyssyllä. Kuusiokolohylsyt ovat kiva lisä sarjaan, jäin tosin kaipaamaan 19 mm kuusiokolohylsyä.

Nivelhylsysarja

Erinomainen lisä kenen tahansa pakkiin. Sarjassa sekä tuuma-, että millikoon hylsyjä, mikä on iso plussa pienkoneasentajalle. Ahtaassa paikassa säästävät aikaa, kun jotain muuta osaa ei tarvitse purkaa pois edestä tai vaihtaa akkukonetta käsityökaluun. Näitä särkyi testin aikana yksi, mutta sekin aivan liian tiukassa ollutta jumahtanutta pulttia väkisin avatessa.

Kiintoavainsarja

Perushyvät lenkit, istuvat pultteihin ja muttereihin hyvin. En ole vielä saanut lenkkiavainta lipsahtamaan. Pinnoituksen viimeistely jättää kuitenkin toivomisen varaa ja halvan fiiliksen.

Piippuavainsarja

Piippuavaimet ovat jääneet vähäisemmälle käytölle, näppäriä työkaluja ahtaampiin paikkoihin ja sarjasta tuntuu löytyvän koot, joita tarvitsen sitä kohti kurkottaessani.

Vaahtomuovilokerikko

Vaahtomuovinen irtolokero aiheutti aluksi fiiliksen turhasta tilanviejästä vaunussa, mutta vaunua mieleiseksi järjestellessäni erilaiset pienet koukut, sun muut tilpehöörit löysivät siitä pian paikkansa. Lokero lunasti paikkansa vaunussa pysyvästi.

Pihtisarja

Pihdit ovat olleet jatkuvassa käytössä ja hylsysarjojen lisäksi eniten käytössä olleita työkaluja.

Alkuun pihdit avautuivat ja sulkeutuivat vähän nahkeasti, mutta sisäänajautuivat parissa viikossa ja liikkuvat nyt kevyesti ilman takertelua. Oman kokemukseni mukaan tämä on varsin yleistä useimpien valmistajien pihtien kanssa. Pääosin pihdit toimivat mainiosti, eivätkä juurikaan häpeä huomattavasti kalliimmille vaihtoehdoille. Ainoana poikkeuksena papukaijapihtien leukojen säädön kanssa en päässyt sinuiksi. Varmasti taustalla vaikutti paljon tottumus erilaiseen säätöön. Kaiken kaikkiaan hyvä ja laadukas setti kuitenkin.

Kuusiokoloavainsarja

T-avaimet vähän erikoisen muotoisia verrattuna toisen merkkisiin, mitä olen tottunut käyttämään. Avaimien pinta ei ole erityisen karhea, joten niitä pystyy näppärästi pyörittämään jo löystytettyä pulttia irrottaessa. En saanut yhtään t-avainta rikki kovaakaan vääntämällä.

Työkaluvaunu Ironside Tactical XL

tuotetesti-tyokaluvaunu-ironside-tactical-xl-ja-tyokalusarjat-vaunu-krauta-ak

Vaunu on varsin tilava sivukaapin ansiosta. Itse olen sivukaapissa säilyttänyt lähinnä varaosia työn alle tulevia laitteita varten.

Mahdollisuus kytkeä laturit ym. sähkölaitteet vaunuun on kiva lisä, pistorasioiden sijainti vaunun ulkokyljessä mahdollistaa esimerkiksi kuumailmapuhaltimen ja kolvin käytön vaunun päällä työskenneltäessä. Akkulaturia ei kuitenkaan saa erityisen näppärästi käyttöön vaunun sisäpuolelle, ellei vedä sähköjohtoja läpiviennistä edestakaisin. Mikä on pieni miinus.

Vaunun vetolaatikot tuntuivat aluksi takertavan kohtuuttoman paljon, mutta n. viikon käytön jälkeen asettuivat varsin sulaviksi ja miellyttäviksi käyttää. Vetolaatikoille ei jännitä kasata painoa. Alin vetolaatikko, jonne raskaimmat työkalut helposti päätyvät on tuplakiskoilla ja vaikuttaa jämäkältä.

Vaunu yllätti positiivisesti. Sitä oli helppo liikutella työpisteeltä toiselle ahtaassa korjaamotilassa. Vaunuun ei myöskään jäänyt jälkiä juurikaan, vaikka sen päällistä käytettiin työpisteenä ja se sai myös osakseen hieman kolhimista.

Niin vaunu, kuin työkalut on pesty sotkeentumisen jälkeen jarrujen puhdistusaineella, eivätkä ne ole siitä olleet moksiskaan. Monesti näkee työkalujen kahvoissa haalistumista, jos ne joutuvat usein kosketuksiin vahvempien kemikaalien kanssa, mutta ainakaan kuukauden käytön jäljiltä niin ei näytä käyvän testissä olleiden Ironsiden työkalujen tai vaunun kanssa.

Fiilikset testijakson loppupuolella

Ironside työkaluvaunu työkalusarjoineen sopii varmasti sellaisenaan useimmille harraste-, sekä kevyeen ammattikäyttöön. Niin työkalut, kuin vaunukin ovat miellyttäviä käyttää ja helppoja pitää puhtaina. Isoja epäkohtia ei testijakson aikana tullut vastaan.

Raskaampi käyttö huomioiden testijakson aikarajoitus asetti omat haasteensa, mutta uskon niin vaunun, kuin työkalujenkin toimivan jatkossakin. Toistaiseksi omani on lunastanut paikkansa työpaikalla, mutta päätyy varmasti aikanaan omaan talliini vapaa-ajan harrasteita helpottamaan.

Plussat:

  • Työkalut jämäköitä ja kestävät vääntää
  • Työkaluvaunun vetolaatikot miellyttäviä käyttää
  • Työkaluvaunu ja työkalut kestävät pesun vahvemmillakin litkuilla.
  • Työkalujen koko fiksu, yhdestäkään ei jäänyt koon puolesta kömpelö fiilis.
  • Työkaluvaunu kestää kolhimista
  • Työkaluvaunu liikkuu pienessäkin tilassa

+/- Pistorasioiden sijoittelu

Miinukset:

  • Lenkkiavainten huono pinnoitus
  • Papukaijapihdit hieman kömpelöt

Testaaja: Aleksi Leinonkoski, KoneeSi Jyväskylä Oy

Hanki Ironside-työkaluvaunu ja työkalusarjat K-Raudasta: 

Päivitä pakkia ja tutustu:

Testissä työkaluvaunu Ironside ja 7 työvälinesarjaa

Katso kokemukset

Ironside-merkiltä ammattilaatuiset työkalut

Katso valikoimaa